Eksotiske rejser, når du vil se nye rejsemål

Eksotiske rejser til hele verden, når du rejsedrømmer.

Eksotiske rejser betegner noget fascinerende, noget fremmedartet et sted på kolden, som kan noget, vi ikke har i baghaven på vore breddegrader. Det, der er eksotisk for mig, behøver ikke være det for dig. Du har måske boet et år i Cambodia, og jeg har i eksemplet ikke været der. Lapland vil være yderst eksotisk for de fleste. Det handler måske mere om en beskyttet vikingedrøm: Ud at se verden, men nu om dage gerne lidt varmt, sikkert og lækkert og hurtigt undervejs, mener jeg godt, man kan lægge i begrebet, når man ser danske rejsearrangørers hyppige anvendelse af  denne “catchy phrase”.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Men er det det samme som en eventyrrejse?

Hvordan afgrænser vi det fra begrebet eventyrrejser? Der er måske en gradsforskel. “Eksotisk” handler lidt mere om stedets “allure” den tiltrækning og hvad scenen der sættes rummer af potentiale for en super lækker ferie med wellness, veloplagt service osv. Oplevelsen på en eksotisk rejse behøver ikke være intens, “farlig” (det skal ferierejser så slet ikke være, men du forstår) eller krævende, eller brænde sig ind på nethinden som denne tur til en grotte i Vietnam, der nok kun er for den virkelig eventyrlystne i kategorien “been there, done that”, og bliver den signaturrejse,  du fortæller om til familiefesterne de næste lidt for mange år. No offense intended. Jeg var til en ørkenfest hos berbere i Tunesien med mavedans og hele rumlen. En dejlig oplevelse, kommer gerne igen, men lidt for iscenesat til at have den der rå eventyr/globetrotter identitet. Og helt ærligt “eksotisk” kan også opfattes lidt “erotisk” i den bredt favnende tolkning romantisk, varmt, kærligt osv. Det er bare at se et par film eller læse et par bøger. Der er en anden klang i eksotisk end i eventyr.

Der er vel også et mulighed for sammenfald. Cambodia, vi nævner nedenfor har begge dimensioner. Vietnam som antydet også. Du kan bade dig i sol, sand og lækkert hav fra de mest utrolige strande. Du kunne også lave din egen Indiana Jones retake. I så fald er det et rejseeventyr, med dig i hovedrollen.

Så vi viser lige Vietnam fra sin mest mundane og hverdagsagtige side. Det er som den citron sorbet, du måske har fået under en bedre middag ca. 1/2 vejs: kalibrerende, så er vi klar til mere.

Eksotiske rejser, her vietnam

Eksotiske rejser, her Vietnam, solen skinner ikke altid, men det bliver en god dag alligevel, rejser er ikke altid palmer og liggestole

Eksotiske rejser er også slående i det indtryk de gør, spændende på den fede måde og mystisk anderledes eller usædvanlige. Eksotiske rejser er rejser, der er helt anderledes, end du er vant til. Typisk er rejser eksotiske for beskueren og er højst sandsynligt ikke eksotiske for folk, der er hjemmehørende i området defineret af rejsedestinationen, som eksemplet ovenfor illustrerer. Vi vil de kommende måneder, skyde os ind på “eksotiske rejser”, fordi det appellerer til vor indre rejselyst og nysgerrrighed.

Exotiske rejser. Motor bike

Eksempler på eksotiske rejser

Mange flere på vej. Men vi kan da begynde her.

Bliv din egen Indiana Jones i Cambodia ? Fuldstændig som når Harrison Ford i rollen som Indiana Jones begiver sig ind i et tempel for at finde den dyrebare skat, har man i Siem Reap muligheden for på egen hånd at udforske fantastiske templer.

Cambodia

Siem Reap og Angkor Templerne i Cambodia

Vietnam

Og flere andre rejsehistorier store Vietnam, nu med over 100 mill. indbyggere. Se også temperaturer året rundt, nedbør og meget mere.

Maldiverne

Maldiverne er et smukt ø-land og øland i Asien og ligger i Det Indiske Ocean. Det er omkring 700 kilometer fra fastlandet. Maldiverne har over 1000 adskilte øer, der er kendetegnet ved sine rene hvide sandstrande, eksotiske koraller, farverige fisk og andet unikt havliv.
Maldiverne er forbløffende smukt og skrøbeligt fra næsten havniveau på øerne til koralrevene. Det kan godt være på tide at tage dertil og måske gå sammen om at redde de 1000 øer. Hvis du kan lide top resorts, forbløffende strande, svømning i havet. dykning med meget farverige fisk, dette er for dig. Maldiverne er også destinationen “hvor vi skal hen, når vi bliver gift”.

Enestående vandsport

Der er også mange ting at gøre i dette tropiske paradis, især hvis du er til adrenalinfyldte vandsportsaktiviteter som  dykning, fiskeri, snorkling, parasailing og surfing. Men selvfølgelig er et af de største træk ved denne øs paradis de vidunderlige strande og feriesteder, som er perfekte til at slappe af.

Se vores introduktion til Maldiverne her.

Rejser til Maldiverne, rejseguide

FIji wedding-marriot hotel

FIji wedding-marriot hotel

Fiji-øerne, inkarnation af eksotiske rejser

Fiji er en drømmeagtig øgruppe/land beliggende i det sydlige Stillehav og omkranset af Korohavet 2.100 km nord for Auckland i New Zealand. Fiji består faktisk af omkring 333 øer, dog kun to øer er turistvenlige. Vi er virkelig langt væk, men det er hele flyveturen værd. Viti Levu og Vanua Levu rummer  tæt på 90 procent af befolkningen. Og nu vil taler procenter:

90 procent af landet er hovedsageligt vand, så Fiji er det perfekte sted for dykning og snorkling, da det omfatter mere end 4000 kvadratkilometer af vidunderligt dyb blåt hav og koralrev. Indlandsnaturen er måske lige så bemærkelsesværdig, så sørg for at tjekke Garden of the Sleeping Giant, der findes i Nausori-højlandet, som har en enorm samling af levende orkideer og mange andre indfødte planter.

Andre topsteder at se i Fiji omfatter Mamanucas– og Yasawa-øerne, Bouma National Heritage Park på Taveuni Island, Denarau Island, Beqa Lagoon og Navua-floden i Viti Levu.

Rejser til Fiji

Armenien, eksotiske rejser

Armenien

Armenien er et voldsomt imponerende land med nogel rejseeventyr, der siger spar to til det meste.

Armenien, verdens ældste vinland

Spies Rejser, eksotiske rejser

Indisk mad, historien om alle sansers køkken

Det nederlandske Caribien

 

Nyeste Rejseartikler