Asiens 10 mindste lande, men de store rejseoplevelser

Asiens 10 mindste lande. Kan du gætte 3 af dem?

Asiens 10 mindste lande er overraskende ukendte for deres ringe størrelse, måske fordi de generelt har så meget andet at byde på. Et par få af disse lilleput lande er alvorligt truet af klimaændringer som ikke mindst Maldiverne. Det er endnu en grund til at tage skridt til at gøre, hvad der er muligt for at vende virkningerne af global opvarmning. Et af landene på listen er kun måske et land, måske ikke. Fred i Mellemøsten er en forudsætning for den afgørelse. Nok om negativerne, vi elsker at rejse verden rundt, så at bevare den jord vi har, bliver endnu vigtigere, når du ser så mange smukke lande.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Her er listen over de 10 mindste lande i Asien:

the maldives

Maldiverne

Maldiverne er lilleput landet blandt Asiens 10 mindste lande

Maldiverne finder vi  i den sydlige del af Asien, og landet udgør 26 atoller i Det Indiske Ocean. Dens område er cirka 116 kvadrat miles, mens befolkningen er omkring 427.756. Så lige så lille, som den er dyrebar. Maldiverne er et udvalgt rejsemål på traveltalk, så vi dækker de ca. 200 øer grundigt.

Singagapore green city overview. Aerial view of Garden by the Bay, Singapore

Singapore. Både en storby og en stat

Singapore er en af verdens meget få bystater, altså en by, der også er en stat. Singapore ligger i Sydøstasien.  Området er ca. 276 kvadrat miles. Singapores territorium har både fastland og andre øer. Fastlandets overkommelige mål er ca. 17 miles fra nord til syd og 31 miles fra øst til vest med 120 miles kystlinje. Johor-strædet adskiller staten fra Malaysia, mens Singapore-strædet adskiller Singapore fra Indonesien.

Travel tips til Singapore

Bird view panorama of Manama city, Bahrain

Bahrain. En af de få små lande, der vokser

Bahrain er et andet af Asiens ølande, og det ligger i den persiske Golf. Bahrain´s område dækker 295 kvadrat miles med en befolkning på 1.425.171. Staten har iværksat omfattende aktiviteter til jordindvinding, som har øget sit areal med  33 øer til mere end 80 øer og øgrupper.

Læs mere om Bahrain i 2021

Intro til Bahrain på traveltalk

Visit Bahrain.

Brunei, Verdens et af 10 mindste lande

Brunei, Asiens 10 mindste lande

Brunei. Sultan of swing

Brunei ligger i Sydøstasien, hvor det grænser op til Øst-Malaysia og det sydkinesiske hav. Dets areal på 2.226 kvadrat miles gør det til Asiens 4. mindste nation. Brunei er anerkendt som den eneste suveræne stat beliggende helt på øen Borneo. Resten af Borneos territorium deles mellem Indonesien og Malaysia. Bruneis politik er et absolut monarki, hvorved den meget rige sultan fra Brunei er både statsoverhoved og regeringschef. Det er godt at være sultan.

Read more about Brunei.

 

Asiens mindste lande. The House of Palestine in Nablus

Asiens mindste lande. The House of Palestine in Nablus

Palæstina.

Palæstina er ikke et land i sig selv. Palæstina anerkendes dog som en suveræn stat af 136 FN-medlemmer, men ikke af USA eller de fleste lande i EU. Men det er et lille område. Palæstinas område er 2.402 kvadrat miles med en befolkning på 4.550.368 mennesker. Staten kræver og har okkuperet Gazastriben, der grænser op til Egypten og Israel, og Vestbredden, der grænser til både Jordan og Israel.

Asiens mindste lande. Kourion-Cyprus

Asiens 10 mindste lande. Kourion-Cyprus

Cypern. Middelhavs lækker ø og delvist et land

Øen Cypern ligger i Middelhavet mod øst tæt på Tyrkiet og Grækenland. Dets område er 3.572 kvadrat miles og 2.276 kvadrat miles af det nordlige Cypern, der ikke er med i denne liste, da det hører til Tyrkiet og ikke er et land i sig selv.

Rejsetips til smukke Cypern

Libanon, Asiens 10 mindste lande

Libanon, Asiens 10 mindste lande

 

Libanon. Det smukke land i Mellemøsten med kyst mod Middelhavet

Libanons område anslås til 4.536 kvadrat miles, og det strækker sig langs Middelhavets kyst. Det har opnået ry som “perlen fra Mellemøsten”, da den har fungeret som et handelsforbindelse mellem Middelhavsområdet og Østasien og Indien. Selvom det er et så lille land, har Libanon accepteret millioner af flygtninge i de sidste år.

Læs mere om Libanon på rejsetalk i 2019.

Asiens mindste lande. Futuristiske skyscrapers, West Bay, Corniche promenade, Doha, Qatar.

Asiens 10 mindste lande. Futuristiske skyscrapers, West Bay, Corniche promenade, Doha, Qatar.

Qatar. Det rige og futuristiske land og med blandt Asiens 10 mindste lande

Qatar er officielt staten Qatar og er et land beliggende i  Mellemøsten og Vestasien, der fylder den lille Qatar-halvø på den nordøstlige kyst af den arabiske halvø. Dets eneste landegrænse er med nabolandet Saudi-Arabien mod syd, med resten af sit område omgivet af den persiske Golf. Bahrain-bugten, et indløb af den persiske golf, adskiller Qatar fra det nærliggende Bahrain.

Vor intro til Qatar

See Visit Qatar 

East Timor beach

Timor-Leste. Så langt fra alting, et kæmpe eventyr

Et af de mest eksotiske og uberørte steder at besøge på jagten efter Asiens 10 mindste lande, er mest for eventyrrejsende, og rimeligt langt væk, da Timor ligger i Stillehavet nær Australien.

Timor-Leste rangerer som den 9. mindste asiatiske nation, der dækker 5743 kvadrat miles. Dens territorium inkluderer den østlige halvdel af øen Timor, de udliggende øer Jaco og Atauro og enklaven Oecusse.

Read more about Timor here at Traveltalk.

 

kuwait

Kuwait. Det største af de mindste af Asiens 10 mindste lande

Kuwait ligger i det langt nordvestlige hjørne af den persiske Golf, og det ligger på et område på 6.879 kvadrat miles. Denne placering og olieindtægter har opretholdt dens økonomi i årtier. Kuwaits territorium strækker sig over ni øer, og Warbah og Bubiyan forbliver stort set ubeboet.

Visit Kuwait.

 

Besøg Asien

Traveltalk dæker bogstavelig talt alle asiatiske lande, så tune-in på følgende:

For mere Rejsenyt besøgsside her

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler