Palma de Mallorca

Palma er jetski og gammel historie i et skønt mix.

Palma de Mallorca er hovedstaden på Mallorca for ca. 1 mill. mennesker, og et af de steder de fleste af de 15 mill. årlige besøgende på Mallorca kommer forbi med sikkerhed.

Det er en by, der har rejst sig fra masseturismen og grisefesternes stigma i de gode gamle dage til en imponerende arkitektonisk byfornyelse med checkede hoteller og restauranter. Der er ikke mindst et liv på havnen, der slår de fleste i laid-back charme og varme.

https://www.traveltalk.dk/palma-de-mallorca/classic-rare-american-muscle-car-vintage-blue-ford-mustang-she/

https://www.traveltalk.dk/palma-de-mallorca/classic-rare-american-muscle-car-vintage-blue-ford-mustang-shelby

Det er også en international middelhavsby med et udbud af varer og oplevelser inden for enhver genre, som ikke lader andre større byer noget tilbage at ønske. Det gælder stormagasiner, designer brands, art gallerier, kulturudbud og stort udvalg af gourmet restauranter som mere afslappede cafeer, barer og klubber. Noget for enhver god smag.

Palma di Mallorca La Seu Katedralen Palma di Mallorca La Seu Katedralen

Palma di Mallorca La Seu Katedralen Palma di Mallorca La Seu Katedralen

En af Europas ældste byer fra 122 før vor tidsregning

Hertil kommer en gammel historie, så gammel at det er lidt i modstrid med, at man er en lidt afsides ø set med datidnes øjne, men omvendt ca. kun 70 km fra Barcelona, som nu om dage er en tur på under en time med fly. Så kan du tåle lidt historie, så kommer den her.

Byen er oprindelig opført ca. 122 før vor tidsregning. Som så mange andre regioner i Spanien kom Mallorca under arabisk overherredømme, i det her tilfælde i år 902. Omkring år 1200 erobrede de kristne øen tilbage. I 1230 beordrede Kong James (Jaume på spanske) opførelsen af Katedralen La Seu tæt på havet. Katedralen er i kategorien must-see, og er øens vigigste bygningsværk og af stor skønhed. Det pudsige er, at den blev bygget oven på en moské, så den reelt set vender mod Mekka. Det kan ske.

Colorful facade of a building with an Antoni Gaudi inspired architecture design in Palma de Mallorca in Mallorca on Balearic islands in Spain

Colorful facade of a building with an Antoni Gaudi inspired architecture design in Palma de Mallorca in Mallorca on Balearic islands in Spain

Vækst perioder i Palma og den gamle smukke kerne af byen

Omkring år 1900 blev det meste af byens forsvarsmure revet ned, for at gøre plads for den store vej, der løber rundt om byen, som vi kender det fra Paris. Den hedder Avenidas.

Palma har en vidunderlig gammel bydel. Den centrale boulevard Paseo Del Borne byder på behagelige slentreture under palmetræerne kun afbrudt af shopping og cafebesøg. I Calatrava også kendt som katedral kvarteret, kan du finde mange historiske paladser og patios.
Ganske tæt på den gamle bydel ligger andre populære bydele, som Santa Catalina, Paseo Marítimo, Terreno, Portixol and Molinar, alle med sin egen karakter og tilbud til den besøgende.

Besøg Spanien

Serra de Tramuntana, Mallorcas magiske bjerge 

Nordspanien er underbesøgt og undervurderet, bortset fra undtagelser som Barcelona. Hvad med at du gik 100 km  bodsgang på Caminoen lærte dig selv bedre at kende og fik nye venner for livet? Ja det er altså bare et simpelt rejseforslag. 🙂

Er du til rejser og weekend ture til storbyer?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Spaniens Turistkontor

Spaniens Turistkontor for danskerne

Sejlerferie

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler