Cook islands, opdaget af den berømte Captain Cook

Cook Islands – ny dreng i klassen

De ufatteligt smukke Cook Islands er beliggende i det sydlige Stillehav mellem Hawaii og New Zealand. Det er et smukt øhav, der består af 15 befolkede øer spredt over et område på ufattelige 2,2 millioner kvadratkilometer hav. Lidt mere end vore egne Sydhavsøer. Selvom øerne er i en slags rigsfællesskab med New Zealand, forbliver øgruppen et uafhængigt demokrati.

For mange rejsende er Cook Islands en af ​​Stillehavets bedst bevarede hemmeligheder. Dets fjernhed og isolation fra omverdenen giver dette øhav en helt særlig appel. Du fornemmer, hvor fredfyldt her er, hvor ren verden kan være, og hvor langt du er hjemmefra. Hvis du afviger fra dine sædvanlige rejsepræferencer og besøger Cook Islands, vil du blive fascineret af øernes skønhed, charme og  ideelle klima. Befolkningen her er især kendt for deres gæstfrihed.

Rarotonga, Den blå lagune, Cook Islands

Rarotonga, Den blå lagune, Cook Islands

Lidt facts

Cook Islands er et selvstyrende territorium under New Zealand. Dvs. man har New Zealand pas og fælles forsvarspolitik, men er ret uafhængige udover det. Øerne har omkring 20.000 indbyggere fordelt på ca. 240 km². Dertil kommer havområdet Cook Islands Exclusive Economic Zone, som omfatter i alt 1,8 millioner km² af Stillehavet.

Lidt Cook Islands  geografi: Hvor ligger hvad?

Cook Islands er opdelt i to sektioner, den sydlige og den nordlige del. Der er 9 sydlige øer, og de er en kombination af vulkaniske øer og koraller atoller. Mange af disse øer er kendt for at være meget fantastiske i øhavet. Vulkanske toppe dominerer generelt de sydlige øers horisont. Men når du ser ned, vil du også blive betaget af dens vidder med hvidt sand og rolige blå laguner.

Rarotonga, den største ø mod syd

Rarotonga er den største ø i syd og kommunikationscentret for hele øhavet. Denne ø er omgivet af en smuk blå lagune. Rarotonga har også fine hvide sandstrande, der er foret med palmer. Koralrev nær kysten er enestående for snorkelentusiaster. Rarotonga er fuld af tradition og kultur. Her er musik og kunst integrerede dele af øens liv. Synge i kirken, strengebånd, vævning, håndværk ses overalt, og også den traditionelle tromme lavet af hule træstammer, et ikonisk symbol på Rarotonga.

Motu Akitua i Aitutaki Lagoon - Cook Islands.

Motu Akitua i Aitutaki Lagoon – Cook Islands.

Aitutaki – bryllups øen

Aitutaki er en anden berømt sydlig ø, hvis popularitet hovedsagelig skyldes dens naturlige skønhed. Den er blevet rost som den smukkeste af alle øerne siden dens opdagelse i 1789. I løbet af det 20. århundrede har det fået et ry som et bryllupsparadis og en bryllupsrejseø. Par overalt kommer hit for at opleve den romantiske atmosfære og det magiske landskab på øen. De andre sydlige øer på Cook Islands inkluderer Atiu, Mitiaro, Mauke, Mangaia, Takutea, Manuae og Palmerston.

De 6 nordlige Cook islands – for eventyrere og kunstnere, ultimativt uberørt

Den nordlige gruppe af Cookøerne består af seks øer. De betragter sig som mere fjernt end deres sydlige modstykke; men de har også deres rigelige  andel af hvide sandstrande og vidunderlige laguner. Derfor er de destinationer for opdagelsesrejsende, eventyrere og kunstnere, der virkelig ønsker at komme væk fra civilisationen.

Befolkningen her lever et tæt landsbyliv og har sociale standarder, der adskiller sig fra de andre øer. Befolkningen i Pukapuka, er fri for interferens fra den vestlige verden, og de har været i stand til at skabe et autonomt system, der fokuserer på samfundets velfærd snarere end borgeren. De stræber også efter at følge deres forfædres praksis, der beskytter fødevareforsyningen og sikrer selvforsyning. Alt dette gør Pukapuka til et virkelig interessant sted at besøge og opdage.

Suwarrow – treasure island

Suwarrow er den lave koralleratoll, som er den sydligste af gruppen Northern Cool Islands. Det kaldes Treasure Island, og det er rammen for flere romantiske historier. De andre lignende interessante øer i den nordlige gruppe er Penrhyn, Rakahanga, Nassau og Manihiki, kendt for deres sorte perler.

Der er mange aktiviteter, som du kan nyde her, windsurfing, fiskefodring, snorkling, kanosejlads. Du kan endda tage nogle hula-lektioner! Men hvis det lyder for meget energi for dig, er det også fint. Du kan vælge at tilbringe dine dage med at slappe af ved en glitrende pool eller lagune, baskende i solen på de uendelige strande, eller tilfældigt turnere øerne for at forstå lokal historie og kultur. Der er mange butikker, hvor du kan købe lokal kunst og håndværk, smykker og souvenirs. Når du leder efter et sted at spise, er der masser af restauranter, bistroer, barer og caféer, hvor du kan prøve nogle lækre tropiske delikatesser.

Luxus bryllupsrejse på Cook Islands?

En luksus bryllupsrejse på Cook øerne er helt sikkert noget, som drømme er lavet af. Cook Islands er uden tvivl et rejsemål, hvor I kan genoplade og opleve  en enstående skønhed, hvorfor mange mennesker vælger at gifte sig  her eller tage bryllupsrejse på disse øer. Hvis du allerede er gift, er dette det perfekte sted at bekræfte dine løfter eller bare tilbringe en romantisk uge eller to væk fra hverdagens stress og jag. Hvis du overvejer at gifte dig på Cookøerne, skal du være opmærksom på, at bruden og brudgommen skal være i Cookøerne i mindst tre hele dage før ceremonien for at få en legitim ægteskabslicens. Du bliver nødt til at arrangere de nødvendige dokumenter som en del af din planlægningsproces.

En del af øens spektakulære skønhed, som du måske ønsker at udforske yderligere, er de forfriskende laguner, der kan findes på flere af øerne. Mens disse krystalklare laguner er imponerende, er de endnu mere utrolige, når du navigerer i dem.

 

Rejsen til Cooks islands

Nyhavn Rejser  leverer rejsen til Cooks islands:

“Denne rejse til Cook Islands byder på store villaer på to af de bedste resorts på Rarotonga og Aitutaki. Inkl. sejltur i Aitutakis smukke lagune, polynesisk kulturaften og 3 dage på eksklusivt hotel i Los Angeles.

Tænk, hvis man kunne skabe en verden fyldt med skønhed, varme og glæde. Lægge en beskyttende ring omkring den. Og så bare nyde livet i sit eget Paradis.

Det er faktisk sådan, naturen har skabt de 15 paradisøer, som tilsammen udgør Cook Islands. Bølgerne fra det dybblå Stillehav brydes i hvide skumtoppe mod revet, der ligger rundt om hver enkelt ø.”

Kilroy til Cook Islands, for den yngre og mere omkostningsbevidste rejsende:

“Midt i Stillehavet, så langt væk fra alt man overhovedet kan forestille sig og spredt over et område på størrelse med Vesteuropa, ligger Paradis. I hvert fald hvis man er af den opfattelse, at Paradis er lig med krystalklart havvand, palmeklædte strande, blå himmel, masser af fred og ro og den ene utrolige udsigt efter den anden. Sådan er der på Cook Islands, disse 15 øer, hvis nærmeste nabo af en vis størrelse og betydning er New Zealand, under hvis administration øerne også er.”

Oceanien, utrolige øer at besøge

Alle disse øer er kun en brøkdel af den samlede mængde smukke øer i enorme Oceanien, der strækker sig fra New Zealand til Sydamerika.

Udforsk dette afsnit af Traveltalk, måske er din drømmeø lige der.

Polynesien,  1000 øer at udforske

Oceanien, intro til alle Stillehavsøerne

Tonga
Samoa
Norfolk
Tuvalu
Påskeøen
Bora Bora
Papua Guinea

Nyeste Rejseartikler