Boracay i Filippinerne har aldrig været mere miljøbevidst

Scroll

Boracay i Filippinerne efter genfødslen i 2019.

Boracay i Filippinerne, Januar 2019:
Med Boracay´s genåbning løfter regeringen også for en langsigtet plan for at gøre øen til en model for sustainable tourism/bæredygtig turisme og en af de mest prestigefyldte af sin slags i verden. Det er slut med åbent bål på stranden, gambling er forbudt og dermed farvel til casinoer, fyrværkeri til højre og venstre er bandlyst, spontane strandfester er lukket ned. Der er bøder for at smide affald fra sig. Man skal vise en hotelvoucher ved ankomst til et godkendt hotel og antallet af turister er reduceret til 6000/år et år frem. Det er ikke mange. Der er seriøst strammet op for at få Boracay repositioneret som den utroligt smukke tropeø, den har været og bliver igen. Det er næsten Singapore agtigt med de stramme regler, men det er nødvendigt, og er du til en smuk ferie i et tropeparadis med respekt for miljø og natur, så kom hertil.

Boracay i Filippinerne, September 18:
Boracay i Filippinerne er en af de smukkeste øer i Sydøstasien, men stigende turisme gav mange miljøproblemer, og ville på sigt have kostet i antallet af besøgende, så regeringen lukkede øen for turisme ca. 6 mdr. i 2018 for at få ro til et set herfra imponerende oprydningsarbejde og forbedring af infrastruktur. Ifølge Philstar.com fastholder regeringen genåbningen af Boracay for turisme, men kun for de aktører, der har overholdt de nye spilleregler, nu med en dato der hedder 26. oktober. Der er foretaget et kæmpe oprydningsarbejde og tiltrængte forbedringer af f.eks. kloarkering, og ulovlige hoteller og andre bygninger i naturfredede områder er fjernet.

Boracay perfekte strande og de reneste

Boracay perfekte strande og de reneste

Så vi kan se frem til et smukkere og renere Boracay, en smuk ø, der i den grad har fortjent denne gennemgribende øvelse. Det ender måske med at være et skole eksempel på, hvordan rejsemål med en sårbar og unik natur er nødt til at gribe ind og balancere ligningen mellem naturbeskyttelse og turisme væsentlig bedre i alles interesse.

boracay oprydning

Boracay oprydning, seriøst tilgang, som mange kunne lære noget af

Juli1 8: Forureningen ramte bogstaveligt talt Boracay i Filippinerne på en uventet måde, der i 2018 af regeringen blev lukket ned i ca. 6 mdr. for at få styr på turismens voksende forurening. Rigtig mange hoteller, restauranter og cafeer og infrastrukturen fulgte ikke de gældende regler, og det var sundhedsfarligt og miljøskadeligt. En usædvanlig hård beslutning over for den lokale turistindustri, men forhåbentlig en god beslutning for alle på sigt. Sidste nyt i juni 18 var, at et begrænset antal hoteller mv får lov at åbne i oktober 18. Seneste tal var ca. 100, og at der er arbejdet virkeligt seriøst på at sikre en højere standard for miljø og forurening til glæde for fastboende og gæster på øen.

Læs mere om Filippinerne som rejsemål  og øko ambitiøse rejsemål

Kort oversigt

Populære rejsemål