The Crown sæson 5, se det skønne England

The Crown sæson 5 nu på Netflix. Oplagte rejsemål

The Crown sæson 5 var på Netflix fra den 9. november 2022. Og endnu bedre: Der kommer også en sæson 6.

Læs mere om the Crown fra første sæson til nu og de smukkeste steder ikke mindst  i England, hvor man har optaget serien.

Netflix har udgivet første preview på The Crown sæson 5- en klassisk teaser.  De afslørede traileren under deres årlige Tudum-fanbegivenhed, som viste prins Charles og prinsesse Dianas adskillelse i 1992 med voiceovers, der diskuterede den internationale reaktion på nyhederne, da et tv-interview blev forberedt.

The Crown 5. season trailer 1

Kom tilbage her. Vi bringer løbende nyt. Også om de nye steder, the Crown er optaget på.

Lesley Manville as Princess Margaret in The Crown Season 5

Lesley Manville as Princess Margaret in The Crown Season 5

Hvor er the Crown optaget?

Jamen Netflix serien the Crown er optaget flere steder i England. Der er jo også 5 sæsoner nu. Hovedsageligt i studiet, der er opbygget for at illudere Buckingham Palace i imponerende grad, men også flere andre steder i England og eet sted Caribien. Det meste i London og det sydlige England. Og fra sæson 5 af the Crown flere steder endnu.

Hvor er the Crown optaget? episode 3, dancing queen

Spørgsmålet optager fans, ligesom det samme spørgsmål for Downton Abbey, optager Downton Abbey fans.

De vigtigste steder, the Crown viser:

Chartwell,
Gordonstoun,
Downing Street nummer 10,
Balmoral Slot,
Buckingham Palace,
Windsor Castle,
Westminster Abbey, London

Slotte i England. Se mere end 15 historiske slotte, du kan besøge

Men mange af scenerne er jo optaget på locations, der ligner. Se nedenfor.

Lady Diane og Margaret Thatcher sætter scenen i sæson 4 af the Crown

Sæson 4 med Lady Diane og Margaret Thatcher er i luften Nov 20

4. sæson, som er lige så blændende som de 3. første sæsonen er landet på Netflix Nov. 2020.

Prince Charles møder Diane,  og relativ sød musik opstår. Charles´ rouale familie elsker hende. Hun er i deres øjne den perfekte prinsesse. så der lægges et vist pres på Charles. Margaret Thatcher (Gillian Anderson) forlader det kongelige slot Balmarol i Skotland før tid på en vigtig week-end inviteret af Dronning Elizabeth herself (Olivia Colman). Det giver ikke bonus point.

Hvor er sæson 4 af the Crown faktisk filmet?

Optagelserne til den fjerde sæson begyndte i august 2019 og dækkede en periode på syv måneder indtil marts 2020 – altså lige før coronavirusudbruddet.

Producenterne af serien sagde, at al optagelse var afsluttet forud for pandemien. Nedenfor kan du se en del af de slotte mv, der er anvendt for a tenten være sig selv eller illudere Windsor mv.

Belvoir Castle, England

Belvoir Castle, England, season 4 of The Crown

Filmoptagelse til serien finder sted over hele Storbritannien med steder, herunder det imposante  Belvoir Castle i Leicestershire, Elstree Studios i Borehamwood, Hertfordshire og mere.

Somerley House er filmstedet for Charles og Dianas Highgrove-ejendom, i mellemtiden illuderede High Canons i Borehamwood Clarence House.

Gatcombe Park-scener er filmet på Wrotham Park i Hertfordshire, og Buckingham Palace-scenerne er optaget på Lancaster House, nær det rigtige palads.

 

I sporet efter the Crown, en fantastisk 4 dages tur i England

Fans af The Crown  på Netflix kan få deres vildeste royale drømme opfyldt med denne fire dages tur (som du nemt kan arrangere selv) , hvor de kan opleve både optagelsessteder  fra The Crown og klassiske, kongelige hotspots. Denne tur er inspireret af den nye serie om livet i den britiske kongefamilie i 1960’erne og 1970’erne, hvor vi ser Olivia Colman i rollen som dronning Elizabeth for første gang. På denne tur kan alle fans af The Crown opleve hele London og idylliske ruter på landet, hvor de kan opleve nogle af det sydlige Englands historiske højdepunkter på vejen.

Dag 1: London

Storbritanniens hovedstad er den britiske kongefamilies hovedsæde og er derfor et perfekt sted til at starte denne kongelige tur. London har masser af kongelig atmosfære og vil begejstre besøgende med alt lige fra de velkendte paladser til prinsesse Margarets yndlingssteder fra 1960’erne.

thecrown-season 3 the queen herself

Udforsk Buckingham Palace

Besvarelse af spørgsmålet Hvor er the Crown optaget kommer ikke uden om Buckingham Palace. Besøgende kan begynde deres eventyr, som er inspireret af The Crown på Buckingham Palace, hvor alt, hvad der har med de kongelige at gøre, foregår. Nyd den storslåede atmosfære i denne historiske residens på en rundvisning, hvor man oplever de smukkeste lokaler, deriblandt det hvide tegneværelse, tronsalen, billedgalleriet, balsalen og den store trappe. Der er mulighed for rundvisning mellem juli og september, men man kan sagtens tage selfier ved porten hele året rundt.

På Buckingham Palace kan man desuden opleve mange forskellige forelæsninger, foredrag og aktiviteter om kongefamiliens historie, og man kan opleve kunst og kultur fra fortid og nutid i Queen’s Gallery.

Pris: Adgang til Buckingham Palace State Rooms koster 26,50 GBP og opefter for voksne og 14,50 GBP for børn under 17. En “Royal Day Out”-billet, der giver adgang til State Rooms, Royal Mews og The Queen’s Gallery, koster 49 GBP og opefter for voksne og 26,50 GBP for børn under 17. Der er gratis adgang for børn under fem år.

Buckingham_Palace_from_gardens,_London,_UK

Buckingham_Palace_from_gardens,_London,_UK

Nyd en middag tæt på dronningens fødested

Næste stop er Coach & Horses på Bruton Street, som virkelig er noget for alle, der vil opleve atmosfæren i en ægte britisk pub. Pubben ligger i det pulserende Mayfair-kvarter og stammer fra det 18. århundrede. Den ligger på den gade, hvor dronningen blev født. Pubben er en af områdets ældste og har en smal facade i ægte Tudor-stil. Her serveres der klassiske pubretter og mange forskellige slags øl, og den er et perfekt sted til at nyde et måltid, hvis man er fan af The Crown eller anglofil og vil opleve den ægte britiske atmosfære.

Priser: Hovedretter koster 9,99 GBP og opefter

Rejsetid: 25 minutter til fods.

Nyd synet af kronjuvelerne

Fans af serien har helt sikkert set den berømte kongekrone på skærmen utallige gange. En rejse til London giver de besøgende chancen for at nyde synet af de fantastiske kronjuveler på nært hold. De britiske kronjuveler har været opbevaret i Jewel House i det historiske Tower of London siden det 14. århundrede og omfatter mere end 140 ceremonigenstande, som bruges af kongefamilien. Kongekronen er prydet med mere end 2.800 diamanter. Det var den, som Hendes Majestæt havde på ved kroningen i 1953. Dette kan seerne opleve i The Crown. Synet af kongekronen vil helt sikkert tage pusten fra enhver besøgende.

Pris: Et besøg i Jewel House er inkluderet i en billet til Tower of London. Billetprisen er GBP 24,70 og opefter for voksne og 11,70 GBP for børn. Det er også muligt at købe familiebilletter

Rejsetid: 30 minutter med London Underground

Oliver Dowden criticized Netflix and the series, The Crown severely, but goes on, at least 2 seasons more

Oliver Dowden criticized Netflix and the series, The Crown severely, but goes on, at least 2 seasons more

The Crown medfører uhørt politisk indgriben i England

Kulturminister Oliver Dowden  krævede 30. november 2020, at Netflix gjorde det klart, at the Crown er ‘fiktion’ af frygt for, at seerne kan tage serien historisk bogstavelig.
Den berørte Kulturminister nævnte scener som ifølge ham skader kongefamilien. Oliver Dowden krævede, at Netflix gjorde det klart, at The Crown er ‘fiktion’.

I en dramatisk indgriben tilføjede kultursekretæren sin stemme til et kor af stigende bekymring for, at fabrikerede scener i dramaserien var så skadelige for den kongelige familie, at seerne skulle advares i starten af hver episode, at det ikke var ” faktum ”.

‘Det er et smukt produceret fiktion, så som med andre tv-produktioner, skal Netflix være meget klar i starten, det er netop det,’ sagde han til The Mail på søndag.

‘Uden dette frygter jeg, at en generation af seere, der ikke har gennemlevet disse begivenheder, kan tage fejl af fiktion.’

Kilde: Daily Mail

England som rejseland

Downton Abbey blev optaget på Highclere Castle i England

https://www.traveltalk.dk/englands-madkultur/

London lokker din indre rejsende

Hold fest ligesom prinsesse Margaret

Oplev prinsesse Margarets overdådige livsstil i The Crown i omgivelser, hvor den festglade prinsesse var en hyppig gæst. Meget lidt har ændret sig siden dengang, hvor prinsesse Margaret var til koncerter og drak cocktails på Ronnie Scott’s Jazz Club, hvor gæster stadig kan opleve jazzens vidunderlige verden. Her kan man opleve røde løbere, borde med dæmpet belysning, nogle af de største jazzmusikere samt en menu med kaviar, hummer, risotto og steak. Gæsterne kan nyde maden med udsigt til scenen og føle sig ligesom prinsesser (eller prinser).

Priser: 19,50 GBP og opefter for hovedretter. Billetter til koncerter på Ronnie Scott’s varierer i pris og kan bookes online

Rejsetid: 30 minutter med London Underground

Thanks to Visit England!

Spis middag i kongelige omgivelser

Kunne du tænke dig en kulinarisk oplevelse, som er de kongelige værdig? Så er Wiltons Restaurant i St James’s helt klart et besøg værd. Dette sted fik sin start som en beskeden østersbod i 1742. Siden da har det fået seks kongelige udnævnelser og er stadig en af kongefamiliens absolutte yndlingssteder. Denne restaurant er en af de ældste i London og er kendt for sine skaldyr, røgede fisk og et udvalg af særligt tilberedt kød.

Priser: Østers til 3 GBP og opefter pr. stk. Priserne for skaldyr og kødretter varierer – du kan få flere oplysninger i menukortet

Rejsetid: 13 minutter til fods

For besøgende, der har lyst til at prøve en rigtig kongelig overnatning, er der masser af muligheder på VisitLondon

Dag 2: London

Tilbring endnu en dag i London, så du kan lære mere om de kongeliges historie og opleve spændende steder fra The Crown

Drik te ligesom en rigtig dronning

Ingen kongelig tur til London er komplet uden eftermiddagste. Et af de mere populære steder til dette er det berømte Fortnum & Mason, som har serveret den bedste te siden 1926. I anledning af dronningens 60-års jubilæum som monark i 2012 inviterede varehuset hendes Kongelige Højhed til at indvie Diamond Jubilee Tea Salon. Denne tesalon er de kongelige værdig og er det ultimative sted til at nyde en kop eftermiddagste. Du kan føle dig som en rigtig kongelig ved at bestille Earl Grey-eftermiddagste, der jo er dronningens yndlingste.

Pris: 60 GBP og opefter pr. person for eftermiddagste. For yderligere 10 GBP kan du købe et glas Fortnum & Mason-champagne.

Rejsetid: 17 minutter med London Underground

 

Oplev Themsens skjulte skatte

Oplev de samme lokationer som dine yndlingsfigurer fra The Crown på Old Royal Naval College i Greenwich. Bygningen, som bruges til at filme scener i Buckingham Palace i serien, er et fantastisk eksempel på det 18. århundredes arkitektur og ligger langs Themsens bredder. Den blev tegnet af arkitekten Sir Christopher Wren i 1712 og er kronen på værket i det maritime Greenwich. Dette 18-hektars vidunder på UNESCO World Heritage-listen har desuden et smukt dekoreret kapel, en keglespilsbane fra Victoria-tiden og områder, som bare skal opleves

Selv om Royal Naval College ikke er med i serien, har stedet den største malede sal i Europa. Dette 300 år gamle vartegn er kendt som “Storbritanniens Sixtinske kapel” og er netop blevet restaureret for 8,5 millioner GBP, så dette er en glimrende lejlighed til at besøge stedet.

Et stenkast derfra kan de besøgende opleve Queen’s House. Dette hus fra 1600-tallet blev tegnet af Inigo Jones og blev bygget som en bodsgave til Kong Jakob I’s hustru, Anna af Danmark, efter at han ifølge historien råbte ad hende, fordi hun dræbte en af hans elskede hunde under en jagt.

Priser: En billet til Old Royal Naval College koster 12 GBP for voksne. Børn under 16, som er i selskab med en voksen, har gratis adgang

Rejsetid: 35 minutter med London Underground

Sæt alle sejl på Cutty Sark

Besøgende, der både vil opleve søfartshistorie og kongelig historie, kan få stillet alle deres lyster lige i nærheden på Cutty Sark. Dronning Elizabeth II har besøgt dette skib flere gange sammen med sin mand, prins Philip. Besøgende kan kigge forbi og få en smagsprøve på britisk søfartshistorie eller endda fejre skibets 150-års fødselsdag med en lang række aktiviteter fra 22.-24. november 2019.

Pris: 13,50 GBP og opefter for voksne og 6,75 GBP for børn over fire år. Børn under fire år har gratis adgang.

Rejsetid: Fem minutter til fods

Spis og drik ligesom prinsesse Margaret

Gæster kan nyde en middag med levende lys på en restaurant, som prinsesse Margaret tit besøgte, og opleve romance, der er en prinsesse værdig. Dette charmerende spisested i Kensington er blevet omdøbt til Maggie Jones, hvilket efter sigende er en hyldest til den kongeliges foretrukne alias. Her kan man nyde traditionelle retter i en rustik atmosfære. Stedet er udsmykket med flettede kurve og klaser fra lofter og er perfekt til en romantisk middag med fantastisk mad og engelsk charme.

Pris: 15 GBP og opefter for hovedretter

Rejsetid: 55 minutter med Docklands Light Railway og Underground

Nyd en aften med underholdning

Lyceum Theatre i Londons West End-kvarter er et sted, som fans af The Crown straks vil genkende. Stedet bruges som kulisse til den kongelige galla, hvor dronning Elizabeth (Claire Foy) og prins Philip (Matt Smith) var tilstede. I dag kan gæster klæde sig i deres stiveste puds og opleve en uforglemmelig aften på teateret, hvor den elskede musical, The Lion King, opføres.

Pris: Biletter til The Lion King koster 20 GBP og opefter – få flere oplysninger online

Rejsetid: 30 minutter med London Underground

 

Dag 3: Hertfordshire

På turens tredje og fjerde dag kan besøgende rejse i stil og leje en klassisk bil med kongelig historie eller et køretøj fra deres yndlingsperiode i The Crown. Man kan leje alt lige fra Aston Martin til Rolls Royce og gøre sit kongelige eventyr endnu bedre ved at leje en klassisk bil.

Pris: Biludlejning varierer i pris, alt efter bil, model og varighed

Oplev et storslået stykke historie

Gå i dronning Marys (Eileen Atkins) fodspor i Hatfield House. Det imponerende Long Gallery, som kan opleves i The Crown, er den sal, som dronning Mary går i, når hun skal besøge hertugen af Windsor. Dette hus blev bygget i 1600-tallet og gør det muligt at opleve en ekstravagant periode i Storbritanniens historie. Huset er prydet med mange eksempler på håndværk fra den jakobinske periode, og her i Old Palace fik Elizabeth I i 1558 at vide, at hun skulle være dronning. Dette giver historieelskere endnu en grund til at besøge huset.

Pris: Huset genåbner den 4. April 2020, og adgang til huset koster 19 GBP og opefter for voksne og 9 GBP for børn

Rejsetid: Lidt over en time fra London i bil

Oplev et typisk kongeligt tidsfordriv

Besøgende kan også iføre sig en traditionel tweed-jakke og gummistøvler og prøve kræfter med lerdueskydning. Lea Valley Shooting Association i Hertfordshire giver både mindre grupper og enkeltpersoner mulighed for at opleve denne klassiske yndlingsbeskæftigelse for de kongelige.

Pris: 30 GBP og opefter for en “prøve”-lerdue og 70 GBP for 1 times privatundervisning

Rejsetid: 25 minutter i bil

Forkæl dig selv med et prisbelønnet måltid

Spis i luksuriøse landlige omgivelser på St Michael’s Manor Hotel. Hotellets Lake Restaurant har udsigt til det fem hektar store område og en idyllisk sø og er inspireret af orangerier. Her serveres der mad fra det britiske køkken i en moderne udgave, deriblandt oksemørbrad, grillet helleflynder eller blomkåls- og broccolibeignet.

Pris: 20 GBP og opefter for en frokost med to retter eller 24 GBP for tre retter.

Rejsetid: 25 minutter i bil

Oplev en guldgrube af historie relevant for the Crown

Fans kan se det sted, hvor prins Philip (Matt Smith) og prinsesse Margaret (Vanessa Kirby) førte en privat samtale i The Crown på den romantiske trætrappe i Knebworth House. Selve huset giver et fantastisk indblik i mere end 500 års britisk historie og kultur, og biletten inkluderer en dybdegående rundvisning med guide.

Priser: Åbent fra marts-september 2020 – adgang til huset og rundvisning for 14 GBP for voksne og 13,50 GBP for børn

Rejsetid: 30 minutter i bil

Spis i en hyggelig pub på landet

The Lytton Arms er et spisested med masser af gæstfrihed og et menukort med masser af traditionelle retter og lækre moderne retter. Barpersonalet er lokale og er altid klar til at sludre og fylde de sultne maver med lækre, lune retter. Den daglige menu serveres indtil klokken 21.30, og gæsterne kan hygge sig foran pejsen og nyde en lokal øl – så kan dagen simpelthen ikke ende bedre!

Pris: 10 GBP og opefter for hovedretter

Rejsetid: 10 minutter i bil

Oplev områdets mest kongelige overnatninger med Enjoy Saint Albans praktiske guide

Dag 4 på turen Hvor er the Crown optaget: Cambridgeshire

Besøg en af Storbritanniens mest billedskønne byer, Cambridge, samt en af The Crowns mest betagende steder.

Udforsk byen, der danner kulisse for bryllupper og kroninger

Ely Cathedral bruges som kulisse til de billedskønne scener, hvor dronning Elizabeth og prins Phillip bliver gift, og til dronningens kroning i en direkte udsendelse. Hvis man er fan af The Crown, så er den helt klart et besøg værd. Domkirken, som blev opført i 1083, er et fantastisk eksempel på middelalderens kirkearkitektur. Udforsk det imponerende kirkeskib, Lady Chapel, få en rundvisning i det ottekantede kirketårn, og hør anekdoter fra de lokale kormedlemmer. Dette er en gammel tradition, som har eksisteret siden det 16. århundrede.

Pris: 9 GBP og opefter for billetter til voksne eller 13 GBP for indgang samt en billet til Stained Glass Museum

Rejsetid: 90 minutter i bil

Prøv lokale smagsoplevelser på din tur “Hvor er the Crown optaget”

Nyd en fantastisk middag på Poets House Hotel and Restaurant. Restauranten ligger kun fem minutters kørsel fra Ely Cathedral og benytter lokale årstidsingredienser i tilberedningen af lækre retter såsom stegte lammekoteletter, laksefilet og torskefilet.

Pris: 13 GBP og opefter for hovedretter

Rejsetid: Fem minutters kørsel fra Ely Cathedral

Oplev Cambridges kongelige historie  

Universitetsbyen Cambridge ligger kun 40 minutters kørsel derfra. Her kan man opleve masser af storslået historie, fantastisk arkitektur og brostensgader. De eventyrlystne kan opleve det berømte universitet, hvor prinsen af Wales blev uddannet, leje en båd og “punte” på floden Cam eller bare gå på opdagelse inden turen tilbage til London.

Rejsetid: 40 minutters kørsel i bil

Emmy awards for The Crown

Den tredje sæson af Netflix’s The Crown modtog et imponerende udvalg af nomineringer, herunder den kritiske ’Enestående dramaserie’. Den Norwich-fødte skuespiller Olivia Coleman modtog også en nominering til den eftertragtede ’Enestående hovedrolleindehaver i en dramaserie-pris’ for sin rolle som Hendes Majestæt dronningen, mens co-star Helena Bonham Carter blev nomineret til ’mest fremtrædende kvindelige birolle i en dramaserie’ for hendes dramatiske skrildring af Prinsesse Margaret.

Den dramafyldte serie har besøgt mange forskellinge steder over hele Storbritannien, for at skabe det monarkibaserede mesterværk, herunder det historiske Caernarfon Castle i Wales, Belvoir Castle i Leicestershire og West Wycombe Park i Buckinghamshire. Der var også en lille samling af storslåede steder, der blev brugt som erstatning for til det ikoniske Buckingham Palace, såsom Lancaster House (kun et stenkast fra selve den kongelige bolig), Salisbury’s Wilton House og Greenwich’s Old Royal Naval College, der blev brugt til udvendige filmoptagelser. En anden af seriens uforglemmelige øjeblikke var begravelsen af Winston Churchill; skønt historien ved denne lejlighed havde fundet sted i St. Paul’s Cathedral, blev Winchester Cathedral også brugt som optagelsessted for de dystre indspilninger.

Kilde: Visit England

Besøg England

Berømte slotte i Skotland

Rejser til Wales, rejsetips fra sneklædte bjerge til topstrande i the UK

Slotte i England. Se mere end 15 historiske slotte, du kan besøge

Downton Abbey blev optaget på Highclere Castle i England

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler