Cruising New Zealand

New Zealand krydstogt ? Læs hvordan New Zealand opleves fra havet.

Er du frisk på et New Zealand krydstogt? Udmærket! En af de mest attraktive måder at rejse på er som bekendt at sejle. Du har god tid, ingen stress, mærker saltvandet med alle sanser, ser rejsemålet blive større og større i horisonten i takt med at forventningen til at møde de nye rejseoplevelser vokser.

Med nutidens krydstogter er det et væld af muligheder. Her serverer Traveltalk nogle udvalgte ideer til krydstogt rejsemål, som alle kan nås med Princess, en af verdens førende cruiselines.

Rotorua, Pohutu Krydstogt New Zealand

Rotorua, Pohutu Krydstogt New Zealand

Fiordland National Park Fiordland

National Park i New Zealand er en af verdens ubestridt smukkeste nationalparker. På et New Zealand krydstogt med Princess på 11 dage eller mere, er det en mulighed at besøge dette som Rudyard Kipling, den berømte forfatter, kaldte “verdens 8. vidunder.”

Nationalparken er især tilgængelig fra vandsiden, som andre besøg på New Zealand, der foretages på dette New Zeland krydstogt. Fiordland National Park blev udnævnt til Nationalpark i 1952 og endte på den fornemme UNESCO´S Heritage liste i 1990. Man vil opleve utrolig smukke fjorde  med det reneste dybe vand skåret dramatisk ud af istidens arbejde med at skulpturere landskab i millioner af år. I land ser du dybe søer med en næsten forhistorisk uberørthed og sneklædte bjerge, der rejser sig mod himlen. The Lord of the Rings blev bla. optaget her, men også mange andre steder i New Zealand. Bag de forreste bjerge skjuler sig dybe regnskove og fantastiske vandfald. Ved kysten er der god mulighed for at se delfiner boltre sig, og penguiner skyde gennem vandet efter deres bytte eller vralte rundt og passe æg på stranden.

Tauranga Krydstogt New Zealand

Tauranga Krydstogt New Zealand

Tauranga og Totorua, hjertet af Maoriernes kultur

Der er også tid til at tage til Tauranga, som er en travl havneby og åbner sig mod Rotorua som er et geotermisk landskab. (Geotermisk påvirkede landskaber kender vi fra bla. Island) Og Tauranga er hjertet af Maoriernes kultur. Vi opholder os ved foden af Mount Maunganui, hvorfra man kan se udsigten mod de storslåede strande nær Omokoroa and Pahoia. Det er muligt at prøve “Big-game” fishing og besøge de termiske kilder og ikke mindst studere Maoriernes kultur og kunst, ikke  mindst musik. Et New Zealand krydstogt er en rejse for livet floksel eller ej. Det er bare sådan det er.

wine-regions-in-new-zealand krydstogter

wine-regions-in-new-zealand krydstogter

New Zealand vinsmagning på krydstogt

Som bekendt producerer New Zealand fremragende vine i det for vine perfekte vinklima på flere af øerne. I havnebyen Picton  kan du smage på mange af de bedste vine, f.eks, fra Sydøens Marlborough Valley producenter. Ikke mindst den hvide Sauvignon Blanc er velkendt. Det hele er muligt på et New Zealand krydstogt.
I dette område er terroir perfekt for hvidvine med barme solrige dage og kølige nætter. Et vinmærke at lede efter kunne være Cloudy Bay nær Wairau River. Fra Naiper kan man nå Hawke´s Bay med mere end 140 vinproducenter. Det er nemt at finde en vinsmagning her i smukke omgivelser tilmed.

Vil du have mere rejseinspiration fra New Zealand?

Traveltalk har et helt afsnit om New Zealand her, som vi udvider løbende.

Læs også om Waitomo, den utrolige grotte oplyst af glødeorm. Ja hvad er det ?:)

Waitomo Glowworm Caves, naturens eget lysshow

Krydstogter verden rundt

Krydstogter i Caribien? Det moderne krydstogt er fuld af aktiviteter

Rejseforsikring

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler