Boracay i Filippinerne er genfødt, en ren rejseoplevelse

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Historien om Boracays fald og genvundne storhed

Boracay genfødt har vi valgt at kalde den lille historie, der dog række ud over en enkelt af Filippinernes mere end 7000 øer og turisme i sart natur generelt. Her er nogle nedslag i historien om hvorfor de filippinske myndigheder valgte at lukke øen ned i mere end 6 mdr.og hvorfor det var den rigtige beslutning. Kronologien er vist omvendt, så nyeste udvikling er øverst. 

Boracay genfødt  i Filippinerne, Januar 2019:
Med Boracay´s genåbning løfter regeringen også for en langsigtet plan for at gøre øen til en model for sustainable tourism/bæredygtig turisme og en af de mest prestigefyldte af sin slags i verden. Det er slut med åbent bål på stranden, gambling er forbudt og dermed farvel til casinoer, fyrværkeri til højre og venstre er bandlyst, spontane strandfester er lukket ned. Der er bøder for at smide affald fra sig. Man skal vise en hotelvoucher ved ankomst til et godkendt hotel og antallet af turister er reduceret til 6000/år et år frem. Det er ikke mange. Der er seriøst strammet op for at få Boracay repositioneret som den utroligt smukke tropeø, den har været og bliver igen. Det er næsten Singapore agtigt med de stramme regler, men det er nødvendigt, og er du til en smuk ferie i et tropeparadis med respekt for miljø og natur, så kom hertil.

Boracay i Filippinerne, September 18:
Boracay i Filippinerne er en af de smukkeste øer i Sydøstasien, men stigende turisme gav mange miljøproblemer, og ville på sigt have kostet i antallet af besøgende, så regeringen lukkede øen for turisme ca. 6 mdr. i 2018 for at få ro til et set herfra imponerende oprydningsarbejde og forbedring af infrastruktur. Ifølge Philstar.com fastholder regeringen genåbningen af Boracay for turisme, men kun for de aktører, der har overholdt de nye spilleregler, nu med en dato der hedder 26. oktober. Der er foretaget et kæmpe oprydningsarbejde og tiltrængte forbedringer af f.eks. kloarkering, og ulovlige hoteller og andre bygninger i naturfredede områder er fjernet.

Boracay perfekte strande og de reneste

Boracay  genfødt: perfekte strande, med regler der sikrer, det bliver de ved med at være: Intet affald,  ingen alkohol, ingen bål, ingen fester 24/7

Så vi kan se frem til et smukkere og renere Boracay, en smuk ø, der i den grad har fortjent denne gennemgribende øvelse. Det ender måske med at være et skole eksempel på, hvordan rejsemål med en sårbar og unik natur er nødt til at gribe ind og balancere ligningen mellem naturbeskyttelse og turisme væsentlig bedre i alles interesse.

boracay oprydning

Boracay genfødt efter en massiv oprydning og en virkelig seriøs tilgang, som mange lande kunne lære noget af

Juli1 8: Forureningen ramte bogstaveligt talt Boracay i Filippinerne på en uventet måde, der i 2018 af regeringen blev lukket ned i ca. 6 mdr. for at få styr på turismens voksende forurening. Rigtig mange hoteller, restauranter og cafeer og infrastrukturen fulgte ikke de gældende regler, og det var sundhedsfarligt og miljøskadeligt. En usædvanlig hård beslutning over for den lokale turistindustri, men forhåbentlig en god beslutning for alle på sigt. Sidste nyt i juni 18 var, at et begrænset antal hoteller mv får lov at åbne i oktober 18. Seneste tal var ca. 100, og at der er arbejdet virkeligt seriøst på at sikre en højere standard for miljø og forurening til glæde for fastboende og gæster på øen.

Læs mere om Filippinerne som rejsemål og øko ambitiøst rejsemål

Top Windsurfing Rejsemål i Europa

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler