Golf i Thailand: Vil du se de bedste golfbaner i Thailand?

Golf i Thailand scorer højt hos danskerne

Golf i Thailand er især vinter populært hos danske golfspillere: Mange danske golfspillere valfarter på deres vinterferie til de smukke og velplejede thailandske golfbaner. Her er nogle gode banetips sammensat fra forskellige rankings og baseret på egne præferencer. Men det er med garanti et rigtigt godt bud på nogle golfbaner, du altid vil huske bagefter. De er ikke de billigste, men det er 1o baner i alt ud af mere end 250 i Thailand, der altid ligger og varmer sig i toppen af diverse rankings. De er alle absolut værd at spille på en golfrejse til Thailand.

Lidt historie om golf i Thailand

Thailandsk golf går tilbage til 1920´erne, hvor den daværende thailandske konge fattede interesse for spillet, og den første af mange thailandske golfbaner var snart efter en realitet, så golf er ikke en døgnflue eller en ren turist aktivitet i landet. Spillet har dybe rødder og de ældste baner er forfinede og udviklede i snart 100 år, og service er i top på og uden for golfbanen.

AYODHYA Links banen

AYODHYA Links banen

 1. Ayodhya Links Golf

  Den første af thailandske golfbaner på listen her. Banen er en af Asiens mest eksklusive og finansieret af 30 Thai rigmænd og åbnet i 2007. Medlemskab og spil er “by invitation only”, så ikke den mest sandsynlige bane at spille på vinterferie, men den hører til på listen her. Den ligger ca. 45 minutters kørsel fra Bangkok. Det er et fladt område, og den krævende bane har i stedet for højdeforskelle rigtigt meget vand i spil på bogstaveligt talt alle huller. Den er også på top 100 i verden ofte.Se banen her

  Alpine Golfclub Thailand

  Alpine Golfclub Thailand

   

 2. Alpine Golf Club
  Golf i Thailand er for danskerne ofte helst en bane tæt på Bangkok. Ligger også uden for Bangkok i landlige omgivelser i et kæmpe område og er nærmest også en botanisk have, så smukt er her.
  Banen er ikke meget lang, men har vand harzarder og svære ondulerende greens og er en fornøjelse at spille. en fantastisk bane at starte eller slutte en golfrejse til Thailand.Se banen her 

  Siam-Country-Club-Old

  Siam-Country-Club-Old

   

 3. Siam  Golf Club (Old course) 
  Der er 3 baner med navnet Siam ca 17 km fra Pattayam der alle er selvskrevne til at være på vor liste Golf i Thailand. Dette er som navnet siger den ældste fra 1972  og total renoveret i slut 90´erne. Siam old course er kendt fra TV transmission fra Honda LPGA Thailand og andre turneringer. På listen over thaiandske golfbaner kunne alle 3 sagtens være med.

  Se banen her

  Amata golfbanen i Thailand her hul 17

  Amata golfbanen i Thailand her hul 17

   

 4. Amata Spring Golf and Country Club
  Det er endnu en internationalt kendt golfbane og klub på listen Golf i Thailand, der har lagt navn til mange store turneringer gennem årene. Mange golfspillere vil gerne prøve kræfter med en top bane, som de bedste professionelle spillet turneringer på.  De første 5 Royla Trophy turneringer blev spillet her. Den først udgave af Thailand Golf Championship blev spillet på Amata og vundet af Lee Westwood i 2011. Amata Golfbanen ligger 1/2 vejs mellem Bangkok og Pattaya. Det er en golf arkitetonisk moderne bane med ondulerende fairways, der giver dig et forskelligt leje fra hul til hul. Du kan stå over eller under bolden eller vandret. Der er fantastiske greenside bunkers og meget hurtige greens, men de er fair og ikke sat op til turnerings hastighed.
  Signaturhullet er et flydende par 3 hul, som du  når via en lille båd. Ja du læste rigtigt. Det spiller forskellige længder, alt efter hvor hullet (hul 17) er forankret på dagen:) God golf og sejltur! Videre til den næste på listen over thailandske golfbaner.

  Se banen her

  Banyan Golfclub Hua Hin, hole 15

  Banyan Golfclub Hua Hin, hole 15

   

 5. Banyan Golf Club Hua Hin
  Så er vi i Hua Hin på vor rejse gennem Golf i Thailand. Det er jo  langt fra det værste sted at være, heller ikke med 14 golfkøller og golfjern i bagagen. Banyan Golf Club Hua Hin er tegnet af Pirapon Namatra, det kan man altid blære sig med i Trivial Persuit, men hvad vigtigere er, det er en smuk og dejlig bane med bjerge i baggrunden og havet foran, en delvis seaside bane med et signatur hul 15, hvor man (forhåbentlig) slår over til Sing Toh øen.
  Den hollandsk kapitalisede bane har adskillige spektakulære huller og et monster langt par 3 på 227 meter, der nok ikke trækker mange birdies med hjem. Du kan også overnatte særdeles komfortabelt og lige spille banen igen næste morgen. Se banen her

Mere end 20 golf rejsemål i hele verden 

Se vor temaside Golfrejser først og fremmest og kom videre derfra. Eller hop direkte til et golfrejsemål, du vil læse om.
Spanien og Thailand er blandt de største rejsemål. Vi har plukket nogle topbaner. Bare at have spillet en af dem på din golfferie gør en forskel i dit golfliv.

Top golfbaner i Spanien

Golfrejser til Spanien

Golfferie til Bali er en drømme golfrejse

Rejsetips til Golfrejsen til Thailand

Phuket, Thailand, se danskernes paradis ø i Sydøstasien

Læs mere om golfrejser til mange lande

Find flere rejsetips til din næste golferie.

Thailands turistkontor

Thailands turistkontor

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler