Caminoen i Nordspanien, 1oo km til fods til Santiago

Scroll

Caminoen er 100 km sammen med dig selv, din sjæl og dine fødder

Caminoen er genfødt. Interessen er markant voksende. Nogle kommer til Caminoen på grund af motionen og fællesskabet, andre i en  kulturel søgen, andre af åndelige årsager, eventyrlyst eller som en personlig udfordring. Men en ting er sikker: Pilgrimsruten til Santiago er en original og anderledes måde at holde ferie i Nordspanien på.  Monumenter, historien, charmerende landsbyer og en fantastisk natur venter på dig.

Mange rejseselskaber flyver deres gæster fra Madrid til León, hvorfra man enten kan gå eller tage bus til Astorga, der ligger ca 15 km derfra. Mange starter så deres camino her.

Hvad får moderne mennesker til at gå Caminoen til Santiago ? Det moderne menneske er ofte rådvildt og uden forankring i livet. Måske kan selve de 100 km til fods, der rummer så meget historie, natur og kristendom være en slags status i livet for mange og  en opvågnen. Det er en spirituel rejse der bringer åndelighed tilbage i livet.  Det er også det at stresse af og få den sundhed, det giver at gå så langt i frisk luft i veklende højder og terræn. Caminoen er mange ting.

Historien om Spaniens helge og apostlen Jacob
I 800 tallet  finder en eneboer Apostlen Jacob´s grav nær Santiago  de Compostela. Han så en stjerne lyse klart på stedet og følger stjernelyset og finder graven. Kort efter leder han en biskop til graven, og der opføres en nu berømt domkirke, og Jacob udråbes til Spaniens Skytshelgen.

I århundreder efter vokser pilgrimsfærden, og pilgrimsruten blev lagt sådan, at valfartende fra såvel Syd- som Nordeuropa kunne nå frem til Santiago de Compostela. Der blev anlagt veje og broer blev bygget. Herberger som stadig bruges, blev rejst for at gøre vandringen lettere for pilgrimmene.

Domkirken i Santiago, Spanien

Domkirken i Santiago, Spanien

Der er flere ruter faktisk, der også strækker sig ind i Sydfrankrig:
Den franske rute og så er der den nordlige rute.  Læs mere her

Vil du læse mere om Spanien?

Læs om vindunderlige Barcelona om stranden og livet på gaden
De bedste golfbaner i Spanien

Barcelonagolfbaner i Spanien

Populære rejseartikler