Safari i Afrika, det bliver ikke meget vildere

Scroll

Safari rejser er den helt store natur oplevelse

Safari betyder “lang rejse” på swahili. I dag kan safari entusiaster nå nærmest hvilken som helst safari park eller område  helt ude i “the bush”af ​​det afrikanske kontinent inden for 24 timer fra hvilken som helst lufthavn. Det er stadig en lang rejse, men ikke som i gamle dage: Der kunne en ruteplan indeholde tog til  Sydspanien, skib til Afrika, tog, biler og småfly  til det udvalgte afrikanske land og så endelig en lang tur til fods med bærere og guides til slutmålet, hvor et blafrende telt blev slået op på den bare jord. Det tog ugevis. Ren Karen Blixen.

Så med et halvt safari kontinent eller mere til rådighed, hvor skal man starte? Bør det være de uendelige sletter i Serengeti i Tanzania eller de skjulte steder i Okavango i Botswana? Foretrækker du at sidde og nyde udsigten i sikker afstand til gnuerne med et glas kold hvidvin  på den lækre terrasse med udsigt over åben savanne og en knaldrød solmedgang? Eller er du måske den mere aktive og eventyrlystne type, der drømmer om at padle foran måske dovne krokodiller eller stå et par meter fra en stor hanløve, der ikke har spist i fem dage? Er du til jagt med våben eller jagt med camera?

Uganda Mountain gorilla

Uganda Mountain gorilla

Sådan træffer du dit safari rejsevalg: dyreliv er vel ret vigtigt og komfort?

Dit safarivalg afhænger hovedsagelig af dyrelivet. Hvad vil du gerne se? Hvor findes de dyr så?  For de fleste førstegangs safari rejsende er The Big Five øverst på ønskelisten – for de uindviede: dvs. løver, leoparder, bøfler, elefanter og næsehorn,  fordi de engang blev betragtet som de farligste modstandere for jægeren. Mange af safari parkerne kan prale med alle 5 eller de fleste af dem, men nogle tilbyder bedre odds end andre. Der er også giraffer, zebraer og flodheste for ikke at nævne fascinerende mindre dyr, lige fra kamæleoner, fugle til makro biller. Alt er anderledes, større og fascinerende.
Den gode nyhed er, at du i det mindste, når det gælder autentisk afrikansk dyreliv næsten ikke kan gå galt. Det er et spørgsmål om valg og pengepung.  Selvom hver destination både har sine styrker, når det kommer til dyrelivet,  (det er f.eks.  ikke klogt at kigge efter en springbuk i f.eks. Serengeti eller geparder i Luangwa), er rigdommen og variationen i næsten hver enkelt af naturparkerne utrolige og landskabet og den afrikanske scene “out of this world”.

Lonely female leopard waits quiet over a hill looking for her pray in Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.

Lonely female leopard waits quiet over a hill looking for her pray in Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.

Find den safari tur der passer dig perfekt

Her kan du finde en lang række af Afrikas bedste Safari parker. Og det er ikke en “park” som vi kender dem. Det er kæmpe områder af et land, lagt ud til de vilde dyrs beskyttelse.

Safari optioner for første gangs rejsende på safari:

 
Safaris, der er velegnet til dem, der søger flere safari-eventyr:

Safaris til den erfarne safari rejsende:

De bedste safari rejser for dig, der rejser første gang på safari

Her er en række rejseforslag, der passer fint til dig, der vil prøve kræfter med en safari og uden at skulle hæve pensionen eller vinde i Lotto;

Great migration of antelopes wildebeest in the savannah, Masai Mara, Kenya

Safari stormøde:  Anteloper/ wildebeest på savannen, Masai Mara, Kenya

Masai Mara, Kenya

Forestil dig en safari destination og chancen for, at det er i Kenya er stor, fordi mange tv-dokumentarer har gjort Kenyas savvanner  til en pænt travlt rejsemål.
Masai Mara er en nordlig udvidelse af Serengeti i Tanzania, og de enorme flokke af gnuer og andre græsspisende dyr som hjorte og gazeller, der kommer fra juli til oktober, dominerer parkens økologi. Dette betagende skue er en magnet for sultnerovdyr; Der er ikke noget bedre sted at opdrage de små løveunger og geparder på rekordtid, hjulpet af det åbne terræn og lethed af katte omkring køretøjer. Her kan de lære at fange deres første byttedyr. Andre dyr du vil se inkluderer elefant, giraf og det sjældne sort næsehorn.

Ulempen med Mara er dens popularitet, som undertiden fører til et større antal minibusser. For en mere eksklusiv oplevelse, skal du tage til mere eksklusive lejre mod vest i Kenya.

Hvornår du skal rejse på Safari i Kenya

Køligere og mere tilgængeligt i den tørre sæson, fra maj til oktober.

Hippo pool in serengeti national park. Savanna and safari.

Flodheste i Serengeti National Park i Tanzania tager lige en kølende slapper.

Serengeti National Park og Ngorongoro krater, Tanzania

Serengeti National Park ligger i det nordlige Tanzania og deler en grænse til Masai Mara, National Reserve i Kenya. Dens enorme sletter tilbyder klassiske safari-panoramaer, der er afbrudt af  isolerede akaciatræer og flokke af zebraer og antiloper. Disse planteædere tiltrækker et stort antal rovdyr, og det åbne miljø gør det til en af ​​de bedste safariområder for at observere løver og geparder i aktion. Serengeti er meget større end Maasai Mara og føles som sådan ofte mindre overfyldt. Fra november til juni er Serengeti skueplads for den store dramatiske migration af dyr. På dette tidspunkt samles enorme flokke af zebraer og gnuer for at græsse, parre og føde.

Ngorongoro-Crater-Tanzania

Ngorongoro-Crater-Tanzania

Ngorongoro Conservation Area i Tanzania (se vor udsendte gloebtrotters beretning her) er helt enestående skabt  i et vulkansk krater – den største  ubrudte caldera i verden. En Caldera er en kraterlignende formation, der fremkommer, når en vulkan synker sammen efter et stort udbrud. Ordet “caldeira” stammer fra portugisisk og betyder kedel. Denne store fordybning i terrænet fungerer som en naturlig indkapsling for utallige vilde dyrearter, herunder “de store fem”, vi skrev om tidligere her. Højdepunkter spænder fra en sund population af sort næsehorn til nogle af kontinentets største tusk-elefanter. Søen i midten af ​​krateret er også vært for store grupper af flamingoer, mens Maasai stadig bor i bevaringsområdet. En anden must-see attraktion er Olduvai-kløften, et vigtigt paleoanthropologisk sted, der har bidraget enormt til vores forståelse af menneskets udvikling.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; migration (dyreflokkenes bevægelse efter mad og bedste steder at være)  bevæger sig med årstiderne; bedste forhold juni-oktober.

Sunset with silhouetted African savanna trees, Kruger National park, South Africa

Sunset with silhouetted African savanna trees, Kruger National park, South Africa

Kruger National Park, Sydafrika

Kruger National Park ligger i den nordøstlige del af landet, på grænsen til Mozambique, og er den mest berømte af de mange safari parker i Sydafrika. Ud over Big Five er parken hjemsted for den sårbare gepard, den truede vilde hund og flere arter af store katte. Dette er en god mulighed for nye besøgende til Afrika med et bredt udvalg af overnatningsmuligheder (fra basale campingpladser til luksushytter). Med sit velholdte vejnet og lette navigation er Kruger også den ideelle safari-destination. Ornitologer bør planlægge et besøg mellem oktober og marts. På nuværende tidspunkt er parken hjemsted for mere end 200 arter af trækfugle.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; vigtigste regnperiode er november-maj.

Chobe National Park

Chobe National Park, Botswana

Chobe National Park og Moremi Game Reserve i Botswana

Botswana er et tørt land, men paradoksalt nok er nogle af dets bedste vildtudsigt på vandet. I den tørre sæson invaderer dyrelivet kysterne nord for Chobe National Park, hvor båd “safari cruises”  passerer utallige elefanter og bøfler. Løver og hyener strejfer overalt. Victoria Falls ligger kun en dags kørsel væk. Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er et vandfald, der ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Vandfaldet betragtes som et af verdens mest spektakulære og er 1,6 km bredt og har et fald på 128 m.

Male of red lechwe (Kobus leche). Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Botswana.

Red lechwe. Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Botswana.

Længere mod syd beskytter Moremi Reserve de østlige dele af Okavango deltaet, hvor sæsonbestemte vandløb tiltrækker meget vildt fra de frugtbare omgivende mopanskove. Rovdyr, inklusive den vilde hund, er rigelige. Bådkrydstogter gennem lagunerne eller mokoro (kanotur) langs de smalle kanaler giver en overflod af vildt og fugle at betragte.
Disse to destinationer kombineres ofte ved at foretage en rejse trasnfer og passere gennem Savuti, berømt for sine elefanter, løver og hyæner.

Hvornår skal rejse: Juni-oktober (Forvent oversvømmelser fra Okavango fra maj til august)

South Luangwa National Park in eastern Zambia, the southernmost of three national parks in the valley of the Luangwa River, is a world-renowned wildlife haven

South Luangwa National Park in eastern Zambia, the southernmost of three national parks in the valley of the Luangwa River, is a world-renowned wildlife haven

South Luangwa National Park, Zambia

Den største park i Zambia betragtes generelt som en destination for den mest kræsne safari gæst, takket være parkens specialiserede guider og små, lækre resorts, der fremmer en komplet bush oplevelse. Ikke desto mindre er South Luangwa også et yndet sted for begyndere. Mod slutningen af ​​den tørre sæson er de vilde dyr koncentreret i stort antal omkring de opståede flodlaguner, og med undtagelse af næsehorn og gepard kan du let forvente at observere en lang række vilde dyr. Natvandringer kan spore store katte på udkig – der er ingen bedre park for leoparder – mens guidede vandreture giver et betagende glimt af jordoverfladen i bushen. Denne park er faktisk kendt som safarihuset til fods.
South Luangwa er en robust destination for den uafhængige rejsende – Der er mere fornemme hytte på territoriet. Men du kan forvente en fremragende safari for dine penge med enestående dyreliv, opmærksomhed på detaljer og vild charme.

Hvornår man skal rejse: Mellem juni og oktober; oversvømmelser i løbet af regntiden (november-marts) med lukning af ​​nogle lejre kan forventes.

Chalet interior of the Kaoko Bush Lodge in Kamanjab. This desert lodge is located near the Galton Gate of Etosha National Park.

Chalet interior of the Kaoko Bush Lodge in Kamanjab. This desert lodge is located near the Galton Gate of Etosha National Park.

Etosha National Park, Namibia

Etosha er den sydafrikanske udgave af Kruger i Namibia, med veje og faciliteter, der er egnede til den økonomiske safari i bil. Det ru, halvtørre terræn er ikke efter alles smag med det tornede krat, dets kalkholdige jord og dets enorme skinnende saltsøer. Uden floder kan du dog glemme flodheste.
Den bedste stratagem her er at satse en af ​​de mange vandhuller i parken og vente på dyrenes ankomst. Afslutningen af ​​den tørre sæson trækker tørstige vildtyroptog fra den tørre busk. Zebra, giraff, oryx og andre kæmper om de bedste positioner og giver plads til flokke af elefanter og sorte næsehorn. Løven skjuler sig for at angribe ethvert forvillet dyr.
Hver offentlige lejr har udsigt til et travlt vandhul oplyst om natten. Den regnfulde sæson bringer frodig vækst, og flamingoer flokker til de midlertidige laguner. En række private udbydere i den sydlige og vestlige del af parken tilbyder mere guidet safari af høj kvalitet.

Hvornår man skal rejse: Viser det største antal vilde dyr, der ankommer mellem juni og november; nogle oversvømmer januar-marts

De bedste safarier for anden gang besøgende

Med de store vildtdyr lige ved hånden, tager disse safarier dig væk fra mængden af ​​turister for at slappe af og nyde en større forståelse af dyrelivet.

Zambia, Mana, Black kite fishing

Zambia, Mana, Black kite fishing

Mana Pools og Lower Zambezi National Park, Zimbabwe / Zambia

Zambezi-floden snor sig fra øst til Det Indiske Ocean over en enorm oversvømmet slette mellem imponerende naturlige mure. Når den tørre sæson nærmer sig, udfyldes mosaikken i øer, okser og flodterrasser i dalen med dyreliv: store flokke af elefanter og bøfler stiger ned fra bakkerne, mens løver og andre rovdyr går langs floden.
Dette panorama af billedbøger ligger over to lande: på siden af ​​Zambia (nord) danner det den nedre Zambezi Nationalpark; på Zimbabwe side er det en del af Mana Pools World Heritage Site.
Fraværende inkluderer næsehorn, wildebeest og giraff – men dette sted handler mere om kvalitet end kvantitet. Den maleriske baggrund opfordrer simpelthen til at sætte sig ned og fordybe sig i alt dette – hvilket ikke er en dårlig strategi, når dyrelivet strømmer efter vilje i flodbredden pavilloner.
Adgang ad vej er vanskelig, og vægten lægges på højere liggende rejser, især på den zambiske side. Aktiviteterne inkluderer safari og bush-vandreture. Det er en af ​​de vigtigste  destinationer i Afrika: dyrelivet grænser op til kysterne, og flodheste skjuler sig  i vandet.
Vildmarkssporene i Mana Pools er for eventyrere.

Hvornår man skal rejse: Se de mange vilde dyr fra maj til oktober; ingen vejadgang til Mana  under regntiden (november-april), når mange zambiske lejre også lukker.
Female leopard waits quiet over a hill looking for her pray in Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.
Female leopard waits quiet over a hill looking for her pray in Pom-Pom Island private game reserve, Okavango delta.

Okavango private reservater, Botswana og “de 5 store”

Hvis en tur til Moremi har åbnet lysten på Okavango, tilbyder et antal private operatører et mere eksklusivt vindue til dette fabelagtige dyrelivsområde. Hvert tilbud har sine egne attraktioner afhængigt af terrænet, nogle mere vandlevende end andre. Genindførelsen af ​​hvide og sorte næsehorn nævner, at regionen nu hævder de fulde Big Five, mens det bedste er observationen af ​​Afrikas vilde hund og dramatiske kampe mellem løve og bøffel
.
Adgang er næsten udelukkende med fly, og mange safaripaviloner er ekstremt høje klasse og matchende priser. Dine penge giver dig fantastiske steder, guider på højt niveau, smuk vildmark og en chance for at nyde aktiviteter såsom vandreture, nature og endda elefantsafari, som ikke er tilgængelige i nationalparken.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; Udsigt til højdepunktet vildt sæson juli-oktober.

Plains zebra (Equus quagga) and Grant’s gazelle (Nanger granti), Mpala Research Center, Laikipia, Kenya

Plains zebra and Grant’s gazelle, Laikipia, Kenya

Laikipia Plateau, Kenya

Laikipia-plateauet ligger på den sydlige kant af Kenyas nordlige grænse og tilbyder en spektakulær udsigt over snedækkede Mount Kenya mod syd. Mount Kenya er det højeste bjerg i Kenya, og det næst højeste i Afrika, kun Kilimanjaro er højere. De højeste toppe er Batian, Nelion og Lenana. Mount Kenya massivet ligger i det centrale Kenya, lige syd for ækvator og ca. 140 km nordøst for hovedstaden Nairobi. Med dyreliv, der ligner naboområderne Meru, Samburu og Buffalo Springs, inkluderer det et dusin privat reservatater, herunder Lewa Wildlife Conservancy, som har slået sig sammen i et enormt bevaringsinitiativ. Dette beskytter en af ​​Kenyas sundeste dyrelivsbestande med elefanter, bøfler og alle betydelige rovdyr samt giraffer, Greys zebra og mere end halvdelen af ​​landets sorte næsehorn.

Mount Kilimanjaro and clouds line at sunset, view from savanna landscape in Amboseli, Kenya, Africa

Mount Kilimanjaro and clouds line at sunset, view from savanna landscape in Amboseli, Kenya, Africa

Laikipia tilbyder et eksklusivt alternativ for safari i Kenya til Masai Mara; lodgene – nogle meget fantasifulde – frister gæsterne med alt fra kamelridning  til fiskeri. Det er blevet et banebrydende område for økoturisme, med mange initiativer, der begunstiger lokalsamfundet. Stor højde betyder, at betydelige områder er fri for malaria og generelt køligere end Mara.

Hvornår man skal rejse: Hele året rundt; nogle hytter lukker under “lange regn” (november-marts)

Safari in South Africa, 28/09/2009: a herd of zebras in the Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, the oldest nature reserve established in Africa, in 1895, located in KwaZulu-Natal, the land of the Zulus

Imfolozi Wilderness Trails, Sydafrika

Imfolozi reservatet  er nærmest synonymt med hvide næsehorn og vilde safari stier ind i det magiske landskab. Det er her Afrikas næststørste landpattedyr blev reddet for udryddelse for et århundrede siden. Det er her vildtbeskytteren Ian Player udviklede sit koncept med vilde trails og opmuntrede til en mere holistisk forståelse af naturen. Ian Player er broderen til den verdenskendte Grand Slam-golfspiller Gary Player. Dr. Player havde en lang og succesrig karriere inden for miljøbeskyttelse og har inspireret mange, der fortsætter has arbejde og arv. i dag ved at arbejde for at redde truede arter og områder, hvor dyrene trives.

Nære møder med hvide næsehorn er almindelige, når du krydser den fascinerende bush. Sorte næsehorn trives også, mens elefant, bøffel og alle større rovdyr er til stede. Campingpladsen er enkel, guiderne ekstraordinære og den totale fordybelse i naturen mindeværdig. Parken er let tilgængelig med gode veje  og stier  og tilbydes ofte til fantastiske priser fra KwaZulu-Natal Parks Council.
Reserver dit sted at overnatte på forhånd.

Hvornår du skal rejse: Følg ruterne, der er lagt  ud (2, 3 eller 4 dage) fra midten af ​​februar til midten af ​​november

Ruaha National Park, Tanzania, Africa - August 6 2018: a safari car is stuck in the river while another car is trying to push it out, Ruaha National park, Tanzania.

Ruaha National Park, Tanzania, Africa – a safari car is stuck in the river while another car is trying to push it out, Ruaha National park, Tanzania.

Ruaha National Park, Sydlige Tanzania

Efterhånden som det udbud af reservater  i Tanzania har udviklet sig i de senere år, er denne engang het ukendte park blevet en favorit. Det tilbyder en stor oplevelse  i ret isolerede omgivelser, med de få lejre langt fra hinanden.
Attraktionerne inkluderer den største elefantbestand i Tanzania, såvel som mange bøfler og hele spektret af store rovdyr. Dens geografiske placering mellem to biome* – den østafrikanske Acacia savanna og miombo-skoven i det sydlige Afrika – medfører en usædvanlig blanding af arter, herunder for eksempel både den lille og den store kudu.
Dette reservat er ofte forbundet med et besøg i Selous. Lodges er fornemme, og adgangen er normalt med fly. Det er bedst at observere vildt i den tørre sæson, når store flokke samles omkring floder, selvom fuglebestanden er fremragende i regntiden. Aktiviteterne inkluderer natteture og vandreture med ekspertguider.
Hvornår man skal grejse: Hele året rundt; nogle hytter lukker under “lange regn” (november-marts)

*Et biom er en ensartet, økologisk sammenhæng, der findes over et mægtigt område, så som tundra eller stepper.

Cob Antelope in Queen Elizabeth National Park Uganda with the Rwenzori mountains in the background

Cob Antelope in Queen Elizabeth National Park Uganda with the Rwenzori mountains in the background

Queen Elizabeth National Park, Uganda

Uganda er kendt for sin gorilla-vandring, og med Kenya og Tanzania, der er vært for de fleste safaribesøgere i Østafrika, overses dens dyrelivsparker ofte. Mens denne park har lidt meget af krybskytteri i de senere års uro i landet, er dyrelivet vendt tilbage med en forbløffende hastighed.
I dag strejfer elefanter og bøfler ved bredden af ​​søen, mens flodheste invaderer Kazinga-kanalen, og løver i Ishasha-træerne lever af rigelig kob, vandbukk og andre antiloper.

Selvom nybegynder garanteres at fange big game, vil de mest erfarne safarientusiaster opdage, at den usædvanlige mangfoldighed af levesteder for en relativt lille park tilbyder en imponerende mangfoldighed. Dette går til sjimpanserne i de skovklædte kløfter og den truende skælpapyrus i sumperne. Fuglelisten over 610 arter er usædvanlig på alle måder. En komplet vifte af aktiviteter og indkvartering er tilgængelig, inklusive bådcruise, alt sammen på baggrund af Rwenzori-bjergene.
Hvornår de skal gå: De vådeste måneder fra april til maj og fra oktober til november, hvor nogle veje er uudnyttelige.

Grootberg Canyon in Northern Namibia taken in January 2018

Grootberg Canyon in Northern Namibia taken in January 2018

Den bedste safari for kendere

Disse safarier er for dem, der har opnået alle større safarioplevelser og ønsker at gå endnu længere på udkig efter usædvanligt dyreliv eller en ekstraordinær oplevelse i naturen.

Nordlige Damaraland, Namibia

Det kuperede og halvørkenagtige landskab i Damaraland, i det nordvestlige Namibia, strækker sig ud over enhver nationalpark, vi kender. Det er et land, hvor spektakulær geologi, gammel bjergkunst og unik flora og en række eksotiske vilde dyr kan opleves. Ikke desto mindre er et godt udvalg af vilde vildtespor i stenede sletter og sandede områder, hvor elefanten og sorte næsehorn er specielt tilpasset ørkenen.
Giraffen, oryxen, bjergsebraen og lejlighedsvis rovdyr, inklusive geparder og sjældne brune hyener, skal også opdages.
En række floddale, som normalt er tørre, giver besøgende mulighed for at trænge dybt ind i det barske terræn; adskillige eksklusive hytter tilbyder safari både til fods og 4×4. Forvent at se en imponerende dosis af ægte vildmark, med den sjældne mulighed for at jage en sort næsehorn og slå lejr under stjernerne.

Hvornår de skal gå: Maj-november (lejre lukket under regnen)

Katavi National Park, Tanzania

De fleste afrikanske parker præsenterer sig selv som den “ultimative vildmark”, men Katavi Nationalpark er svært at slå, fordi det er så langt væk fra den slagne vej – selv efter tanzaniske standarder – at kun et par hundrede besøgende får adgang til det hvert år. Dets land er sammensat af blandede skove og to store græsklædte sletter, hvor flokke samles. De eneste permanente vandkilder er floderne Katuma og Kapapa, som flodheste besøges i den tørre sæson. Elefanter er adskillige, mens løver følger de mange bøfler.

Denne park er til safarikendere, der vil have busken helt for sig selv. Flyvninger til dette fjerntliggende hjørne af det vestlige Tanzania er dyre, og de få små permanente lejre i parken tilbyder en intens og fornemme vildmarksoplevelse. Afstande er sådan, at safarier ofte varer dagen. Turen er fremragende, og det er muligt at arrangere nat lejre med alle akkompagnement.

Hvornår man skal rejse: Åben hele året; Bedste spil fra maj til november

North Luangwa, Zambia

Den spændende oplevelse på den ultimative safari: mød ansigt til ansigt en løve til fods. Denne isolerede park har terræn, der ligner South Luangwa, men med en vildere fornemmelse og blot en brøkdel af antallet af besøgende.
De vilde dyr er mere sky og chancerne for, at observationerne er mindre pålidelige – måske på grund af arven fra krybskytteri fra fortiden, men også på grund af det vilde dyr, der ikke plejede at være sammen med mennesker.
Store flokke af buffalo tiltrækker en løveinteresse, mens hyener og leoparder er rigeligt til stede.
Kun tre små lejre opererer i parken, så du har masser af plads til dig selv. Adgang er generelt med fly, og aktiviteter er næsten udelukkende til fods. Guider på højt niveau følger dyrelivet og afslører hemmelighederne i dette uberørte miljø.

Hvornår man skal rejse: maj-november (lejre lukket i regntiden)

Central Kalahari Game Reserve, Botswana

De sandede græsarealer og skovklædte områder i Kalahari er et tørt og udfordrende miljø, hvor dyrelivet er meget nomadisk. Dette sted er bedst at besøge i begyndelsen af ​​året – fra januar til maj – når regnen giver ny vækst og tusinder af springbokke, gemsbokke, gnu, elande og andre ankommer til græsset. Rovdyr inkluderer geparder, begge typer hyener og de berømte Kalahari sorte mane løver. I mellemtiden spænder en række specialiserede beboere fra struds til meerkats.
Indtil for nylig var adgangen til denne enorme vildmark på over 50.000 km2,  (parken dominerer Serengeti, Kruger og South Luangwa samlet) begrænset, og besøgende kunne kun komme ind på en mobil safari. I dag supplerer to permanente lejre inde i parken dem udenfor. At se vilde dyr kan til tider være usikkert, når elefant, flodhest og bøffel er fraværende. Ikke desto mindre er stedet enormt,  og den isolerede natur imponerende.

Hvornår du skal rejse: Bedste muligheder for at se mange safaridyr er  fra januar til maj, selv om adgangen da kan være vanskelig.

The Mikumi National Park is a national park in Mikumi, near Morogoro, Tanzania. The Mikumi is bordered to the south with the Selous Game Reserve, the two areas forming a unique ecosystem

The Mikumi National Park is a national park in Mikumi, near Morogoro, Tanzania. The Mikumi is bordered to the south with the Selous Game Reserve, the two areas forming a unique ecosystem

South Selous Game Reserve, Tanzania

Mindre kendt end Serengeti, Selous er det største vildtreservat i Tanzania og rygraden i South Circuits safari. Dets land adskiller sig fra de nordlige savanneer med sine skove, bjerge og frodig jungle. De store vilde dyr er ikke så synlige som i Serengeti, men antallet af arter er imponerende, med store bestande af elefanter, bøffler, løver og flodheste samt lokale specialiteter som sabel og vild hund.
Rufiji-floden krydser parken og deler den i to. De fleste safarier er begrænset til den lille nordlige sektor, hvor en håndfuld fornemme hytter tilbyder et komplet udvalg af aktiviteter, herunder bådture på Rufiji. Dette er autentiske eventyr i uberørt natur med ekspertråd fra tidligere jægere, det meste til fods. Vildtvisningen kan være lunefuld, og ruterne trækkes fra dag til dag for at finde dyrene Du vil have en sand og vild safari.

Hvornår man bør  rejse: Hele året rundt.

Liuwa Plain, Zambia

Denne isolerede savanne i Barotseland-distriktet i det vestlige Zambia var engang dyrejagtområdet for Litunga, konge af Lozi-folket. I dag er det en nationalpark, men så langt fra det sædvanlige safarikredsløb, at det kræver en seriøs ekspedition for at komme dertil. De få besøgende, der trækker hertil – ad vand og ad landevej – befinder sig alene på en enorm slette af græs med gnuer og andre græsædende dyr.
Wildebeest ankommer med regnen for at danne mere massive besætninger uden for Serengeti; Deres antal vokser mellem november og juni, og de går sammen med zebraer og andre græssende dyr.
Hyener er de dominerende rovdyr med nogle vilde hunde og vandrende geparder og en lille bestand af løver. Men Liuwa er ikke et sted at se big game. Dens flora og fugle er lige så specielle som dets pattedyr, og endnu bedre tilbyder LIuwa det store eventyr i jomfruelig og ukendt natur.

Hvornår skal rejse: maj / juni og november / december

Under oversættelse fra vort engelske søster site traveltalk.travel

Safari FAQ

Whether you volunteer for wildlife and avoiding malaria, all your burning safari questions will be answered here:

When is the best time of year for a safari?

If you just like to play big game, conventional wisdom favors the end of the dry season, when wildlife comes to the water hole, and the sparse vegetation improves visibility. When the rain falls, the bush breaks into leaves, the herds disperse, and some places become inaccessible.
But the rainy season also brings baby mammals, a better bird life, a beautiful sky, and fewer tourists. The rains in southern Africa last from November-March; in East Africa, the pattern is more complex.

 

Check local Safari travel factors

Luangwa Valley, some lodges offer excellent “emerald season” safaris during the rains; Kalahari wildlife is preferable immediately after rains; Kruger’s all-weather roads mean there is no bad time to leave.

What should I bring with me on safari?

Light, breathable clothing with sleeves and pants (to protect against insects after dark) will work, as well as sneakers, a hat and something warm for evenings. If you love to trek, neutral colors are essential – animals spot anything that is white or colored.
Camera or not, you will need binoculars: the view can be remote, and the avian life of Africa will soon turn non-observers into ardent observers. Also, carry a torch to move around the camp and observe wildlife after dark; spare batteries because charging is often impossible; and field guides (especially birds) because, even with experts, it’s a pleasure to check.

What about health – especially malaria?

Anyone traveling to sub-Saharan Africa should take the usual health precautions. Malaria deserves special mention, however. Talk to your doctor about the best prophylaxis for you and your planned safari destination – and do not forget to take the drugs, be sure to finish the medication journey back home. Also, cover and use an insect repellent after dark.

The risk varies according to the place and the season. In some areas, such as Namibia’s Damaraland (too dry) and Malawi’s Nyika Plateau (too high), malaria is rare – but you will probably go through a malaria-affected area to get there. South Africa offers the only guaranteed safaris without malaria, especially in eastern and northern Cape.

Are the savannah animals dangerous?

As a tourist, the dangers are negligible, as long as you do as you are told. If you are in a vehicle, most animals will ignore you: you can sit in a jeep open a few meters from the pride of the lions, and they will hardly record your presence (although you still want to leave elephants a lot of space). On foot, your guide will avoid risky situations and, in reality, most animals will avoid you. In a canoe, the protocol with hippopotamuses will be explained to you.
Never feed or encourage any wild animal: the most dangerous are probably those who feed in crowded camps, such as baboons, who have lost their fear of humans. And it is better to assume that all waters contain crocodiles. Just to make sure.

Will I be stuck in a vehicle all day?

For an outdoor activity, safaris can be surprisingly sedentary. And with the amount of food you’re likely to consume, especially in a lodge, the more active ones can be frustrated by the lack of exercise. Self-drive tourists should be allowed to keep a reasonable distance and spend time stretching their legs in camps and picnic sites. Consider packages that offer rides – or try a complete walk safari where you will spend most of your time. Canoeing, horse riding, and mountain biking are other activities that are active. Safe gambling-free areas, such as the Nyika Plateau in Malawi, tend to offer more. Try Victoria Falls or Namibia for adventure sports.

Where are the best safari guides and how to find them?

A great guide can turn your safari into a life-changing experience. The Zambian guides, especially in Luangwa and Lower Zambezi, have an excellent reputation, the fruit of a rigorous training system. Similar high standards are associated with northern Botswana, Namibia, and Tanzania.
Overall, the best guides can be found at private lodges, where they live on-site, and their knowledge of the terrain and wildlife is second to none. Guides on budget packages can be good and helpful, but most times do not have the same level of knowledge and expertise. Only the elite guards are trusted with walking safaris, and these include those leading the Kruger Park and Imfolozi wilderness trails

Do I really need a guide on my safari?

Guides, despite their knowledge and expertise, are not indispensable. There is much to be gain by doing things your way. You may not be able to find as many wild animals, but you will find it easily. You can also follow your own agenda, without compromising the good of the group.
Parks with good infrastructures, such as Kruger, Etosha, and Hwange, make life easier for the do-it-yourselfer: you can follow the map, look at observation boards, and exchange news with other visitors. Doing what you want in the wilds of Okavango or Serengeti, for example, is only for seriously equipped and experienced people.

How to choose a good tour operator?

Shop – not just for the price. The best operators should offer a counselor who knows the destination and can answer your questions based on personal knowledge and experience. They must honestly emphasize the pros and cons of not going out, clearly indicating the “extras” (park fees, activities, etc.) and explaining how much time you spend on each place, not just on the road. Beware of wildlife “guarantees”: for peace of mind, your British operator must be a member of ABTA or AITO and protected by ATOL.

How can I engage responsibly in a safari?

A good operator will clearly outline its tourism policy in their brochure or website. Learn about animal welfare and conservation guidelines, carbon offsets systems, and lodges. Ask for how sustainable is their resources

Lastly You, what is your role?

Your own behavior makes the difference, whether on a package tour  or independently. Never feed or harass wild animals. Observe speed limits and take out the garbage when camping in remote areas. Learn more about the local community – and if there is a project you can contribute to, you may well consider it. Small contributions may make a big difference. All up to you. Safaris are an eye-opener in so many ways.

Africa with Traveltalk

List of what countries in Africa we cover 2019

 

 

Kort oversigt

Book din rejse her

NEWS TRAVELTALK

Populære rejsemål