Romantik og nostalgi i Bergamo

Romantiske Bergamo venter jer

Midt i det norditalienske, bakkede landskab i Lombardiet ligger Bergamo. En romantisk by, der rummer meget mere, end man ved første øjekast skulle tro. De hyggelige torve, grønne arealer og små gader med bistros, pasticcerias og gelaterias gør byen ideel at tilbringe en forlænget weekend i. Og om vinteren venter der skiløb i de smukke omkransende bjerge.

Bergamo, Italien. Lombardiet. Morgendisen fra bjergene dekorerer den smukke by

Bergamo, Italien. Lombardiet. Morgendisen fra bjergene dekorerer den smukke by

Bliv en del af det lokale Bergamo

Bergamos lokalbefolkning færdes omkring en af byens hovedveje Papa Giovanni samt det smukke strøg Via 20 Settembre, hvor der er gode shopping- og indkøbsmuligheder i de lokale specialbutikker. Strøgets butikker pryder gågaden hele vejen til Piazza Pontida – en af Bergamos mange små pladser, hvor den lokalitalienske atmosfære får frit spil. Her er der altid en spændende summen af liv og energi fra de mange lokale, uanset om du er på udkig efter en morgenespresso og dagens avis, et italiensk middagsmåltid eller en kølig gelato. Hver mandag fra tidlig morgen og indtil klokken 13 er der mulighed for at gøre gode og billige indkøb på et af byens markeder på Piazza Malpensa lidt syd for Bergamos togstation. Alt fra frisk frugt og grønt, saftige rotisserikyllinger, til tasker, tøj, små espressokander og andet isenkram kan findes her til gode priser.

 Santa Maria Maggiore katedralen,  Bergamo

Santa Maria Maggiore katedralen,  Bergamo

Romantik og nostalgi i Citta Alta Bergamo

Bergamo er en romantisk by, der skal nydes til fods i et afslappet tempo. Byens placering i det norditalienske bjerglandskab har resulteret i, at byen er blevet inddelt i to niveauer. Byens placering er desuden grunden til navnet Bergamo, der udspringer af Berg Heim – ”byen på bjerget”. En af byens signaturområder er den gamle bydel, der ligger er hævet over det resterende af Bergamo. Det er muligt at køre til bydelen, men det anbefales i stedet at nyde den særlige funiculare, en lille togvogn, der kører op og ned ad bjergvæggen mellem den nyere, lavtliggende del af Bergamo (Citta Bassa) og den gamle højtliggende bydel (Citta Alta). Turen tager et par minutter og transporttiden kan bruges til at betragte de jakkesætsklædte italienere på Vespascootere langs Via Papa Giovanni, der langsomt bliver mindre, i takt med at den lille funiculare nærmer sig Citta Alta. Tag, ved ankomsten til den gamle bydel, en spadseretur ad hovedgaden Via Gombito mod Piazza Vecchia, hvor der blandt andet er mulighed for at smage en den italienske dessertspecialitet Polenta e Osei eller få friskbagt brød og pizza hos den populære Il Fornaio (dansk: stenovnsbager). Om aftenen er den gamle by i Bergamo desuden et oplagt sted at nyde udsigten med lysene fra de små gader i det nedre Bergamo omkranset af det norditalienske landskab.

Bergamo og de smukke bjerge Lombardiet, Italien

Bergamo og de smukke bjerge, Lombardiet, Italien

Oplevelser uden for den italienske bjergby

Omkring Bergamo findes der masser af spændende oplevelser. En halv times biltur mod vest eller tre kvarter med tog fra byens station ligger den sprudlende storby Milano, der med turbulente gader, høje bygninger og masseturisme står i stor kontrast til Bergamos rolige atmosfære i bjergene. Et stykke nord for Bergamo udspringer kilden, der har lagt navn til de eksklusive italienske vand og læskedrikke San Pellegrino, som også kan nydes på Bergamos Restauranter, caféer og bistros. Bergamo er bestemt et besøg værd, hvis man befinder sig i det norditalienske. Et sted med romantisk atmosfære, spændende gader og gamle historier, der bør opleves med en du holder af.

Her kunne du sagtens  bo i Bergamo

Miramonti vil forkæle jer fra top til tå. Håber det er ok ?

Miramonti i Bergamo Italien

Miramonti i Bergamo Italien

Her er linket til Hotel Miramonti i Lombardiet.

Piani di Bobbio: Bergamo

Piani di Bobbio, det nærliggende skiområde

Bergamo om vinteren

Takket være bjergene lige uden for Bergamo kunne I evt. kombinere en by tur med en eller flere dages alpint skiløb. Byen en ligger jo i Lombardiet, som har meget kendte skistedter som Livigno, men helt så stort er det ikke inden for en time fra byen.  De større ski destinationer her tilbyder op til 35 km pister og nedfarter fra 2250 meter. Så det er rigtigt alpint skiløb. Et godt tip er Piani di Bobbio eller value for money kunne være  Ski resort Lizzola.

Mere rejseinspiration fra Italien

Introsiden til de mange artikler om  rejser til Italien

Italiens smukke vindistrikter

Køb dine italienske vine her

I Lambardiet ligger lilleput republikken San Marino med den berømte Formel 1 bane og charmerende omgivelser.

Gå direkte til rejseinspiration for Rom ?

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Trevi Fontænen eller Fontana di Trevi i Rom: Berømt springvand

Vinrejser i Italien?

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Book din rejse til Bergamo

Rejseforsikring her

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler