Rejsen til Madagaskar – til kæmpeøen ved Afrikas kyst med de mest utrolige dyrearter

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Madagaskar, den fjerde største ø i verden med endemisk natur

Rejsen til Madagaskar er en stor oplevelse grundet den exotiske, uberørte og enestående natur. Madagaskar er den næststørste østat i verden og en fascinerende del af det afrikanske kontinent. Men i modsætning til fastlandets andre afrikanske nationers indbyggere, ankom de fleste malagasyere, de oprindelige indbyggere til Madagaskar fra Sydøstasien, især fra de indonesiske øer, et par tusinde år tilbage. Derfor konkluderer vi, at det er en afrikansk land. Afrika er alligevel et temmelig mangfoldigt kontinent.

Estimated reading time: 18 minutes

 

Lemur looking, Ring-tailed lemur (Lemur catta) wild portrait
Portræt af en Lemur, (Lemur catta), der kun findes kun på Madagascar, såkaldt endemisk dyr

80% af øens plante- og dyrearter findes kun på Madagascar

Madagaskar er et meget interessant hotspot af biologisk mangfoldighed, og over 80% af dens plante- og dyrearter findes kun på denne kæmpe ø. Trods størrelsen som den fjerde største ø i verden, er biodiversiteten meget stor og landskabet helt unikt. Alt der kun vokser i et område kaldes endemisk. Den stærkt truede lemur ovenfor er en af disse dyrearter, faktisk kan den kun leve i et bestemt skovområde med bambus, der er giftigt for os mennesker. Den kan ikke selv skifte habitat (levested) selvom de sikkert gerne ville, når skovhugsten omringer dem, og på trods af de kan springe mange meter i luften fra kæmpebambus til ny bambus dagen lang. Den er ikke bare lidt mere agil end den også bmbusspisende pandaen, der kun med nød og næppe får energi nok fra den grønne kost til at bevæge sig “fra sofaen til sengen og tilbage næste morgen” og med lyst til forplantning maks. en gang om året, tror jeg mere på lemuren, der er fuld speed på. Begge dyrearter skal da bevares. Med et effektivt hjælpeprogram har fået populationen af den utroligt aktive og dygtige lemur op på nogle få hundrede, seneste tal var dog over 400, så der er et håb. 

Kender du Katta-lemuren, Lemur Catta,  en halvabe ?

Som eksempel er lemuren kendt og moderat truet. Katta-lemuren, Lemur Catta,  er en halvabe i familien af ægte lemurer. Arten er den eneste i slægten Lemur. Den bliver 39-46 cm lang med en hale på 56-62 cm og vejer 2,5-3,5 kg. Den lever i gennemsnit 16 -19 år. Katta lemuren lever udelukkende på Madagaskar. Den er grå med sorte striber på halen.

Hvor varmt er der på Madagascar lige nu?

Du kan forvente temperaturer over 20 grader året rundt på Madagascar.

Se også Madagaskar for alle månedstemperaturer

Klimaet i Madagaskar er generelt tropisk, behageligt solrigt og varmt hele året rundt. Sommeren er september-april, vinter maj-august og tør sæson (maj-september). Cykloner forekommer fra januar til midten af ​​februar.

The palace Mahandrihono. Madagascar
The palace Mahandrihono. Madagascar
 

Hvad skal man opleve på rejsen til Madagaskar?

Der er mange utroligt steder at udforske på din rejse gennem Madagaskar. Vi har udvalgt nogle få, som er must-see, hvis du ellers har tiden dertil.

Analamazoatra Madagascar, lemur, Rejsen til Madagaskar

Analamazoatra Madagascar, lemur, Rejsen til Madagaskar

Analamazoatra, det særlige reservat

Rejsen til Madagaskar byder på en række meget forskellige naturreservater. Beliggende omkring 90 miles øst for hovedstaden Antananarivo, finder vi Analamazoatra Special Reserve (som er en del af Adasibe-Mantadia National Park), en attraktion, som alle naturelskere ikke må gå glip af. Reservatet er hjemsted for den smukke og usædvanligt sjældne lemur, den største overlevende lemur i verden sammen med en lang række andre lemurer, krybdyr, fugle og små pattedyr. Den kompakte størrelse på reservatet gør det nemt at udforske til fods langs en række stier, der kræver mellem 2 og 6 timer at gennemføre.

Paladset Mahandrihono. rejsen til Madagascar

Paladset Mahandrihono. rejsen til Madagascar

The palace Mahandrihono. Madagascar

Ambohimanga

Ambohimanga Hill er et UNESCOs verdensarvssted beliggende i provinsen Antananarivo i det nordlige Madagaskar. Det er nok et must på rejsen til Madagaskar Bakken i Ambohimanga var en kongelig by og et gravsted og senere et sommerpalads for de malagasiske kongelige. Byen blev beskyttet af en enorm stenmur og 14 udvendige døre, hvoraf den største indeholdt en gigantisk stenskive, der var over 130 fod i diameter og krævede mindst 20 stærke mænd for at flytte den på plads. Du kan udforske stedet i dit eget tempo eller ved hjælp af en guide, der vil være i stand til at forklare mange detaljer, som du næppe finder, hvis du besøger Ambohimanga Hil alene. Højdepunkter inkluderer de to paladser, offeroksehullet, fire kongelige grave, to hellige bassiner og den enorme hovedport.

Rejsen til Madagaskar indbefatter også lækre strande som La Corniche

Mahajanga på Madagaskar handler om den maleriske La Corniche. Den smukke promenade langs stranden er fyldt af  palmer og indbydende street-food. At tage en tur i skyggen af ​​palmetræer om aftenen regnes blandt de bedste ting at gøre i Madagaskar. Nyd solens varme og føl friskheden i havbrisen, der rører ved din hud, mens du smager på lokale delikatesser fra de mange madvogne. Dette er en af ​​de mest fantastiske ting at gøre i Madagaskar.

Sø i Amber Mountain National Park, i Diana-regionen i det nordlige, rejsen til  Madagaskar.

Sø i Amber Mountain National Park, i Diana-regionen i det nordlige, rejsen til Madagaskar.

Sø i Amber Mountain National Park, i Diana-regionen i det nordlige Madagaskar.
 

Amber Mountain National Park

Amber Mountain National Park er beliggende på den nordligste spids af øen Madagaskar, cirka 20 mil syd for byen Diego Suarez. (Zoom ind på kortet nedenfor. Parken dækker et stort område på over 18,500 hektar, hvoraf dele når en højde på næsten 5,000 fod, inklusive bjergskove, regnskov, vandfald, kratersøer og en overflod af unikt dyreliv. Du kan udforske parken på din fritid med en guidet tur eller med hjælp fra en lokal guide, der vil lede dig til at se højdepunkterne, der inkluderer tre smukke vandfald. Parken er kendt for sin ekstraordinære biologiske mangfoldighed, og man kan forvente at se forskellige arter af lemurer, kamæleoner og gekkoer samt en lang række fugle og små pattedyr.

Baobabs træer på den berømte Allé Madagascar
Baobabs træer på den berømte Allé Madagascar

Baobabs Avenue

I nærheden af ​​fiskerbyen Morondava, på vestkysten af ​​Madagaskar, kan du på rejsen til Madagaskar et signatur trå på en fascinerende allé med gamle baobabs – alt, hvad der er tilbage af, hvad der engang må have været en majestætisk skov af disse oprindelige giganter. Baobab-træer er et vidunder i naturen og kan udnyttes til vand under tørke. De leverer unge spiselige blade både til salater og spise frugter, der indeholder en nærende syremasse, der bruges i forskellige drikkevarer og fødevarer i hele Afrika. Det antages, at nogle af de majestætiske og helt anderledes træer, der udgør den berømte Avenue of Baobab, er op til 800 år gamle, og mange har en diameter på op til 20 fod. Prøv at planlægge dit besøg til solnedgangen, når det andet verdensomspændende landskab er bedst.

Hanging bridge over the canyon at Tsingy de Bemaraha National Park, Madagascar
 

Tsingy

Denne park i nærheden af ​​vestkysten (kendt for sine sylespidse kalkstenspidser) er ikke et nemt sted at besøge. Det tager en hel dag  med enfirehjulstrækker i meget hårdt terræn for at komme dertil. Det er meget fjernt fra civilisationen, med få turister. Den positive side? Det er et af de mest utrolige steder i landet. Vand og vind har brugt århundreder på at forme kalksten i taggete toppe, der ligner en række uendelige knive; at flytte, bruge reb broer, stiger og faste kabler. Området har også masser af hulrum, og folk kombinerer ofte en tur hertil med en langsom bådtur på floden Tsiribihina.

Isalo National Park

Beliggende i den central-sydlige del af landet og udstyret med flere ujævne stier (husk at bære vand og en hat, da du udsættes for en gedign vandretur i høj varme); klipper, kløfter, kløfter og kløfter; og rigeligt dyreliv. Denne Westworld-lignende park er helt unik. Der er tre vandfald, hvor du kan tage et veritabelt brusebad efter dine vandreture og en række forskellige lemurer (de kommer meget tæt på, fordi de er ikke bange for mennesker, så pas på din mad!). Det kræves, at du ansætter en guide (de er ved indgangen).

Tilføjet bonus: den klare himmel og manglen på lysforurening giver nogle utrolige solnedgange og nætter fulde af stjerner. Du har aldrig set Mælkevejen så tydeligt.

Madagascar travel introduction, Sainte Marie Beach
Madagascar travel introduction, Sainte Marie Beach

Ile Sainte Marie skal ses på rejsen til Madagaskar

Mens alle tager til Nosy Be for at finde de bedste strande og de mest detaljerede resorts, skal du tage et kig på Île Sainte Marie ud for østkysten, hvis du vil have noget lidt mere lokalt, billigt og afslappet. Denne tidligere pirathovedstad (kaptajn Kidds skib sank i nærheden) er en frisk ø fuld af små bugter, en piratkirkegård, lækre skaldyr og en afslappet karibisk-lignende atmosfære. Strandene er ikke så smukke som Nosy Be, men der er en smuk og uspoleret hvid sandstrand syd for øen ret nær lufthavnen, som få mennesker besøger. Dette er også den bedste del af landet til hvalsafari. Når du kommer hertil, skal du flyve. Den langsomme båd er næsten altid forsinket og kommer ikke nogen steder i nærheden af ​​en storby på fastlandet.

Over 7000 pukkelhvaler vandrer fra Antarktis til Madagaskar for at parre sig mellem juni og november.

pukkelhvaler
pukkelhvaler

Besøg krokodillefarmen i Antananarivo, Madagaskar

Dette er en af ​​de mest fantastiske ting at gøre i Madagaskar. En overraskende lille perle i Antananarivo, Croc Farm er en af ​​de mest besøgte parker på Madagaskar. Foruden amfibie-giganter kan du også få øje på lemurer, kamæleoner og tukaner. Den private park avler krokodiller og sælger produkter lavet med krokodillehud. Hvis du tror, ​​du kan spise bisarre fødevarer, kan det at prøve krokodillekødburgeren være en af ​​de skøreste ting at gøre i Madagaskar.

Tzimbazaza, zoologiske haver, nem stor oplevelse på rejsen til Madagaskar

Hvis du besøger flygtigt på Madagaskar og ikke har tid til at rejse dybt ned i skoven for at se landets mange nationalparker og reservater, kan du stadig få en smag af øens storslåede flora og fauna ved at besøge Tzimbazaza botaniske og zoologiske Haver i hovedstaden, Antananarivo. Stien gennem haverne inkluderer eksempler på de forskellige typer traditionelle boliger, der bruges af de forskellige etniske grupper, der bor på øen, og du kan se bur og frie lemurer undervejs, samt forskellige fund af andre dyr og oprindelige planter på øen.

Skøre Zebu

Den ”skøre zebu” er den mest utrolige opdagelse i den støvede Belo, sandsynligvis i hele Madagaskar. Retterne ser ud til at komme fra en Michelin-stjerne restaurant (kokken har trænet i prestigefyldte køkkener på Madagaskar og Europa) med udsøgte kreationer som stegte zebu-skaft, reje-medaljer eller snapper-filet med jordnødder, risotto og kokosnøddesaus, alt sammen præsenteret smukt.

Vegetariske muligheder er også tilgængelige. Giv plads til dessert. Alle, der rejser mellem Morondava og Parc National Bemaraha stopper her, og mange virksomheder booker borde på forhånd – vi foreslår, at du gør det samme eller er klar til at vente. Omkring kl. 11.30 er frokosttidens top.

Cap Mine Fyrtårn

Fyrtårnselskere finder fyrtårnet Cap Miné (også kendt som Cap Andranomody fyrtårn) beliggende ca. 10 mil nord for byen Diego Suarez i det nordlige Madagaskar. Fyret stammer tilbage til 1895, da der blev bygget et simpelt metalltårn på en stenbase for at advare sejlere fra den farlige kyst. Med tiden blev det oprindelige tårn erstattet af et 45 fods hexagonalt murstenstårn, som du kan besøge i dag. Fyrtårnholderen bor på stedet og nyder at bringe besøgende til visningsplatformen øverst på fyrtårnet og forklare alle tekniske detaljer. Mens du er der, kan du også se nogle gamle kanoner og resterne af et forladt defensivt fort.

Kirindi skov

Kirindi skov (aka Kirindi Private Reserve) ligger i det vestlige Madagaskar omkring 30 mil nordøst for Morondava og er en privat park, der optager det område, der engang var et bæredygtigt sted for træfældning. Du kan udforske parken ved at følge to vandreture, som giver dig chancen for at få øje på forskellige arter af lemurer og den fantastiske gigantiske hopperotte (yes, som hopper på to fødder som en kænguru), der kun findes i Kirindi-skoven. Ud over at beundre det unikke dyreliv kan du også prøve at identificere tre arter af baobabs og mange andre eksempler på oprindelig malagasy flora. Du kan tilbringe en nat eller to i det rustikke Ecolodge eller slå et telt under skovbaldakinen.

Tre Bays (De tre Bugter)

Selvom Madagaskar er velsignet med snesevis af bugter og indløb, henviser Three Bays til Dune Bay, Pigeon’s Bay og Sakalava Bay, som alle er placeret på den nordligste spids af øen nær Diego Suarez by. Hver af de blå bugter er hjemsted for en smuk strækning af stranden, og de tre bugter er et populært turistmål. Der er flere ture, der fører dig til de tre bugter i 4 × 4, og det er let at udforske alle tre til fods langs en kyststi, der løber tæt på kysten. Du kan forvente en fantastisk udsigt, mange fuglesigter og fremragende betingelser for windsurfing og kitesurfing i Sakalava Bay.

Piratkirkegården

Pirate Cemetery er det sidste hvilested for nogle berygtede pirater fra det 17. århundrede, der terroriserede den travle østindiske handelsrute i omkring 100 år. Kirkegården ligger på den lille ø Ile-Sainte Marie, beliggende ved Madagaskars østkyst, og tiltrækker mange besøgende, der kommer og nyder smukke strande og fremragende dykningsmuligheder. Jeg troede, at i løbet af XVII og XVIII århundreder boede mere end tusind pirater på øen, og at der er adskillige sagn om nedgravede skatte og forsænkede galleoner. Den bedste måde at udforske den smalle og lange ø er at starte til fods, på cykel eller på scooter; Når du har besøgt Pirate Cemetery, kan du leje en båd for at udforske den smukke kyst og se nogle af piratens berygtede landingsbugter.

Marche Artisanale de La Digue (håndværksmarked)

La Digue håndværksmarked er beliggende en kort afstand fra Antananarivo centrum (på vejen til lufthavnen) det ideelle sted at hente nogle autentiske malagasiske souvenirs at tage med hjem. Du kan gennemse hundreder af båse på din fritid for at finde lokale håndværkskurve, lædervarer, broderi og tekstiler. Højdepunkterne på det store udendørs marked inkluderer smukt skulpturerede masker og treskulpturer.

Hvor kan du bo på rejsen til Madagaskar?

Princesse Bora

Princesse Bora, Nosy Boraha er det bedste hotel i Nosy Boraha (Ile Sainte Marie) og en ideel bryllupsrejse destination; Chock-fuld af strandromance, med fantastiske faciliteter og store luksusvillaer, er det et fantastisk valg til en Madagaskar-ferie.

Camping Lemur Sort

Black Lemur Camp er beliggende i det beskyttede område af Andrafiamena og er ideel til naturelskere, der leder efter en oplevelse fra alfarvej. 10 smukke træbungalower med stråtækt tag tilbyder en vidunderlig udsigt over skoven, samtidig med at du kan slappe af og nyde omgivelserne.
Ideel til dem, der vil være lige midt i alt det vidunderlige dyreliv.
Lejren er beliggende nær landsbyen Anjahakely i Diana-regionen omkring tre og en halv time fire timer syd for Diego Suarez lufthavn med et 4-hjulet køretøj.

Luksus Hoteller

Iharana Bush Camp Måske det mest naturskønne sted hvor man kan beundre Hararana Tsingy. ledsaget af champagne.

Anjajavy En luksuriøs fly-ind ankomst til et privat beskyttet reservat ud for vestkysten.

Masoala Forest Lodge Boutique nyd den autentiske regnskovoplevelse på Masoala-halvøen.

Eden Lodge En fænomenal lodge, i en idyllisk beliggenhed, der arbejder hårdt for at reducere sit fodaftryk og maksimere dets socioøkonomiske virkning.

Isalo Rock Lodge. En usandsynlig kombination af moderne design, fint køkken og månelandskaber viser sig at være et genialt slag.

Budgetvenlig indlogering på rejsen til Madagaskar

Chez Billy En langvarig favorit i Antsirabe og et godt sted at planlægge dine rejser.

Le Bon Endroit Et enkelt, men smukt sted i Îe Sainte Marie, og et af de mest indbydende på øen

Chez Sica Simple men ryddelige bungalower med adgang til et fælles køkken; på den mest herlige strand.

Tamana Hostel Endelig et vandrerhjem, der er elegant, der passer til budgetbevidste rejsende af Nosy Be.

Madagaskar Underground En blanding af sovesale og private værelser, en fantastisk atmosfære og en fabelagtig restaurant. Pitch-perfekt til hovedstaden.

Mere rejseinspiration for rejser til og nær Madagaskar

https://www.traveltalk.dk/nosy-be-madagaskar/
https://www.traveltalk.dk/mayotte/

Andre ferielande i Afrika

Og listen vil vokse, og det vil vores fortællinger fra det afrikanske kontinent også.

Estimated reading time: 18 minutes

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler