Europa

 - Italien

Italien, et af verdens førende rejsemål

Italien er et af Europas største lande med 20 regioner fra Trento mod Østrig til Sicilien mod syd tæt på Nordafrika. Som rejseland er det denne forskellighed både i natur og kultur, i mad og arkitektur, der fascinerer. Og over det hele svæver den særlige italienske ånd, charmerende, livsglad, kommunikerende. Her er er par nedslag det store rejseland.

Trevi fontænen med ny nat belysning, (Fontana di Trevi), Rome

Trevi fontænen med ny nat belysning, (Fontana di Trevi), Rom

Rom og Colosseum

Man kan ikke beskrive Italien fyldestgørende uden at sige “Rom og Colosseum”. Historierne om dette ikoniske monument over Romwertiden skal man naturligvis have i levende live, mens man kan fornemme størrelsen på monumentet og dets rolle i det gamle romerske samfund. Skønt seværdigheder  som Colosseum  og Fontana di Trevi i Rom er på mange storby turisters favoritliste, er Italien et af de lande, som er kendt for langt flere byer og områder end blot sin hovedstads kultur- og byliv. I Italien kan du rejse hele livet og se noget nyt hvert dag.

Colosseum, Rom, Italien, natfoto med smuk måne

Lago di Garda i Italien, dejlig som altid

Her kan i flæng nævnes Gardasøen, som har været et attraktivt turistmål i mange år i kraft af sine mange hoteller og campingpladser, der slænger sig langs søen bredde. Gardasøen ligger i området mellem Milano og Venedig, som antageligvis tiltrækker en mere kulturelt motiveret skare af turister, end dem der gæster Gardasøen.

Night view of Milan Cathedral (Duomo di Milano), Vittorio Emanuele II Gallery and piazza del Duomo in Milan

Milan Cathedral (Duomo di Milano), Vittorio Emanuele II Gallery and piazza del Duomo

Milano: Italiens modecentrum

Milano er den vigtigste by i Italen for design og tøj, og var i 2015 vært for EXPO verdensudstillingen, hvor tusinder af besøgende strømmede ind i byen. Men selv når byen er sit vanlige selv, er det præget af modetørstige fashionistas på jagt efter de mange designervarer, der kan erhverves rundt omkring i byen. Har man haft spenderbukserne på lidt for længe og skal have en pause fra lyden af pengeautomat transaktioner, der lidt efter lidt tømmer kontoen, kan man tage en tur op af trappen i Il Duomo Katedralen, hvorfra man kan betragte byen ovenfra.

Venezia Grande Canal

Venezia Grande Canal, Italy

“Se Venedig og dø” men først meget senere

Venedig er selvskrevet for de fleste kulturinteresseret Europæere. Piazza San Marco, den centrale plads i Venedig, er for mange besøgende det første syn, der venter dem, når de ankommer i båd. Herfra kan man betragte byens største varetegn Markuskirken. Den eneste udfordrer til pladsen som største varetegn er naturligvis kanalerne med de ikoniske gondoler, som man let kan fordrive en varm sommeraften i.

Italien har så meget mere at byde på

Selv efter at have været forbi Rom, Gardasøen, Milano og Venedig er man stadig milevidt fra at have smagt på hele pakken. Om næste stop bliver vingårdene i Toscana, Paven i Vatikanet eller Don Corleone på Sicilien skal stå en frit for – der er i hvert fald nok at tage af.

Se også Sicilien her

De 20 italienske regioner

Abruzzo
Basilicata
Calabria
Campania
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Puglia
Sardegna
Sicilia
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbria
Valle d’Aosta
Veneto

Midt i Nord Italien ligger San Marino, en oldgammel mini republik.

Links markerer artikler om pågældende provins

Rejseinspiration fra Italien

Italiens vindistrikter i verdens største vinland

Italiens vindistrikter producerer mest vin i verden
Italiens vindistrikter er spredt over alle Italiens 20  regioner fra Alperne i Nord til Sicilien og Sardinien i syd. Forskellige vine og druer, et utroligt varieret smagsindtryk og et studie for livet i velsmag og naturligvis det perfekte match til Italiens rige køkken.
Det er samtidigt et af verdens ældste vinproducenter. Der produceres bogstavelig talt vin overalt i landet, som også er verdens største producent af vin, tæt forfulgt af  Spanien og Frankrig. Årsproduktionen lander på 45-50 millioner hl  vin. Landets indbyggere tager selv for sig af druerne med et gennemsnits årsforbrug på ca….

Matera i Syditalien, europæisk kulturby 2019

Matera i Syditalien – huleboere i tusinde år
I 2019 er Matera, sammen med Plovdiv i Bulgarien, europæisk kulturhovedstad ligesom Århus var det i 2017. Men hvad er det Matera kan, som gør, at det fortjener at modtage den store hyldest, det er at være et af to forenende midtpunkter for det europæiske kontinent?

Med en kølig drink i hånden åbner byen sig bedst, når man henfalder til det bevidst tilbagelænede tempo, der kendetegner den italienske livsstil. Også udtrykt i det italienske begreb Slow Food. For som enhver anden italiensk by er det ikke med stress, jag og turistbusser i pendulfart,…

Mille Miglia, bilsport og San Marino

San Marino og bilsport har en lang romance kørende.
Hvad er det med San Marino, verdens 4. mindste land i Italien tæt på Milano –  og bilsport? Der er jo en tæt og lang relation, hvor både Formel  Uno og det super klassiske Mille Miglia, der ender midt i Rom og stopper al trafik der,  ofte leverer spektakulære billøb til lilleputstaten med den sindssyg flotte placering på et minibjerg, som bare rejser sig midt i det hele på et mega fladt område med masse risdyrkning. Når du helt op, er der bonus: Lækre ure og alt andet toldfrit til priser,…

Cervinia, skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Cervinia i Italien, meget bedre skiløb bliver det ikke
Uden tvivl Italiens mest snesikre skiområde skarpt forfulgt af Livigno, men her er vi på de smukke pister ved Matterhorn med de skarpt skårne og dramatisk flotte bjerge, signaturen for Monte Cervino, som Matterhorn hedder på den italienske side. Bjerget, der rummer de mange pister, er nemlig Monte Cervino. For de fleste kendt som Matterhorn. Cervinia ligger højt nemligt i 2.050 meter i dalen og 3.480 meter til toppen af liftsystemet. Det betyder høj sikkerhed for sne fra november til maj. Du kan også prøve gletcher skiløb og snowboarding allerede fra…

Canazei og verdens største liftkort, Super Dolomiti

Canazei – det klassiske skirejsemål i Dolomitterne.
Canazei i Dolomitterne opdagede danskerne som skirejsemål i slut 70’erne. Alle der har været i Dolomitterne ved, det er nogle af de smukkeste bjerge i Alperne. Med italienske kvalitets præparede pister og den lækre mad og vinene fra foden af bjergene i Trentino, som provinsen hedder, er der lagt op til en ægte italiensk skiferie på bedste vis.
Canazei-skiferie med Danski, Slopetrotter eller Northlander ?
Hvor ligger Canazei?
Canazei ligger bogstavelig talt midt i Dolomitterne og er det største skirejsemål i Valle di Fassa samt en af de største skirejse destinationer i Italien målt…

Skiferie i Livigno, når skiferien forenes med italiensk livsstil

Skiferie i Livigno fra a-z.
Skiferie i Livigno gennemgås her fra første indtryk, skiområdets kvalitet, byen, prisniveau i byen, hvor du kan bo, links til skirejsepriser til meget mere. Kort sagt den ret komplette intro til Livigno. Og den vokser hele tiden.
Livigno står på mange skiferie rejsendes ønskeseddel.  Hvorfor er stedet blevet så populært hos os danskere de sidste 20-30 år? Der er flere grunde.
Livigno’s DNA
Livigno i de italienske alper er ikke større eller har flere lifter end andre top ski destinationer, men det er stadig det sted rigtig mange danske skiløbere vender tilbage til år efter år. Der kommer…

Sestriere

Sestriere, una ski vacanza classica!
Sestriere ligger i de italienske alper helt mod vest, nær den franske grænse.  Sestriere som et af de oprindelig klassiske ski rejsemål i Alperne  fra 1930′ erne  er en del af Vialattea ski området. Det betyder Mælkevejen. Den poetiske betegnelse dækker et kæmpestort skiområde, som er kendt for suverænt skiløb, ski verdensmesterskaber og olympiske lege inkluderet, alt fra børnepister til de store udfordringer. Alle kan få deres skilyst opfyldt her. Så du er ikke gået helt forkert i byen, hvis du tager til Sestriere.
kandahar-banchetta-giovanni-nasi pisten, det er helt sort 🙂
Blot som aperitivo, så er nedløbet fra  Kandahar Banchetta Giovanni Nasi på olympisk niveau…

Sauze d'Oulx, et charmerende skisted i Piemonte

Sauze d’Oulx midt i den italienske, snehvide mælkevej.
Sauze d’Oulx, udtales lige som det skrives og er kendt som en del af den såkaldte italienske ski mælkevej. Hvad er så det? Byen ligger i  et kæmpe skiområde, som på smukt italiensk hedder “Via Lattea”, eller the”Milky Way” eller bare på dansk Mælkevejen.  Et ret så ambitiøst navn for et skiområde og helt uden italiensk beskedenhed. Men det er kæmpe, så de har noget at have det i. Her finder du nemlig også skiområderne Sestriere, Claviere og det franske Montgenèvre. Tilbage til Sauze:
Sauze d’Oulx er et af flere charmerende skisportssteder  i den naturskønne…

Friuli i det smukke nordøstlige Italien

Friuli,  fra Venezia til de højeste bjerge i nordøst, vil du med ?
Friuli er begunstiget med et perfekt klima for vindyrkning. Og det startede vor interesse for Friuli, en af Italiens 20 regioner (Se kortet). Det var de utroligt elegante hvidvine. Så vi ville vide mere: Og det var især Pinot Grigio vindruen og vinene (Pinot Gris)  som vakte nysgerrigheden. Hvordan ser området ud, hvad er der at se og opleve? – Velvidende at hele Italien i al sin forskellighed har noget særligt at byde ind med. Det skal bare identificeres. Så her var det Pinot Grigio. Lad os…

Efterårstilbud til Sicilien (sep-okt.)

Eftersommerens drømmetur til Sicilien:
Nyd sensommeren og efteråret på Sicilien, der har noget af Europas bedste klima.
Linket til turen er længere nede, men lad os begynde med at afsløre detaljerne, se lige prisen!
3 *** hotel, 1/1 pension, billeje, fly t/r

Pris 4.495 dk. ved 2. pers. i dobbeltværelse

Bestil her eller læs her videre!

Så meget får du på turen til Sicilien:

Tilbuddet gælder for en person og inkluderer:
Fly fra København til Palermo (med mellemlanding i Rom) t/r, med Alitalia.
Et styk bagage på 20 kg bagage og 10 kg håndbagage pr. person.
7 overnatninger på Hotel Gattopardo i dobbeltværelse.
Helpension.
Billeje hele ugen – Fiat Panda eller…

Facts om Italien

TravelTalk - country fact time icon

09:42 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

EUR

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
60 Mil

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
23 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Italien

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK