Highclere Castle in England, hvor Downton Abbey blev optaget

Scroll

Downton Abbey blev filmet på Highclere Castle i England

Vi er i England og besøger Downton Abbey eller rettere stedet, der lagde de fantastiske kulisser til serien og nu også filmen. Den mest vindende tv serie nogensinde. Downton Abbey blev optaget på Highclere Castle. Det er et fascinerende udflugtsmål, en rejse værd i sig selv, eller drop forbi, når du  alligevel er i England. Downton Abbey omhandler årene mellem 1912-1924 i England. En periode, der medfører store omvæltninger i klassesamfundet. Træd 100 år  ind i fortiden og fornem en tid, hvor herskab og tjenestefolk i skarp adskillelse sameksisterede og fik de kollossale slotte til at leve og tjene adlens interesser i et et veldefineret og ufravigeligt hieraki.

Downton Abbey blev også delvist optaget på Alnwick castle i julespecial

I 2014 sæsonen af Downton Abbey dukker det majestætiske Alnwick op, dog kaldt Brancaster Castle. I julespecialen fra 2014 ser vi nemlig vi Lady Mary og Henry Talbot danse i biblioteket på Brancaster Castle. Familien var inviteret af Roses svigerfar, Lord Sinderby, til rypejagt og fest. Alnwick er også kendt som Harry Potter slottet.

 

“Highclere Castle: How scenical, how scenical”

Det er var den engelske statsminister Bejamin Israeli’s ord, da han første gang så det totalt restaurerede slot under Queen Victoria, en periode som bragte innovation og kulturel vækst til England i den grad. I begyndelsen af den 20. århundrede under King Edward var Highclere Castle en naturligt sted for eliten i England at mødes fra politikere til kunstnere. Under 1. verdenskrig fra 1912 var Highclere fuldstændigt som i Downton Abbey hospital for de sårede og hjemvendte soldater. På mange måder er Downton Abbey skabt som historien om Highclere Castle.

High-Claire-Castle-EnglandHigh-Claire-Castle-England

High-Claire-Castle-England.

Highclere Castle er åben for alle

Man kan besøge slottet. Som så mange andre slotte i Europa er det åbnet for offentligheden og absolut et besøg værd. Men besøgstiderne er meget selektive, mest påske og forår så der skal bookes billetter i god tid. Jarlen  & Grevinden af Carnarvon har også restaureret en del af slottet som “hotel”, men igen det er ret begrænset med plads og yderst populært, så check linket her for mere information.

Her ligger landsbyen i Downtown Abbey

I den berømte serie er der adskillige ture til landsbyen i nærheden. Det er faktisk en charmerende landsby, der lagde gader og huse til, stadig i bedste velgående. Den hedder Bampton og ligger i Oxfordshire, hvor den fiktive landsby Downton blev filmet. De fleste udendørs optagelser af denne tv-dramaserie blev filmet i Oxfordshire-landsbyen Bampton. Serien folder sig ud fra 2012 og frem med  stjerneskuespiller parret Dame Maggie Smith og skuespiller Hugh Bonneville og handler om den aristokratiske Crawley Family. Serien blev skabt af  Julian Fellowes.

Så er Downton filmen også landet

Her er en fin trailer/video om  Filmen Downton Abbey. Serien løb hele  6 år, og nu er der også en film med premiere 20. sept 2019.  Tag en kop te, imens du ser den 🙂

Rejseforslag til slotsferie i Europa

Kort oversigt

Book din rejse her

NEWS TRAVELTALK

Populære rejsemål