Mille Miglia, bilsport og San Marino

Scroll

Mille Miglia i San Marino og bilsport har en lang romance kørende.

Hvad er det med San Marino, verdens 4. mindste land i Italien tæt på Milano –  og bilsport? Der er jo en tæt og lang relation, hvor både Formel  Uno og det super klassiske Mille Miglia, der ender midt i Rom og stopper al trafik der,  ofte leverer spektakulære billøb til lilleputstaten med den sindssyg flotte placering på et minibjerg, som bare rejser sig midt i det hele på et mega fladt område med masse risdyrkning. Når du helt op, er der bonus: Lækre ure og alt andet toldfrit til priser, der fortjener en tur i familiebilen helt op. Køb rigeligt.

mille miglia

Men deroppe ser du måske (det er ikke alle år og ikke i 2019, ruten kommer hertil)  også Mille Miglia (de 1000 mil), som er en outstanding klassiker i bilsport! Ser de flotte biler fra 50′ erne eller før, og husk så, biler kunne også køre dengang og klare strenge strabadser, og forføre dig forever. Romancen er ligesom igang.

Find din gamle sportsvogn frem eller køb en, og hold den skarp og tilmeld dig næste år. Turen går ikke i 2019 til San Marino, men til gengæld lige gennem det bedste af Toscana og nordligst til Brecia og sydligst til Roma. Måske kan man bare time en foråstur til Rom med Mille Miglia?

Se vor introartikel om San Marino Bør besøges når du er på de kanter, f.eks. Milano

Relevante links til bilsport som ferie og Italien

 

Ikoniske billøb i eksotiske lande: Panamericana i Mexico

Toscana – engang der, og for altid forelsket 

Singapore Airlines, Formel 1 Grand Prix 2017

Kort oversigt

Populære rejseartikler