Kender du Sydkina og Guangzhou?

Guangzhou, tidligere Canton, et kinesisk vækstlokomotiv af dimensioner

Kina er så stort, at det næsten ikke er til at forstå. Og dog kender  de fleste af os måske  kun Beijing og Shanghai og så ikke så meget mere, trods landets enorme indflydelse, innovationskraft og også højinteresse som rejseland. Lad os tage til Sydøst Kina og tage pulsen der: I dag er Guangzhou Kina´s trediestørste by med ca. 13 millioner indbyggere, og der bor små 20 millioner i regionen. Say what? (Se kortet for beliggenhed under denne artikel).

Med en beliggenhed ca. 12o km fra finanscentret Hong Kong og som en kæmpestor og gammel havneby er det en indfaldsvej af dimensioner til mainland  China. Her fragtes gods ind og ud af landet i ufattelige mængder. Maersk som shippingfirma har en god bid af aktiviteten, og den vil næppe blive mindre foreløbig.

Guangzhou, China : Asian tourists walking in a scenic city park among modern buildings in the Tianhe District of the Zhujiang New Town. Guangzhou is a popular tourist destination

Guangzhou, China: Asiatiske turister hygger sig i den store park  Tianhe District i Zhujiang New Town. Guangzhou er meget populært som rejsemål for andre asiatiske lande.

Hvad kan du se i Guangzhou

Denne video viser, hvad kineserne på 20-30 har været i stand til at opbygge. Se med, du tror næppe dine øjne.

Sejl en aftentur på Pearl River
Som den tredje længste flod i Kina består Pearl River med en længde på mere end 2.000 kilometer (omkring 1.243 miles) af Xi-floden, Bei-floden, Liuxi-floden og Dong-floden. De mødes endelig i Guangzhou og bliver en meget smuk stor flod. Cruising på Pearl River er utvivlsomt en af ting, man bare skal prøve i Guangzhou om natten. Krydstogter langs floden giver dig en helt ny tur på byen. Du kan nyde Haizhu-pladsen, det berømte kantontårn, samt forskellige tårnhøje skyskrabere. Den smukke nat scene, som den oplyste by leverer,  vil sikkert efterlade et varigt indtryk.

View of Canton tower (600m) in Guangzhou. One of the most famous landmark in Guangzhou city.

Canton Tower (600 m) i Guangzhou. Et vartegn i Guangzhou city.

Canton tower, hele byens vartegn
Canton Tower er blevet et vartegn for hele byen, og det er også et af de der must-see steder i Guangzhou. Som det højeste tårn i Kina har Canton Tower en højde på 600 meter (1.968 fod). På vej op  Canton Tower, og det er det du så skal,kan du ikke blot nyde en vidunderlig udsigt over hele byen, men også have en chance for at opleve et par ret ekstreme, men helt frivillige udfordringer. For eksempel kan du tage verdens højeste vandrette skyhjul Bubble Tram for at nyde panoramaet; Spider Walk, en helt gennemsigtig spiral “luftstige” vil give dig en unik oplevelse; Sky Drop, hvor du kan opleve 30 meter frit fald i en højde på 485 meter, er i  Guinness World Records som det højeste lodrette frie fald i verden. Sørg for, at du ikke glip af disse ret extreme udfordringer, hvis du er lidt til et adrenalin kick.

Fakta om Guangzhou

Guangzhou er det administrative center i regionen Guangdong i Folkerepublikken Kina, og er med sine 13.080.500 indbyggere en af de største byer i Kina. Guangzhou-Foshan metropolområdet er det tredje folkerigeste storbyområde i Kina med 19.075.000 indbyggere. Guangzhou ligger på kysten mod det Sydkinesiske Hav.

Relevante links

Verdens største lande

Asien højeste bjerge

Hong Kong, Kinas finansielle vindue rummer også smuk natur

Verdens største lande i en verden, der vokser hvert sekund

Rejseguide til Hong Kong

Se Macau som rejsemål, Hong Kong og fastlands Kina er nu forbundet af kæmpebro

Kinesisk nytår varer 15 dage og er verdens største fest

Hong Kong: Take a Walk on the Wild Side

Macau, Las Vegas i Kina, eller er det omvendt ?

https://www.traveltalk.dk/happy-chinese-new-year/

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler