Nosy Be på Madagaskar: Hakuna Matata!

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Nosy Be, jetset mini-øen ved Madagaskar. Kamæleoner, hvalhajer, pukkelhvaler delfiner og havskildpadder.

Når man først betræder jorden på Nosy Be, det lille ret eksklusive beach resort udfor Madagaskar,  er der ingen tvivl; det er en usleben diamant. Den grimme lufthavn, den trykkende varme og den utilfredsstillende langsomme immigrationskontrol får nemt et par ekstra svedperler til at pible. Der skal dog ikke gå længe, før man har lagt førstehåndsindtrykket bag sig.

madagaskar uberørt strand, velkommen

Madagaskar uberørt strand, velkommen

 

 

 

Mora Mora er det udtryk, der definerer livsstilen i Madagaskar. Ligesom det mere velkendte Hakuna Matata lægger det lokale motto op til, at man skal leve langsomt. Og det er netop hvad dette idylliske ø-paradis, Nosy Be har at byde på. Spørger man de lokale om, hvor de bedste strande gemmer sig, er alle enige; du skal til Andilana. Her er der klemt kilometer lange sandstrande ind mellem palmetræer og fristende turkisblåt vand, man ellers kun ser i reklamer for dyre rejser. Med en kold drink i hånden fra en af strandbarerne synes livet ikke at kun præstere meget bedre, og når et af øens bedste hoteller agerer nabo til stranden, er det næsten også for nemt.

Madagaskar, lokale fiskerbåde hviler sig

Madagaskar, lokale fiskerbåde hviler sig

 

 

 

 

 

Øen har dog meget mere at byde på. Lægger man vejen forbi øens hovedby Hell Ville bliver mulighederne hurtigt flere, og man vil få et indblik i den afrikansk- og indisk inspirerede kultur, der hersker i landet. Tilbud om at komme til en af de nærliggende øer kommer der sædvanligvis mange af, hvis man nærmer sig havnen, og på naboøen Nosy Tanikely får du muligheden for at komme helt tæt på den fantastiske natur, landet er så kendt for. Selve øen er tæt befolket af lemurer og kamæleoner og vandet omkring den emmer af liv; der er hvalhajer, pukkelhvaler, delfiner, skildpadder og koraller, som man i selskab med en snorkel og dykkerbriller kan bruge mange timer på at beundre. Er man mere til en vandretur i skoven har man i Nationalparken Lokobe på Nosy Be muligheden for at udforske dyrelivet, der byder på lemurer, slanger, store edderkopper og tilmed verdens næstmindste kamæleon.

pukkelhvaler

Pukkelhvaler, eller på engelsk: humpback whales

Besøg de lokale sights i Nosy Be: De mange markeder

Sede lokale sights i Nosy Be: De mange markeder og det kulturelle centrum på Nosy Be finder man længere oppe ad hovedgaden, hvor det store marked er placeret, og lokale sælgende forsøger at afsætte alverdens frugter, kød og krydderier. Her er der mulighed for at købe et lager af lokale specialiteter som vanilje, ylang ylang som bruges i parfume, eller bare ingredienser til sin frokost, hvis man da ikke vil benytte en af områdets mange og gode restauranter.

Et stykke uden for byen, i retning mod Ambataluka, findes et ekstra lille marked, der er specialiseret i at sælge lokal håndlavet kunst. Det kan fungere som en god pause, hvis man udforsker hele øen, som man i øvrigt kan nå rundt om på en enkelt dag med et køretøj, eller som en god mulighed for at tage et originalt minde med hjem.

Som for at gøre det nemmere for den eventyrlige turist at nå denne eksotiske destination, har italienske turister kastet deres kærlighed på [mappress mapid=”1″]denne perle, og der findes derfor direkte fly fra både Rom og Milano til Nosy Bes lufthavn, hvilket kun gør det nemmere at opleve dette unikke stykke af paradis.

Læs mere om Nosy Be på den officielle hjemmeside

 

Rejseinspiration til rejsen til Madagascar

Afrikanske rejseeventyr venter

Verdens største øer, Madagaskar er nummer 4, hvem er de andre?

Se de største øer i verden, kan du gætte hvor de ligger?

Verdens største øer fra Grønland til Honshu i Japan

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler