Absolut værd at besøge kun 1 time fra London

Steder, du burde se nær London. Mindre end en time fra City

Vi ved alle, at London er en fascinerende storby, den mest kosmopolitiske i Europa – men lige uden for London venter en række fantastiske rejseoplevelse, som det er værd at tage med på turen. Der er en lang række aktiviteter og attraktioner i nærheden – og nogle af dem ligger mindre end 60 minutter fra det centrale London. Say what ? Yes faktisk, lad os prøve at overbevise dig.

London, Windsor Castle dronning Elizabeth d. 2's weekendhjem 2

Windsor Castle, her vil du finde dig hjemme!

Windsor Castle er  dronning Elizabeth d. 2’s weekendhjem og stedet, hvor Prins Harry og Meghan Markle´s, den smukke amerikanske skuespiller,  kommende bryllup skal finde sted. Få en rundvisning på slottet fra det 11. århundrede og i haveanlæggene og se de overdådige State Apartments og Semi-State Rooms, som er omhyggeligt restaureret efter branden i 1992.

Sådan kommer du frem: Tag et 40-minutters hovedtog fra Paddington til Windsor; Eton Central. Indgangen til slottet ligger kun fem minutters gang derfra.

London, Kew Gardens

Kew Gardens er et urbant fristed

Det er Londons største UNESCO Verdensarvssted. Højdepunkterne inkluderer bl.a. det ikoniske Palm House glashus, Kew Palace (hvor kong George søgte tilflugt, når han fik sine anfald af galskab), en gangbro i trætoppene og et arboret, som er hjemsted for ca. 14.000 træer. Er du træt, af asfalt og stormagasiner, så er det her stedet.

Kew Gardens finder du en halv time sydvest for det centrale London, på District-togstrækningen til Richmond.

Royal Tunbridge Wells, en hel spaby i Kent venter

Royal Tunbridge Wells  i Kent blev først berømt for 400 år siden, da den jernholdige Chalybeate Spring blev opdaget, og de bedre kredse flokkedes til byen for at ‘kurere’ dårligdomme lige fra barnløshed til tømmermænd.

Du kan stadig smage det helbredende vand den dag i dag – om sommeren serveres vandet af en traditionel ‘dipper’ i et georgiansk kostume. Skyl det sunde vand ned med en GT 🙂

Hop på toget i Londons Charing Cross, så kan du være i Royal Tunbridge Wells) på bare 50 minutter.

En magisk udflugt til “Harry Potter Land”

Fordyb dig i magiens verden hos Warner Bros. Studio Tour  – The Making of Harry Potter. Da den allersidste Harry Potter film var optaget færdig, blev der efterladt et magisk skattekammer, og i 2016 åbnede kulisserne som en attraktion.

Du kan gå ned ad Diagon Alley, som du finder mellem to lydsæt, hvor du mellem originale rekvisitter og kostumer kan besøge Dumbledores kontor, se den originale Hogwarts Express og få taget dit billede på Platform 9.

Sådan kommer du frem: Tag toget fra London Euston til Watford Junction, dernæst en shuttlebus, så kan du banke på døren til Hogwarts inden for 40 minutter.

London Hatfield House , Hertfordshire

Besøg Henrik den 8. på Hatfield House. Det her er ret historisk

Tag hurtigtoget fra Kings Cross, og du vil befinde dig uden for Hatfield House, Hertfordshire, inden for 20 minutter. Hovedbygningen, the Old Palace, kan dateres tilbage til 1485, hvor det var ejet af Henrik d. 8. og var det hjem, hvor dronning Elizabeth d. 1. voksede op.

Hatfield House fra den jacobinske tidsalder blev derimod bygget i 1611. Fra d. 31. marts kan du få en rundvisning i alle bygningerne, inkl. det sted, hvor Elizabeth d. 1. opdagede, at hun en dag skulle blive dronning af England.

Også inden for en time fra London:

  • Besøg en Go Ape udendørseventyrpark med høje rebbaner, tovbaner og Segway-safaris.
  • Nyd en kop te i en herskabsbolig, som f.eks. Strawberry Hill HouseCapel Manor Gardens og Hughenden Manor.
  • Besøg William Morris Gallery i det nordøstlige London. Galleriet er dedikeret til den berømte Arts and Crafts designer, kunsthåndværker og socialist.
  • Tag til Epsom, hjemstedet for verdens største flade væddeløbsbane, Epsom Derby. Det er også der, suffragette Emily Davison døde efter at være blevet ramt af kongens hest, mens hun prøvede at øge opmærksomheden om kvinders rettigheder.
  •  Richmond Parker den største af de Royale Parker. Den står næsten uændret siden 1600-tallet, hvor King Charles d. 1. omdannede den til et naturreservat og fredet område for rådyr.
  • LEGOLAND genåbner for sæsonen d. 9. marts. Find ind til dit indre barn og nyd forlystelserne, forestillingerne og Miniland, byer og seværdigheder, alt bygget i legoklodser.
  • Hop på et tog og opdag de fantastiske naturreservater og vådområder, som omkranser London, inkl. Surrey HillsEpping ForestLee Valley Park og Chilterns.
  • Læs mere om det ret nye ginhotel i London her
  • Tak til Visit Britain!

Flere shopping tips til London

Englands turistkontor

Englands Turistkontor

Nyeste Rejseartikler