Chatham Islands

Chatham Islands. Så utroligt langt væk fra Danmark

Chatham islands ligger “kun” 800 km fra New Zealand. Her finder du en ø gruppe, der kvalificerer sig til denne overskrift, fordi dette er virkelig langt væk fra alt, bortset fra at du kan flyve dertil fra New Zealand relativt nemt. Men du skal stadig til New Zealand først. Der er hele 800 km. Chatham øerne er langt fra særlig kendte eller besøgte, på trods af at turisme er en top 3 indtægtskilde. Det er et engelsk talende, civiliseret samfund med 1 betjent og alle moderne faciliteter som en forpost til New Zealand “in the roaring forties”. Roaring forties  er havområdet på den sydlige halvkugle mellem 40. og 50. breddegrad. Her blæser der en stærk og vedvarende vind fra vest, da der er meget få landmasser til at hindre luftstrømmen, sådan som det ellers opleves på samme breddegrader på den nordlige halvkugle.

Chatham coastline, New Zealand

Chatham coastline, New Zealand

Så hvad er Chatham Islands bortset fra, vi nu kender deres helt fjerne placering og fællesskab med New Zealand? Er de 600 mennesker der bor ok? Kan og skal du besøge?

Chatham Islands som navnet siger ikke 1 ø. Det er en lille øgruppe i det sydlige Stillehav (Oceanien) tilhørende New Zealand og cirka 800 kilometer fra de to store new zealandske øer. Den består af hovedøen, Pitt og otte mindre ubeboede småøer.

Disse tæt på magiske øer  er omgivet af det uberørte og uspolerede hav i det sydlige Stillehav med utrolige mægder havdyr. Den naturlige skønhed og den unikke og åndelige energi på disse øer er de perfekte rammer for en ferie fuld af eventyr, opdagelse og afslapning.

Chatham_Islands_luftfoto

Chatham Islands luftfoto

Her er øens egne highlights:

Kun 2 timer fra New Zealand til Chatham Islands

Lange hvide sandstrande – og ingen masseturisme
Spis bæredygtig premium, frisk fisk og skaldyr hver dag, hvis du ønsker det
Oplev selv det forbløffende udvalg af sjældne og endemiske planter og fugle
Tag det perfekte billede i dette enhver fotografs paradis
Fisk midt i et af de rigeste fiskeriområder i verden.
Gå på jagt,  Chatham Island-stil.
En geologs paradis. Fra vulkaniske kegler og basaltudløb til Chatham-skist og 90 millioner år gamle fossiler.
Rig og farverig historie
Unik og robust kulturarv

Pitt Island, opkaldt efter jarlen af Chatham

Pitt Island del af Chatham Islands,  er den næststørste ø i Chatham Archipelago, New Zealand. Det kaldes Rangiauria i Mori og Rangiaotea i Moriori.

Pitt Island har et areal på 65 kvadratkilometer. Det ligger omkring 770 kilometer (480 mi) øst for New Zealands største øer og ca. 20 kilometer (12 mi) sydøst for Chatham Island, hvorfra det er adskilt af Pitt-strædet. Øen er kuperet; dens højeste punkt, Waihere Head stiger til 241 meter over havets overflade. Fra 2011 havde Pitt Island en befolkning på ca. 38 indbyggere.

PittIs landslide Chatham, New Zealand

PittIs landslide Chatham, New Zealand

Chatham Islands  eget website, læs mere her

New Zealand, et af verdens mest utrolige rejsemål

Intro til rejser i New Zealand

New Zealands skønhed

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler