Barcelona, fra Ramplaen til tapas, nydelsens by

Barcelona – en af Europa´s mest charmerende storbyer

Barcelona er den geniale arkitekt Antoni Gaudi´s by (han er født 1852). Han er kendt for den banebrydende arkitektur i Jugend/Art Nouveau stil. Katedralen Sagrada Familia i Barcelona er hans “legacy” og besøges af millioner om året. Gaudi er begravet der efter en tragisk død, hvor man anså ham for at være en ussel en tigger efter en trafikulykke, så han fik ingen hjælp.

Barcelona la sagrada katedral

Barcelona la Sagrada katedral

Byen  er også alle Catalaneres hovedstad, som de elsker og bruger med stor kærlighed.
Det er også alle, der bidrager til festens by: F. eks. Cava producenterne med et fantastisk vinmuseum med  små tøf-tøf Tivoli tog under jorden, hvor millioner af Cavi flasker  ligger og venter på de få lov at komme op til overfladen igen, og du får lov at smage skum i en underjordisk grotte på turen. Det er da en oplevelse af de få!
Barcelona er livsglæde og eksponenten for den særlige catalanske kultur og livsstil. På en måde er byen pendenten til Milano i Italien, i den forstand at dette er det velhavende Spanien med tæt europæisk forankring.

Let´s Rambla i Barcelona

barcelona la Rambla dans

Barcelona  la Rambla dans

Det er ikke mindst den evig unge gågade Ramblaen´s by.  La Rambla, eller Las Ramblas, for der er flere sidegader af samme karakter,  er en charmerende kortere gågade i det centrale Barcelona. La Rambla er små  1,2 kilometer fra Port Vell i syd til Placa Catalunya i nord,  og langs hele gaden er plantet nu skyggegivende store træer, placeret fine skulpturer og der er altid anden kunst fra street art til etableret kunst. Der er alt fra tiggere til  dejlige cafeer. Det er folkeligt og meget Catalansk.

Barcelona er også den pulserende havn og strand og i sidste instans er det vor  alle sammens fantastiske by. Måske den perfekt by for en lang weekend?

Hop til Palma  eller tag på en tur ski til Andorra ?

Skulle du mod enhver forventning og rimelighed blive træt af byen eller bare nysgerrig på flere spanske oplevelser, så kan du på få timer være i Palma på Mallorca med flyvebåd, f.eks. til en god frokost og så hjem igen med samme hydrofoil, sikkert med sidste afgang. Så er du også lidt forkælet, men det er vel ok og en del af af en ret unik oplevelse.

Kan du stå på ski i Barcelona

Næsten du kan få en ski på:) Men om vinteren kan du lige så hurtigt være på ski: Inden for 2-3 timer i bil/tog kan du være i et af flere skiområder, I Spanien kunne det være MasellaLa Molina som er max 2 km væk og ligger i Pyrenæerne eller det kunne være Grandvalira i Andorra, så er det også toldfrit. Lige som dine rejsetanker.

Vil du se flere rejsehistorier og rejsetips fra Spanien?

Rejs til Spanien, stor intro

Asturias i Nordspanien, kender du regionen?

Asturias i Nordspanien, kender du regionen?

Lækre Palma på Mallorca

Palma de Mallorca

Meloneras, et af Gran Canaria´s lækreste  områder

Meloneras: Når Gran Canaria er toplækker

Caminoen, pigrimsvandring i Nordspanien

Caminoen i Nordspanien, 775 km til fods til Santiago

Golf i Spanien den klassiske golftur med drengene

Costa del Sol´s bedste golfbaner.

Er du til rejser og weekend ture til storbyer?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Book din rejse

Flere storbyrejser  fra hele verden

Spaniens Turistkontor

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler