Singapore, verdens grønneste by

Singapore som grøn by?

Byen opfattes nok af mange som tæt bebygget med imponerende skyskrapere, men vidste du, at Singapore også er verdens grønneste by?
I en officiel listning er Singapore foran byer som Vancouver Amsterdam og København (vi ligger ret langt nede lige på den liste).
Byens byplanlæggere i Singapore indså for år siden behovet for at skabe et Singapore som grøn by med flere træer, buske og planter i byen. Det er så lykkedes over al forventning. Metoden har været innovativ som at inddæmme nyt land, fylde op med grønne arealer på toppen af et stort pumpehus mod oversvømmelser i byen og indlægge kravet til “Green urban city development” i alle relevante bygge- og byplaner.

Singapore som grøn by

Pinnacle@Duxton bliver verdens højeste boligkompleks. Her er indlagt haver mellem bygningerne  i etagehøjder mellem 26 og 50 etager.

Mønstereksemplet på Singapore som grøn by er Marina Bay, hvor nogle af byens bedste og mest prominente hoteller ligger. Men du finder så også parker som byens lunge her. Jurong Lake District er et business distrikt under udvikling, og du ser den samme trend her.

Singapore, garden-by-the-bay-flower-dome

Singapore, garden-by-the-bay-flower-dome

Singapore er både et land per definition og en ø ca. på størrelse med Berlin med 5.7 mill indbyggere. Byen har rige kulturelle tradtioner og et mix af kinesisk, malay og indisk kultur med et touch af amerikansk. En sand smeltedigel i højt gear uden at glemme naturen og ilt til indbyggere for sind og krop.

singapore-gardens-by-the-bay-supertrees

singapore-gardens-by-the-bay-supertrees

Singapore som grøn by med supertræer i 50 meters højde

Singapore som grøn by. Her et godt eksempel, hold fast! Supertrees: De fotos der er her i artiklen viser de fantastiske vertikale trækonstruktioner, der både er statureske, oplyser nattehimlen med lys, der forsynes af solenergi skabt om dagen og giver liv til 1000-vise af planter, der vokser på “stammerne” der er op til 50 meter høje. De er på højde med Rundetårn.

Så når du tager til Singapore, så ser du 26% af arealet beplantet med botaniske haver (en af verdens største findes her) parker, træer osv. Og moderne vertikale løsninger er taget i brug, som  supertræerne.

Visit Singapore, en af verdens førende storbyer

Istana: Singapore´s White House

National Singapore Gallery

https://www.traveltalk.dk/singapore-mere-end-20-000-restauranter-2/

https://www.traveltalk.dk/singapore-mere-end-20-000-restauranter-2/

https://www.traveltalk.dk/singapore-mere-end-20-000-restauranter-2/

Asiens 10 mindste lande, men de store rejseoplevelser

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler