Downton Abbey blev optaget på Highclere Castle i England

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Downton Abbey blev filmet på imponerende Highclere Castle.

Downton Abbey udspiller sig i virkeligheden hovedsageligt på Highclere Castle i Hampshire, der lagde de fantastiske kulisser til serien og nu også til filmen. Den mest vindende tv serie nogensinde.  Læs også om de andre “kulisser”, der blev anvendt fra charmerende landsbyer til et par andre slotte.

Se Highclere Castle, hvor Downton Abbey er optaget

Downton Abbey blev optaget på det imposante Highclere Castle. Det er også et fascinerende udflugtsmål, en rejse værd i sig selv. Downton Abbey omhandler årene mellem 1912-1924 i England. En periode, der medfører store omvæltninger i klassesamfundet. Træd 100 år  ind i fortiden og fornem en tid, hvor herskab og tjenestefolk i skarp adskillelse sameksisterede og fik de kollossale slotte til at leve og tjene adlens interesser i et et veldefineret og ufravigeligt hieraki.

High-Claire-Castle-EnglandHigh-Claire-Castle-England

Hvor ligger Highclere Castle?

Highclere Castle ligger kun godt 70 km vest for for London i Hampshire og nær Cotswold. Den nærmeste større by af betydning er Newbury, som du ret nemt kan nå fra London med tog. Highclere Castle på imponerende 404 hektarer land og park, er kun åbent i mellem 60 og 70 dage hvert år. Så check Highclere Castle hjemmeside.  Som så mange andre slotte i Europa er det åbnet for offentligheden og det absolut et besøg værd, også uden Downton forbindelsen. Men besøgstiderne er meget selektive, mest påske og forår så der skal bookes billetter i god tid. Jarlen  & Grevinden af Carnarvon har også restaureret en del af slottet som “hotel”, men igen det er ret begrænset med plads og yderst populært, så check linket her for mere information.

highclere castle

Highclere Castle set fra den enorme park

“Highclere Castle: How scenical, how scenical”

Det er var den engelske statsminister Bejamin Israeli’s ord, da han første gang så det totalt restaurerede slot under Queen Victoria, en periode som bragte innovation og kulturel vækst til England i den grad. I begyndelsen af den 20. århundrede under King Edward var Highclere Castle en naturligt sted for eliten i England at mødes fra politikere til kunstnere. Under 1. verdenskrig fra 1912 var Highclere fuldstændigt som i Downton Abbey hospital for de sårede og hjemvendte soldater. På mange måder er Downton Abbey skabt som historien om Highclere Castle.

Downton abbey village

 

Her ligger landsbyen i Downtown Abbey

I den berømte serie er der adskillige ture til landsbyen i nærheden. Det er faktisk en charmerende landsby, der lagde gader og huse til, stadig i bedste velgående. Den hedder Bampton og ligger i Oxfordshire, hvor den fiktive landsby Downton blev filmet. De fleste udendørs optagelser af denne tv-dramaserie blev filmet i Oxfordshire-landsbyen Bampton. Serien folder sig ud fra 2012 og frem med  stjerneskuespiller parret Dame Maggie Smith og skuespiller Hugh Bonneville og handler om den aristokratiske Crawley Family. Serien blev skabt af  Julian Fellowes.

Så er Downton Abbey filmen også landet

Her er en fin trailer/video om  Filmen Downton Abbey. Serien løb hele  6 år, og nu er der også en film, der havde premiere 20. sept 2019.  Tag en kop te, imens du ser den 🙂

https://youtu.be/fMkiSqBraD0

Downton Abbey blev også delvist optaget på Alnwick castle i julespecial

I 2014 sæsonen af Downton Abbey dukker det majestætiske Alnwick op, dog kaldt Brancaster Castle. I julespecialen fra 2014 ser vi nemlig vi Lady Mary og Henry Talbot danse i biblioteket på Brancaster Castle. Familien var inviteret af Roses svigerfar, Lord Sinderby, til rypejagt og fest. Alnwick er også kendt som Harry Potter slottet.

Alnwick Castle in the town of Alnwick in Northumberland in North East England. Dates from 1096AD when Yves de Vescy became Baron of Alnwick and erected the earliest parts of the castle. Since 1309 the castle has been in the hands of the Percy Family who are the Dukes and Earls of Northumberland.

Alnwick Castle in the town of Alnwick in Northumberland in North East England. Dates from 1096AD when Yves de Vescy became Baron of Alnwick and erected the earliest parts of the castle. Since 1309 the castle has been in the hands of the Percy Family who are the Dukes and Earls of Northumberland.

Slotsferie i Europa

Book her

Ferie i England

https://www.traveltalk.dk/englands-madkultur/

The Crown sæson 5 og de skønne locations

https://www.traveltalk.dk/englands-madkultur/

Englands turistkontor

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler