Caminoen i Nordspanien, 775 km til fods til Santiago

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangør  

Caminoen er 87-775 km pilgrimsrute sammen med dig selv, din sjæl og dine fødder

Caminoen er genfødt. Interessen er markant voksende. Nogle kommer til Caminoen på grund af motionen og fællesskabet, andre i en kulturel søgen, andre igen af åndelige årsager, eventyrlyst eller ser Caminoen som en personlig udfordring. Men en ting er sikker: Pilgrimsruten til Santiago er en original og anderledes måde at holde ferie i Nordspanien på.  Monumenter, historien, charmerende landsbyer og en fantastisk natur venter på dig.

Er Caminoen een rute?

Men der er flere ruter, den der inkluderer Frankrig er måske den meste berømte. Der er Den er på ca. 775 km.

Når vi taler om Camino ruten, spørger mange ind til længden. Hvor lang er Caminoen i Spanien? Oftest vil du opleve, at der med ”Caminoen” menes ”Camino Francés”, den franske rute, som er den mest kendte på cirka 775 kilometer.

Der er imidlertid flere Camino ruter, både kortere og længere, at vælge i mellem:

Camino Francés, ca. 775 km.
Camino Primitivo, ca. 321 km.
Camino del Norte, ca. 815 km.
Camino Portugues, ca. 242 km.
Camino Inglés, ca. 118 km.
Camino Finisterre, ca. 87 km.

Shell Symbol of Camino de Santiago Galicia; Spain; Spanish;

Camino, Nordspanien skallerne er berømte symboler

Hvem kan du rejse med til Caminoen i Spanen?

Mange rejseselskaber flyver deres gæster fra Madrid til León, hvorfra man enten kan gå eller tage bus til Astorga, der ligger ca 15 km derfra. Mange starter så deres camino her.

Hvad får moderne mennesker til at gå Caminoen til Santiago ? Det moderne menneske er ofte rådvildt og uden forankring i livet. Måske kan selve de 100 km til fods, der rummer så meget historie, natur og kristendom være en slags status i livet for mange og  en opvågnen. Det er en spirituel rejse der bringer åndelighed tilbage i livet.  Det er også det at stresse af og få den sundhed, det giver at gå så langt i frisk luft i veklende højder og terræn. Caminoen er mange ting.

Kender du historien om Spaniens helgen, apostlen Jacob?

I 800 tallet  finder en eneboer Apostlen Jacob´s grav nær Santiago  de Compostela. Han så en stjerne lyse klart på stedet og følger stjernelyset og finder graven. Kort efter leder han en biskop til graven, og der opføres en nu berømt domkirke, og Jacob udråbes til Spaniens Skytshelgen. I Santiago de Compostela er denne af de 12 disciple, apostlen Sankt Jakob, ifølge legenden begravet.

I århundreder efter vokser pilgrimsfærden, og pilgrimsruten blev lagt sådan, at valfartende fra såvel Syd- som Nordeuropa kunne nå frem til Santiago de Compostela. Der blev anlagt veje og broer blev bygget. Herberger som stadig bruges, blev rejst for at gøre vandringen lettere for pilgrimmene.

Domkirken i Santiago, Spanien

Domkirken i Santiago, Spanien

Vil du starte din Camino i Frankrig

Der er flere ruter faktisk, der også strækker sig ind i Sydfrankrig:
Den franske rute og så er der den nordlige rute.

Fra Pyrenæerne til Santiago de Compostela på fodrejse

Fra Pyrenæerne til Santiago de Compostela passerer den franske vej gennem regionerne Aragon, Navarra, La Rioja, Castilla y León og Galicien på en rejse, som mere end 150.000 pilgrimme rejser hvert år. Det er blevet udført siden opdagelsen af ​​apostlen Santiagos grav i det 9. århundrede og opnåede international berømmelse ved at optræde detaljeret i Codex Calixtino (publikation fra 1100 -tallet).

Den franske vej i Spanien kan starte fra byen Orreaga – Roncesvalles (i Navarra) eller fra Somport (Aragon), og begge ruter slutter sig til byen Puente de la Reina for at nå katedralen i Santiago de Compostela cirka 800 kilometer senere.. Undervejs finder du længe ventede stop som Jaca, Pamplona, ​​Logroño, Nájera, Santo Domingo de la Calzada, Burgos, Frómista, León, Astorga eller Ponferrada.
Den franske vej var den første rejseplan for Camino de Santiago erklæret som et verdensarvsted af UNESCO og er den første europæiske kulturelle rejseplan.

Camino de Santiago Route Map

Tak til  Caminoways.com

og Spain Info. Læs mere her

Den japanske camino

Shikoku 88, den japanske pilgrimsrute

Rejser til Spanien

Stor intro til Spanien som rejseland.

Rejs til vidunderlige Barcelona, om Ramblaen, stranden og livet på gaden.

Barcelona, fra Ramplaen til tapas, nydelsens by

 

De bedste golfbaner i Spanien

Golfrejser til Spanien

Spaniens Turistkontor

Spaniens Turistkontor for danskerne

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler