Maldiverne, en dykkerferie du aldrig glemmer

Dykkerferie til Maldiverne, ikke meget slår det

Dykkerferie til Maldiverne er en drømmerejse, og svaret på, hvor du kan dykke på Maldiverne, er alle steder undtagen i badekarret på hotellet. Her er over 1000 øer, så husk ekstra ilt 🙂  Få flere dykkertips herunder. Snorkeldykning er også perfekt. Kunne det friste?

Der er et utal af velegnede dykkersteder i Maldiverne lige fra ret tæt på lufthavnen til ude ved de mindste atoller.
Maldiverne har nogle af de flotteste koralrev i verden. De udgør ca. 5 % af den samlede bestand af koralrev i verden.

Den anden årsag til, at så mange vælger en dykkerferie til Maldiverne, er at Maldiverne er blevet et af de mest attraktive dykkersteder. Det skyldes primært den store biodiversitet med et utal af marine dyr, som varierer med årstiden og ikke mindst med dag og nat. Både koraller og dyr er oftest bedst at se på et nattedyk. Korallerne folder sig ud om natten i alle deres utrolige farver og vugger lokkende. Mange havdyr går på jagt om natten,  f.eks. hummere, eller er bare mere aktive om natten.

Dykkerferie på Maldiverne, koralfisk

Dykkerferie på Maldiverne, koralfisk

Koralrev i Maldiverne er i bedring generelt

Der findes stadig nye dykkersteder på Maldiverne og den gode nyhed er at man – også andre steder i verden i Stillehavet ikke mindst – har set tegn på, at koralrev kan komme sig igen, også Great Barrier Reef. Det er en lang diskussion, om man partout på sin dykkerferie til Maldiverne skal langt ved fra hovedbyen Male’ for at finde de bedste dykkersteder eller blot køre ned på nærmeste strand ved Male’ som er benævnt som dykkersted (ved lufthavnen, hovedbyen hedder det samme). Der er alene 35 dykkersteder i  Male’ Nord og 25 i Male’syd.

De sydlige atoller er kendt for  kvaliteten af korallerne, og for at det er muligt at se barracuda og hajer.

De nordlige atoller, på den store halskæde øerne udgør, har 6 af de bedste dykkersteder inden for ca. 10 km. Her finde du også dykkercentre med certificerede og professionelle dykker instruktører.

Dykkerferie til Maldiverne ved H. P. Reef

H P Reef, der er 100 meter lang og ligger lige ved lufthavnen, hvor du på din dykkerferie til Maldiverne finder vraget efter Maldive Victory, har masser af koraller og undersøiske huler og krebsdyr.  Okobe Thila består af 3 rev med stor variation af havdyr.

http://www.mantapacific.org/general-description

Vil du se en manta på Maldiverne,  skal du nok til Manta Point. Furana Thila har også grotter men her svømmer hajerne også. Til orientering har Maldiverne aldrig oplevet, at et menneske er slået ihjel af en haj.

Maldives, dykkerferie aircraft vrag fra World War II.

Maldiverne, dykkerferie bombefly vrag fra World War II.

Liveaboard dykkerferie til Maldiverne

Dykning i Maldiverne/liveaboard, hvor du bor direkte på dykkerskibet tilbyder det bedste af tropiske SCUBA diving oplevelser. Besøg ubeboede, hvide sandøer, der ofte kun rager to meter over havets overflade og rækker dikrete ind  i et undervandsparadis af dyreliv næret af den indiske Monsoon strøm. Maldivernes krystalklare vand er hjemsted for mantas, hvalhajer og revhajer, for ikke at nævne de strålende fladorm , der gemmer sig blandt vrag og  koralrev. Maldiverne liveaboards tilbyder ture,  der omfatter verdensklasse dykkersteder i nordlige Male-atollen, Ari-atollen, Baa-atollen, Hanifaru-bugten, Rasdhoo og mange flere, herunder fjerntliggende atoller i det fjerne Nordlige maldiverne og helt syd, hvor I med ret stor sikkerhed er den eneste liveaboard båd. Eventyret kalder.

Støt truede havdyr 

Læs mere her om stingrays og manta

Vil du have flere forslag til dykkerferie?

Rejser til Maldiverne, kort guide

Her er nogle top dykkersites + intro til dykkerrejser

Great Barrier Reef i Australien, et naturvidunder

Curaçao, hvis noget sted har fortjent “a sun-downer on the beach”

Sharm el-Sheikh ved Rødehavet med tæt på solgaranti

Andre rejsehistorier fra Asien

Singapore, verdens grønneste by

Rejser til Japan, du aldrig glemmer

 

https://www.traveltalk.dk/asiens-mindste-lande/

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler