Østtimor, så bliver det ikke ret meget mere eksotisk

Østtimor tæt på uberørt af turisme

Østtimor (Timor Leste), øh hvad er det og hvor ligger det?  Ja det er et eksotisk  og ret ukendt land,  som du finder på vej mod Autralien fra Indonesien (se kortet) , så trækker du faldskærmen,  og eventyret er igang 🙂 Turen kan heldigvis også gøres mindre dramatisk.

Østtimor er en skjult perle med fantastisk og uberørt naturlig skønhed. Dets territorium er kun 270 km langt og 75 km. bred. Østtimor er indbegrebet af smukke strande, tropiske skove og store bjergkæder. Et rejsemål, der er næsten urørt af menneskehænder og ideel til økoturisme. Men Timor er også dets mystiske sjæl med en unik historie og en fremmedartet kultur, der venter på at blive opdaget.

Østtimor

Østtimor er et magisk sted

Nogen sagde engang, at Østtimor er som “et stort bjerg.” Faktisk, hvor end du går, skal du klatre op og ned af bakker dale. Fra Dili mod Maubisse bliver du nødt til at klatre, zig-zagge ned af en sti, der er som svejset ned mellem en afgrund og imponerende højder af bjergkæder, der adskiller nord fra syd: Ainaro-distrikt, dog fra landsbyen Hato Builico, der når toppen af ​​Tata Mai Lau, det højeste punkt i højden Ramelau (2960 meter). De lave mørkegrønne mangrove områder afløses af  blåt krystalklart farvand i Metinaro Beach, ca. 30 km fra hovedstaden. Senere kommer Baucau og i det fjerne 1.000 af palmer.

Østtimor-2

Et landskab med stor skønhed , der ligger  i den østligste spids af Timor, som hedder Lautém-distriktet. Tutuala er en fortryllende strand, skjult bag den tætte vegetation når stranden bryder frem i lyset, og med en havn med det klareste vand, hvorfra fiskernes både går til  ørkenøen  Jaco, der også er et reservat for skildpadder. Timorerne mener, at dette er et magisk sted og  beholder den lille uspolerede ø. Blot et koncentrat og en lille smag af Østtimor´s magi.

cristo rei beach near dili east timor

Se den officielle rejseguide her:

Andre adventure oplevelser fjernt fra lille Danmark: Great barrier Reef, Australien eller Den glemte ørkenby Petra.

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler