Temarejser

 - Storbyrejser

Storbyrejser giver de mange rejseindtryk og store oplevelser på kort tid

Storbyrejser er defineret ved, at du rejser til et rejsemål med en masse at se inden for en kort radius, og at der er er en puls og en dynamik og mange nye indtryk på kort tid. Storbyrejser er den perfekte ferieform for en kortere tur med maksimal oplevelsesfaktor, til en lang week-end eller en temarejse omkring oplevelser, kultur og god mad og vin. Det er nok ikke den mest perfekte rejseform til børnefamilien. De små får forbavsende hurtigt trætte ben og keder sig lidt eller meget over at blive slæbt fra seværdighed til seværdighed.

Storbyrejser giver god motion

Typisk kan du slentre dig til det meste, og man forbavses over, hvor god motion, der er på en storbyferie til fods. Ofte går man 15-20 km om dagen uden at tænke ret meget over det, mens man samler på oplevelser, viden og fastholdelse med mobil og kamera.

Vi begynder med byer i Europa:

I Asien vil det være disse storbyer

Storbyrejser for Nordamerika.

I Sydamerika kommer disse storbyer

 • Buenos Aires in Argentina
 • Sucre in Bolivia
 • Brasília inBrazil
 • Santiago in Chile
 • Bogotá in Columbia
 • Quito in Ecuador
 • Georgetown in Guyana
 • Asunción in Paraguay
 • Lima in Peru
 • Paramaribo in Suriname
 • Montevideo in Uruguay
 • Caracas in Venezuela

Her er rækkefølgen for landene alfabetisk:
Argentina (Buenos Aires), Bolivia (Sucre), Brazil (Brasília), Chile (Santiago), Colombia (Bogotá), Ecuador (Quito), Guyana (Georgetown), Paraguay (Asunción), Peru (Lima), Suriname (Paramaribo), Uruguay (Montevideo) og Venezuela (Caracas)

Alle landene “bag de nævnte byer” er allerede på traveltalk.dk

Rejseinspiration fra Storbyrejser

Singapore, verdens grønneste by

Singapore som grøn by?
Byen opfattes nok af mange som tæt bebygget med imponerende skyskrapere, men vidste du, at Singapore også er verdens grønneste by?
I en officiel listning er Singapore foran byer som Vancouver Amsterdam og København (vi ligger ret langt nede lige på den liste).
Byens byplanlæggere i Singapore indså for år siden behovet for at skabe et Singapore som grøn by med flere træer, buske og planter i byen. Det er så lykkedes over al forventning. Metoden har været innovativ som at inddæmme nyt land, fylde op med grønne arealer på toppen af et stort pumpehus mod oversvømmelser i byen og…

Beijing, en metropolis med 3.000 års historie

Beijing, Kina´s historiske hovedstad.
Beijing er hovedstaden i verdens mest befolkede land. Byen er med godt 22 millioner indbyggere enorm, men er overgået af Shanghai med sine over 25 millioner indbyggere. På trediepladsen i størrelse kommer Guangzhou
I Beijing går historien 3000 år tilbage og til både Ming og Qing dynastierne og deres mange kejsere i en farverig og dramatisk historie. Det var en kejserby, indtil Kina blev en republik i 1911. Beijing er idag det politiske, kulturelle og uddannelsesmæssige centrum i Kina. Byen er rig på historiske og kulturelle mindesmærker og rummer en række vigtige institutioner som regering og ministerier.

Paris - Vuitton, Louvre og Orsay

Paris kalder på din indre kultur hund
Frankrigs hovedstad ligger i verdens førende turistland, og er kendt over hele verden som “byernes by”. Det er ikke dårlig branding, og det lover en masse, som Paris kan holde langt det meste af. Du kan finde mere imponerende byer med flere meget høje huse, større byer som Tokyo, og mindre, og mere charmerende byer, også i Frankrig, men ikke en by, der er som Paris – fuld af romantik, kultur og gastronomi og et internationalt look og outlook.
Opera, Paris Streets and old buildings
Uanset sæson er der et hav af ting…

Seværdigheder i Liechtenstein

Vaduz  slottet – i Liechtenstein´s berømte hovedstad
Vaduz slottet ligger i  Liechtenstein´s hovedstad Vaduz,  der er opkaldt efter slottet, som udover at være malerisk smukt, også har en historie, der går virkeligt langt tilbage.
Slottet ligger på en bjergskråning placeret 120 meter over byen selv. Den er det kendte symbol på hovedstaden og kan ses på stor afstand, når du nærmer dig Vaduz.
Vaduz Castle, the palace of the Liechtenstein Prince
Man antager at slottet blev bygget som et fort i 12oo tallet, og først i 1287 blev der tilføjet værelser til beboelse. Den kongelige familie ejede Vaduz så tidligt som 1712…

Hotel Raffles Hotel genåbner midt 2019

Raffles Hotel genåbner midt 2019  i nyrestaureret pomp og pragt.
Raffles Hotel er snart klar til at tage imod dig igen. Seneste nyt om den omfattende restaurering i jaunar 2019 er følgende:
Raffles Singapore er nu helt lukket med en forventet genåbning midt 2019. Long Bar vender tilbage til sin oprindelig placering og endelig kan vi se frem til en Singapore Sling serveret som altid perfekt og nu i rette ikoniske omgivelser. The Raffles Gift Shop på  3 Seah Street er åben under hele restaurerings forløbet.
Raffles meddeler i deres Pressemeddelse, at man som altid lægger vægt på at bevare og udvikle…

Singapore, en by med kæmpe ambitioner

Er der passion i Singapore?
Ja, der er både puls og passion i Singapore. Du kan mærke byens puls og ambition fra du stiger frisk og veludhvilet af flyet. Her sker bare så meget mere end vi er vant til hjemmefra i Singapore, i øvrigt verdens grønneste by. Byen er rig på oplevelser og er en multi dimensioneret by, fra finans til street-art, men ikke mindst vokser byen i højden. En by, som griber mange besøgende på sin overraskende måde at være på. Lad evt, fordomme og forventninger blive hjemme. Byen har hjerte og kreativitet. Singapore er  mere bevidst om…

Seattle, Go west og oplev en af USA´s hurtigst voksende byer

Seattle, oplev den dynamiske west coast  i USA
Seattle og staten Washington, Bill Gates´ home turf, hvor han stadig bor (ved Lake Washington i Medina),  har så meget at byde på. Byen er en duks, hvad der handler om vækst: flere new starts, største virksomheder, befolkningstilvækst osv. De fleste parametre ville få enhver borgmester til at slå sig på maven af fryd. Men byen er også, forude high-tech og virkelig stor, vibrerende, venlig og fuld af dejlige restauranter og cafeer og lige  uden for det hele lige det betagende Stillehav.
Jeg var i Seattle første gang for 30 år siden, og det var en fest i 14 dage med de sødeste mennesker. Da vi kunne se og…

Dinosauerne har overtaget dette hotel i Japan!

Robothotel i Tokyo, Japan. Når dinosauerne tager over
Robothotel ? Det skulle jo ske. Robotterne ER ved at tage over. De har valgt hotelverdenen som en af deres første points of attack. De har erobret 2 hoteller i Japan, mindst, men det stopper ikke der! Robothoteller er  helt nye i hotelverdenen. Der er under en håndfuld i Japan. Måske kun 2. Endnu. Den gode nyhed er, at robotterne tager imod dine penge, giver fantastisk omend, ret anderledes service, og indtil videre er venligtsindede. 🙂
Så hvis du er til high tech og til Japan, så se her det perfekte, vildt anderledes…

Bruxelles i Belgien er livsnydernes by

Belgien set fra Bruxelles
Bruxelles i Belgien står for mange mest som EUs “hovedstad”, som bureaukraternes holdeplads, og magtens centrum.
Men byen er meget mere. Her er et par gode grunde til at tage en lille tur til Bruxelles, der spænder  fra udsøgt øl til den berømte statue Manneken Pis. Er Bruxelles som rejsemål undervurderet?  Rimeligvis. Nej faktisk helt sikkert. Er du livsnyder, så begynd her. Døm selv. Vi kaster os direkte ud i det.
Grand Place, Bruxelles
Ingen tur til Bruxelles uden et besøg til Grand-Place. Det  er en berømt plads i den belgiske hovedstad.  Den er en af Belgiens største turistattraktioner, og regnes…

Minsk, det moderne Østeuropa melder sig på banen

Minsk er hovedstad i Hviderusland og Belarus, for det er samme land
Minsk er hovedstaden i Hviderusland, også kaldet Belarus i engelsk talende lande ikke mindst. Navnet Hviderusland er oversat fra hviderussisk Belarus, af bely ‘hvid’ og rus ‘Rusland’.
Minsk vil være en overraskelse, måske ikke kun fordi du er havnet der, men det er du nok fordi du er en first mover, der vil se verden før de andre, eller blot vil lære det nye Østeuropa bedre at kende.
Byen er gennem historien blevet mere eller mindre ødelagt mange gange, senest 80% under 2. verdenskrig og genopbygget fuldstændigt. Vil du se det…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK