Berømte slotte i Skotland

Berømte slotte i Skotland. Virkelige historiske eventyr.

Berømte slotte i Skotland fra Edinburgh til det vilde højland. Du vil se landet og blive ramt af den skotske histories vingesus og smage dig gennem landets lokale retter som Haggis og utroligt friske fiskeretter. Stemningen mod nord er noget helt specielt. Du vil måske endda belønne dig selv med  en lokal whisky – på din rejse i  et smukt, stolt og gæstfrit land.

Balmoral the royal gardens scotland

Balmoral the royal gardens; Scotland

Skotland har den fængslende kraft af ren naturlig, ofte rå skønhed i et bjergrigt landskab. Måske en grund til, at den engelske dronning og familie altid har elsket Skotland for den fredfyldte skønhed, sikkert også jagten og familiens sammenkomster på Balmoral, passende langt fra pressens telelinser.
På en tur til Skotland er en af de mest interessante seværdigheder for en besøgende de lokale slotte. Skotlands slotte har udseendet og auraen, der minder om ren eventyrland. Så hvis du planlægger en tur med familie eller venner til Skotland, er slottene en klar mulighed at medtage. Tag dine børn med dig for at dele oplevelsen af så meget utrolig historie! De vil elske dig for det. Ægte Harold Potter materiale.

Der er ganske mange slotte i hele Skotland. Når du vil  besøge skotske slotte, skal du vælge et begrænset antal, da det vil være umuligt at besøge dem alle under et ferieophold. Mens det område, hvor du bor, helt sikkert vil være en faktor for, hvilke slotte du besøger, skal du også kigge efter de slotte, der tilbyder de faciliteter, der imødekommer din families ønsker.  Er det et sted at spise på slottet i nærheden eller overnatte, er det rundvisninger osv? Det er også grunden til, at traveltalk.travel giver dig en række valg, du kan overveje til dine ferieplaner.

Historien er en virkelig vigtig del af Skotland og kært for det skotske folk, så historiske bygninger og genstande er blevet bevaret og restaureret og er udstillet for dem og for dig. De deler gerne.

Scottish Piper at Dunnottar Castle, Aberdeenshire, Scotland. He plays pipe with the castle in background

Scottish Piper ved Dunnottar Castle, Aberdeenshire, Scotland.

Berømte slotte i Skotland inklusive nogle virkelig eventyrlige.

Slotte i Skotland fra Edinburgh til det vilde højland. Du vil føle historiens vingesus og smage på historiske retter og måske endda nyde et par glas whisky – af en fantastisk stolt og gæstfri nation.

Skotland har den fængslende kraft, som kun naturens rå skønhed giver. Måske en grund til, at Britsh Queen altid har elsket Skotland for den fredfyldte skønhed, jagten og naturligvis familiens sammenkomster på Balmoral.
På en tur til Skotland er en af de mest interessante seværdigheder for en besøgende at besøge slottene. Skotlands slotte har udseendet og auraen, der minder om det rene eventyr. Så hvis du planlægger en tur med familie eller venner, er slottene i Skotland en klar mulighed at medtage på listen. De vil elske dig for det. Ægte Harold Potter materiale.

Der er ganske mange slotte i hele Skotland. Når du besøger skotske slotte, skal du nok vælge et begrænset antal, da det vl være umuligt at besøge dem alle under et ferieophold. Mens det område, hvor du bor, helt sikkert vil være en faktor for, hvilke slotte du besøger, skal du også kigge efter de slotte, der tilbyder de oplevelser din familie og du selv vil sætte pris på. Naturligvis, men der er mange at vælge imellem.  Dette er også grunden til, at traveltalk.travel giver dig et valg, du kan overveje til dine ferieplaner

Historie er en virkelig vigtig del af Skotland og  for det skotske folk, så historiske bygninger og genstande er blevet opbevaret og restaureret og er gæstfrit til rådighed i stort antal.

Edinburgh, Scotland - April, 17, 2019: view of the busy entrance to Edinburgh Castle

Edinburgh Castle. Skotlands største turistattraktion

Edinburgh Castle er et af de mest berømte seværdigheder i Storbritannien og den mest populære turistattraktion i Skotland.  Castle Rock, en sovende vulkansk klippe i hjertet af byen, nærmere den mod øst af den stejleste hældning af Royal Mile, en malerisk og livlig arterie, der blev brugt af gadekunstnere under Edinburgh-festivalen i august, der skærer den gamle bydel til Holyrood Palace og det skotske parlament ved dens fødder. Esplanaden ligger også foran slottet, et stort åbent torv, der er fyldt med siddebænke til at rumme slotskoncerterne i juli og Edinburgh Military Tattoo i august.

Som Skotlands mest berømte borg tjente Edinburgh både som en kongelig bopæl og en militær fæstning. Dens historie er fascinerende og kompleks, med det ældste kapel, St. Margaret’s, der kan dateres tilbage til det 12. århundrede, med den store sal tilføjet af James IV i det tidlige 16. århundrede, og det skotske National War Memorial opført efter den første verdenskrig. Beliggende på toppen af ​​Castle Rocks klipper, blev det let forsvarbare sted født i 1745, og statuerne af to skotske ikoner, Robert the Bruce og William Wallace, flankerer hovedindgangen. Volden tilbyder en betagende udsigt over den nye by og Firth of Forth.

Inde i slottet opdager du mange skotske historiske artefakter, herunder våben, tøj og endda de “skotske kronjuveler”, kendt som Skotlands hæder. Slottet er også hjemsted for det skotske krigsminde og det skotske nationale krigsmuseum.

Storhallen og St. Margaret’s Chapel fra det 12. århundrede, som er den ældste overlevende struktur, der stadig findes i slottet og i Edinburgh, var også i fokus. Fra terrassen og slottets tårne ​​kan du nyde en betagende udsigt over byen.

edinburgh castle one o clock gun

Et populært tidspunkt at være på slottet er  lige over middag. Kanon affyringen, der finder sted hver dag kl. 13.00 næsten året rundt af året er legendarisk. Denne praksis begyndte i 1861, da der blev fyret en kanon af  hver dag for at fortælle skibe i havnen, hvad klokken var.

Våben skyder efter tradition og vises i dag. Hvis du er interesseret i at se pistolskydning, skal du huske at gå ind i slottet til Mølle Mount-batteriet inden klokken 1 for at sikre et anstændigt udsigtssted.

Besøg Edinburgh Castle

Balmoral castle in Scotland, holiday home of British royaltyBalmoral Castle i Skotland, kongefamiliens ferieslot

Erhvervet af dronning Victoria i 1852, Balmoral Castle i Aberdeenshire har siden været det skotske hjemsted for den britiske kongefamilie. Dronningen og hendes familie tilbringer normalt deres sommer på godset, der åbner deres storladne grunde, haver og Castle Ballroom for offentligheden fra april til juli hvert år.

Det nuværende Balmoral Castle blev bygget i 1855 og blev designet af William Smith, arkitekt for prins Albert og Aberdeen, til dronning Victoria. Det største værelse i slottet, Castle Ballroom, er det eneste, der er åbent for offentligheden og fungerer som et udstillingsrum. Det bruges altid til modtagelser, når kongefamilien er i bopæl, selvom de andre rum i slottet er dronningens private værelser og ikke kan besøges.

Balmoral the royal gardens scotland

Balmoral the royal gardens scotland

Haverne blev lagt ud under Prins Albert´s ledelse og er siden blevet udvidet af på hinanden følgende medlemmer af den kongelige familie. Udforsk franske haver, når Balmoral Castle er åben, og oplev et stort antal victorianske drivhuse, der indeholder potteplanter fra hele verden. Garden Cottage, der tidligere blev brugt af dronning Victoria som tilflugtssted til at skrive dagbøger og behandle statskorrespondance, er er i et hus midt i haven og dets indre er kun lidt ændret siden den viktorianske æra. Mellem 1923 og 1925 udtænkte dronning Mary den charmerende have med en halvcirkulær mur af klipper omkring en springvand. Portene til denne have bærer monogramerne GR og MR.

Balmorals balsal

Balsalen indeholder en udstilling af malerier, kunstværker, porcelæn, samlingen af ​​Balmoral tartans og andre objekter i slottet. Det er det største rum i Balmoral og det eneste, der virkelig er åbent for offentligheden. Resten af ​​interiøret er  privat bolig. Udstillinger i balsalen skifter fra år til år, så hvis du nogensinde har besøgt en gang, vil du sandsynligvis se noget andet, næste gang du kommer.

En formel have på 3 hektar med flere victorianske drivhuse, en grøntsagshave og en “vandhave”.

Garden Cottage – var et retreat for dronning Victoria, hvor hun skrev sin dagbog og ofte spiste morgenmad. Det er ikke åbent for offentligheden, men du kan kigge ind gennem vinduet. Det er velorganiseret, som det ville have været under dronning Victoria.

Luksus Land Rover Safaris – Guidede ture i områdets ødemark i Cairngorm-bjergene tilbydes morgen og eftermiddag i åbningssæsonen. Deltagerne tilbydes lånet af Swarovski Optik-kikkert af høj kvalitet til at observere dyrelivet under besøg.

Ranger’s Walk

Når Balmoral Castle er åben for offentligheden, tilbyder stedets Ranger Service en række lette, guidede vandreture. I løbet af efteråret og vinteren er der også planlagt vandreture lige fra lette vandreture til familieudflugter til bjergvandringer. Turene er gratis, men skal reserveres på forhånd. Normal adgang til et besøg i Balmoral gælder.

Visit the Balmoral

Cawdor castle and its magnificent laburnum arch and river - Scotland

Cawdor Castle and its magnificent laburnum arch and river – Scotland

Cawdor Castle, et af de meget romatiske slotte i Skotland

Oplev det romantiske Cawdor Highland Castle, hjemsted for klanen Cawdor Thanes, der kan dateres tilbage til det 14. århundrede.

Cawdor Castle blev placeret omkring 5 km sydvest for Nairn, og blev bygget omkring et tårnhus fra det 15. århundrede, oprindeligt ejet af Cawdor-klanen, inden det gik til Campbell i det 16. århundrede. Selvom den er berømt for sin litterære forbindelse til Shakespeares Macbeth, skulle begivenheder  i  Macbeth i det 11. århundrede, som stykket bygger på, i virkeligheden finde sted mange år før opførelsen af ​​slottet. Slottet har dog sin egen unikke historie omkring dens konstruktion. Ifølge legenden er slottet bygget omkring et tornet træ, der siden er identificeret som en kristtorn, der stammer fra 1372, som besøgende stadig kan se i fangehullet.

Oplev det overdådige indre af slottet, og opdag den imponerende stue, dens vægge pyntet med portrætter af generationer af Campbells, Tapestry-rummet med dets dyrebare vægophæng, spisestuen med sin storslåede stenpejs og det gamle køkken, der bevarer en række antikke køkkenredskaber.

Cawdor Castle Scotland garden

Cawdor Castle Scotland garden

Et besøg i Cawdor Castle er spændende, sæsonbestemt eller udforskende, eller endnu bedre, du kan gøre alt ved at købe en overkommelig billet til det hele. Adgang til slottet, haver, grunde og naturstier alle er inkluderet i prisen.

Den indhegnede have, blomsterhaven og den vilde have har hver deres unikke charme og stilart. De danner et charmerende udvalg af ture, perfekte for alle aldre.

Deres 3-hullers golfbane har 9 huller og er sjov for dem, der elsker det svære spil.

De 5 varierede naturstier varierer i længde fra 3 til 5 miles, som hver byder på forskellige terræn- og haveoplevelser med forskellige, men lige så fantastiske udsigter at beundre undervejs.

Du kan også fiske efter laks på Findhorn-floden, hvis du har erhvervet en licens.

Visit Cawdor Castle

 

Eilean Donan Castle at sunset, Dornie, Kyle of Lochalsh in Scotland, United Kingdom. It is the most visited castle, situated on an island at the confluence of three sea lochs.

Eilean Donan Castle at sunset, Dornie, Kyle of Lochalsh in Scotland, United Kingdom. It is the most visited castle, situated on an island at the confluence of three sea lochs.

Eilean Donan, dit eget slot på din egen ø?

Eilean Donan betyder øen Donan (en religiøs figur fra det tolvte århundrede). Eilean Donan var den vigtigste bastion af MacKenzie-klanen fra det 13. århundrede indtil dens ødelæggelse i 1719. Robert the Bruce fik tilflugt i Eilean Donan Castle af John MacKenzie, anden af ​​Kintail, da han blev jagtet af engelskmændene i starten af det fjortende århundrede.

Over indgangen til slottet er der en gælisk inskription, der oversættes til: “Så længe der er en MacRae inde, vil der aldrig være en Fraser udenfor.” I gården er den berømte Murchison Stone med en inskription på John Murchison fra Auchtertyre, dræbt i slaget ved Sherrifmuir i 1715. På øverste etage i slottet er seks soveværelser ved navn Loch Alsh, Loch Long, Eilean Donan, Ballimore, Loch Duich og Conchra. Der er også et skilt med navnene på konstablerne (vagterne) på slottet indgraveret på det.

Eilean Donan Castle blev bygget i 1220 og hører til MacKenzies of Kintail. MacRae-klanen, der bosatte sig i området, kom fra Beauly Firth, hvor de beskyttede Fraser-klanen. De fungerede som livvagter for MacKenzie-ledere. Selv om der var en række konflikter, opretholdt MacKenzies Eilean Donan indtil 1500-tallet. MacRaes blev for første gang gendarmer til slottet i 1511 med meget kontrol over omgivelserne. En krangel mellem MacKenzies og Dunvegan McLeods om Donald Gorm MacDonalds omstridte påstand til Lord of the Isles døde, da han angreb slottet med 50 galejer. Duncan MacRae blev skudt med en pil, der dræbte ham. Slottet blev garnisoneret af regerings tropper, derefter overtaget af jakobitterne før slaget ved Sheriffmuir.

Eilean castle i Skotland-donan-winter

Eilean slottet  i Skotland, slotte i Skotland er også så smukke om vinteren

I 1719 blev han holdt af de spanske jakobitter. Tre engelske fregatter gik ind i Loch Duich og bombarderede slottet med kanoner, indtil det var i ruiner. Slottet ødelagde dem i næsten 200 år. I 1911 købte John MacRae-Gilstrap slottet og begyndte at renovere slottet over en periode på tyve år til en samlet omkostning på en kvart million pund. Lokale materialer er blevet brugt så meget som muligt.

Eilean Castle Donan, et af de mest fotograferede slotte i Skotland

Eilean Castle Donan er en ikonisk bygning og et af de mest fotograferede steder på De Britiske Øer. Som sådan er det ikke overraskende, at det har vist sig i mange film og tv-programmer, herunder “The Private Life of Sherlock Holmes” (1970 med Robert Stephens og Colin Blakely), “Entrapment” (1999) med Sean Connery og Catherine Zeta. -Jones), James Bond-klassikeren “The World Is Not Enough” (1999 med Pierce Brosnan og Robert Carlyle), “Elizabeth: The Golden Age” (2007, med Cate Blanchett og Clive Owen) og “Made of Honour” ( 2007, med Patrick Dempsey)

Eilean Donan Castle ligger på en ø midt i 3 lochs – Loch Alsh, Loch Long og Loch Duich – og er omgivet af Highland Mountains. Hvis du klatrer op på en bakke med udsigt over slottet, vil du se Isle of Skye. Slottet ligger ved siden af ​​landsbyen Dornie og ca. 15 km fra Kyle of Lochalsh og broen til Isle of Skye mod nord. Slottet ligger på Skotlands vestkyst, ca. 90 km nord for Glencoe og ca. 180 km fra Edinburgh. Du kan tage toget fra Inverness til Kyle of Lochalsh og tage en taxa til slottet. Der er en buslinje fra Glasgow foran slottet en gang om dagen.

Besøg Eilean Donan Castle

Blair Castle in Perthshire Scotland, an Autumnal scene with snow-capped mountains.

Slotte i Skotland, Blari Castle i Pertshire, smukkeste efterår med sneklædte bjerge i baggrunden

Blair Castle, et spektakulært  eksempel på slotte i Skotland

Blair Castle ligger i det spektakulære landskab i Highland Perthshire og er hjemsted for 19 generationer af Stewarts og Murrays of Atholl. Den historie, der fortælles her, er unik blandt de skotske slotte, og vil tage dig til et Mary Queen of Scots-besøg i borgerkrigen og den jakobitiske sag til Culloden-katastrofen efter Bonnie Prince Charlie’s ophold i slottet. Du vil høre, hvordan den heldige arv fra en ø, der var inficeret med smuglere, har bidraget til at forvandle slottet til et behageligt hjem, og hvordan et besøg fra dronning Victoria har ført til oprettelsen af den eneste private hær, der stadig eksisterer i Europa.

Slotte i Skotland. In August, Blair Castle in Scotland hosts a country fair with horse trials.

Slotte i Skotland. In August, Blair Castle in Scotland hosts a country fair with horse trials.

Atholl Highlanders viser, rig på skotsk kulturhistorie, arkitektonisk design, periode møbler, familieportrætter, landskabsmalerier og farverig militær fortid. Højdepunkter inkluderer den viktorianske balsal dekoreret med 175 par træ, lobbyen, der viser våben, der blev brugt under slaget ved Culloden, den klassiske georgiske stil i fototrappen og bedstefar til tegning og statslounger. Spisestue.

En fantastisk fejring af dronning Victorias kærlighedsaffære med Blair Castle og det skotske højland.

Dronning Victorias personlige ejendele til hertuginde Anne, der er blevet en langvarig ven, vises også. En fremragende samling af kjoler og tøj, der bæres under optagelsen af ​​ITVs Victoria, vises også.

Haverne i Blair Castle

Slottets gods omfatter en storslået lukket have på 4 hektar, der for nylig er restaureret i sin originale georgiske stil bestående af frugttræer og grøntsager samt en kinesisk bro, og skulpturer, der dateres tilbage til 1700-tallet. En fredelig skovklædt lund med nogle af Storbritanniens højeste og smukkeste træer sidder ved siden af ​​ruinerne af St. Bride’s Kirk, det sidste hjem for Jacobite hersker Bonnie Dundee. Omkring parken kan besøgende se det lokale dyreliv og beundre den naturskønne udsigt over Highland Perthshire, mens yngre besøgende kan udforske eventyrlegepladsen og Red Deer Park.

Udforsk skjulte dele af Blair Castle Park på en guidet tur i en 90-minutters Vintage-traktor og trailer. Se dyrene, der bor i her, herunder rødhjorte, Highland-ponyer og Highland-køer, når du følger turen fra Blair Castle over marker og landbrugsjord.

Atholl Estates, der strækker sig over 150.000 ha ved foden af ​​Cairngorms, tilbyder fremragende jagtmuligheder for ryper og mange andre udendørs sportsaktiviteter. Fiskeri er en af ​​deres specialiteter. Du kan fiske efter laks. Godset har tre lakse fiskeri kurser på floderne Tummel, Garry og Tilt samt en bakkesø brugt til vild brunørred. Sæsonen starter i april og fortsætter indtil midten af ​​oktober.

Rype-skydning ved Atholl Estates er en udfordrende, men yderst givende sport i et af Skotlands mest naturskønne landskaber. Der er få oplevelser, der tilbyder kameraderiet, indretningen og sporten med stående rype-skydning.

Besøg Blair Castle

Besøg Skotland

Skotland byder på så meget oplevelse i et helt andet rejseformat end sol og strand. Her er slotte og eventyr, historie, storladen natur og så på golfbanerne og naturligvis også storbyer som Glasgow.  Skyl det hele ned med lokal øl, mens du får nye skotske venner.

Eventyr slotte i hele Europa

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler