Toscana – engang der, og for altid forelsket 

Scroll

Toscana – for altid forelsket, der er noget om snakken

Toscana er  en af de mest populære rejsemål i Italien. Det er som om “alt” flasker sig (undskyld joken)  i denne smukke norditalienske provins: Passende afstand fra Danmark. Direkte fly til Rom og derfra 200 km til dit rejsemål med billig lejet vogn. Landskabet er generelt blødt bølgende bakker og relativt lave bjerge, med utal af vinmarker generøst strøet udover hele provinsen,  men tag ikke fejl: Det er rigtig bjergkørsel til tider, og udsigterne er fantastiske. Den gode mad og de fremragende verdensberømte vine som Chianti, der som bekendt idag ikke er en billig bastflaske vin og Brunello, måske Italiens bedste vin,  spiller også en betydelig rolle for stedets attraktion. Der er også de mange små charmerende landsbyer og de store som Firenze og Perugia, begge med det historiske vingesus. Toscana har tilmed en kystlinje med noget af Middelhavets reneste  og mest badevenlige vand for hele familien.

Her er lidt  inspiration til nye oplevelser i Toscana. 

Pisa Italien

Pisa Italien med det berømte skæve tårn

Pisa og Lucca ligger ved kysten

Tæt ved kysten finder man byer som Pisa og Lucca, der hver især er kendt for deres arkitektur. Pisa er selvfølgelig kendt for sit skæve tårn ved Domkirken. Lucca blev grundlagt af etruskerne og blev i 180 f.Kr. til en romersk koloni. Byen er kendt sin meget intakte og smukke gamle bygninger og konstruktioner, som den gamle bymur, sit amphiteater og Duomo di San Martino.

Firenze Italien intro

Firenze Italien intro

Længere væk fra kysten finder man byerne Firenze, Siena og San Gimignano. Firenze vil forføre dig med sin atmosfære og arkitektur i form af Basilica di Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio og Palazzo Vecchio. Samtidig kan man i museet Galleria degli Uffizi , se nogle af verdens største kunstværker. Byen betragtes som arnestedet for den italienske Renæssance.

Siena Italien piazza

Siena Italien piazza

Siena er historisk Firenzes evige rival, og det kan godt forstås når man sammenligner de fantastiske æstetiske oplevelser, man kan få i begge byer. Siena er en del mindre en Firenze, men mindst lige så smuk. Byen er bygget rundt omkring hovedpladsen, Piazza del Campo, med rådhustårnet hvor inspirationen til Københavns rådhustårn kom fra. Udover de fantastiske gader er det også værd at besøge Duomo di Siena.

Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum
San Gimignano Toscana Italien. San Gimignano er omgivet af velbevarede bymure, og er især kendt for sine middelaldertårne. I middelalderen kappedes byens velhavende familier om at bygge de højeste og flotteste tårne, og i byens storhedstid skal der have været i alt 72 tårne. I dag er kun 13 af disse bevaret; men alligevel tegner de en imponerende profil af byen, der kan ses langt omkring.

Partnertilbud! Rejser til Toscana: 1 min fra havet og nyrenoveret 5 stjernet hotel. Skal ses.

Læs mere om Italien

Læs om en af Italiens største vinområder Piemonte, og et smukt rejsemål i lave smukke bjerge med udsøgt mad, herunder trøfler og pasta som en enkelt uimodtåelig ret med en Barolo eller Barbaresco til.

“Piemonte” er en af Italiens smukkeste regioner og betyder “ved foden af bjergene”

 

 

Populære rejseartikler