Barcelona

Scroll

Barcelona – en af Europa´s mest charmerende storbyer

Barcelona er den geniale arkitekt Antoni Gaudi´s by (han er født 1852). Han er kendt for den banebrydende arkitektur i Jugend/Art Nouveau stil. Katedralen Sagrada Familia i Barcelona er hans “legacy” og besøges af millioner om året. Gaudi er begravet der efter en tragisk død, hvor man anså ham for at være en ussel en tigger efter en trafikulykke, så han fik ingen hjælp.

Barcelona la sagrada katedral

Barcelona la Sagrada katedral

Byen  er også alle Catalaneres hovedstad, som de elsker og bruger med stor kærlighed.
Det er også alle, der bidrager til festens by: F. eks. Cava producenterne med et fantastisk vinmuseum med  små tøf-tøf Tivoli tog under jorden, hvor millioner af Cavi flasker  ligger og venter på de få lov at komme op til overfladen igen, og du får lov at smage skum i en underjordisk grotte på turen. Det er da en oplevelse af de få!
Barcelona er livsglæde og eksponenten for den særlige catalanske kultur og livsstil. På en måde er byen pendenten til Milano i Italien, i den forstand at dette er det velhavende Spanien med tæt europæisk forankring.

Let´s Rambla i Barcelona

barcelona la Rambla dans

Barcelona  la Rambla dans

Det er ikke mindst den evig unge gågade Ramblaen´s by.  La Rambla, eller Las Ramblas, for der er flere sidegader af samme karakter,  er en charmerende kortere gågade i det centrale Barcelona. La Rambla er små  1,2 kilometer fra Port Vell i syd til Placa Catalunya i nord,  og langs hele gaden er plantet nu skyggegivende store træer, placeret fine skulpturer og der er altid anden kunst fra street art til etableret kunst. Der er alt fra tiggere til  dejlige cafeer. Det er folkeligt og meget Catalansk.

Barcelona er også den pulserende havn og strand og i sidste instans er det vor  alle sammens fantastiske by. Måske den perfekt by for en lang weekend?

Hop til Palma  eller tag på en tur ski til Andorra ?

Skulle du mod enhver forventning og rimelighed blive træt af byen eller bare nysgerrig på flere spanske oplevelser, så kan du på få timer være i Palma på Mallorca med flyvebåd, f.eks. til en god frokost og så hjem igen med samme hydrofoil, sikkert med sidste afgang. Så er du også lidt forkælet, men det er vel ok og en del af af en ret unik oplevelse.
Om vinteren kan du lige så hurtigt være på ski: Inden for 2-3 timer i bil/tok kan du være i et af flere skiområder, I Spanien kunne det være MasellaLa Molina som er max 2 km væk og ligger i Pyrenæerne eller det kunne være Grandvalira i Andorra, så er det også toldfrit.

Vil du se flere rejsehistorier og rejsetips fra Spanien?

Meloneras, et af Gran Canaria´s lækreste  områder

Er du til rejser og weekend ture til storbyer?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Book din rejse

Rejseforsikring med Europæiske

Flere storbyrejser  fra hele verden

Kort oversigt

Populære rejseartikler