Siem Reap og Angkor Templerne i Cambodia

Bliv din egen Indiana Jones i Cambodia

Fuldstændig som når Harrison Ford i rollen som Indiana Jones begiver sig ind i et tempel for at finde den dyrebare skat, har man i Siem Reap muligheden for på egen hånd at udforske fantastiske templer. Her er det ikke slanger eller andre fjendtlige kreaturer man slås mod. Her udkæmpes derimod en kamp mod den stærke cambodjanske sol og de andre turister om at få de bedste udkigspladser. Bevæbnet med koldt vand, solcreme og lidt tålmodighed er det en overkommelig dyst, der bestemt er værd at kæmpe.

Siem Reap er en by i det nordvestlige Cambodja, som på trods af dens lille størrelse er det absolutte største mekka for turister i Cambodja, hvis ikke hele Sydøstasien. Det er da også tydeligt, at det er en by, der er vant til at håndtere turister. Hovedgaderne er propfyldte med gode restauranter, barer, diskoteker og masser af steder, hvor man kan få massage for en pris, der klinger så billigt, at det vestlige øre ikke vil tro det. Nattelivets centrum er koncentreret om en stor lukket gade, der er omgivet af skilte, der indikerer, at du bevæger dig ind på ’Pub Street’. Her er et utal af muligheder for, hvordan man kan tilbringe sin aften, så længe man kan håndtere en stor mængde af mennesker.

Siem Reaps Night Market i Cambodia

Er man til en mere afdæmpet måde at nyde sin aften på, tilbyder Siem Reaps Night Market netop dette. Hver aften åbnes der boder, hvor man kan købe sig alverdens former for tøj, tasker, souvenirs og noget at drikke. Man kan også bare nyde den gode stemning i de lune aftentimer. Spredt omkring markedet ligger restauranter og hoteller, og den nævneværdige Bugs Café er kun et par minutters gang væk. Her eksperimenteres, som navnet indikerer, med insekter og de reklamerer selv med en form for insekt-tapas til de kulinariske eventyrere. Boder med et lignende sortiment er spredt omkring på gaderne her. Man kan få et glimt af en ristet tarantel på spyd, eller et fad med kakerlakker. Der er dog et markant overtal af mere traditionelle restauranter, som laver både lokale og internationale retter – og klarer begge dele godt.

Sunrise view of popular tourist attraction ancient temple complex Angkor Wat with reflected in lake Siem Reap, Cambodia

Sunrise view of popular tourist attraction ancient temple complex Angkor Wat with reflected in lake Siem Reap, Cambodia

Man kan trygt gå på opdagelse i Siem Reap og finde spændende forretninger eller besøge nogle af de hoteller, der har daglige shows med traditionel dans, hvilket i øvrigt bestemt er værd at se. Hvis man bevæger sig mod øst fra centrum kan man tilmed finde et ekstra lille marked, der er noget mindre turistet end natmarkedet. Men ingen besøger denne by uden at lægge vejen forbi de legendariske templer i Angkor.

Ancient stone faces of king Bayon Angkor Wat, Siem Reap, Cambodia. Ancient monument Khmer architecture Kampuchea.

Angkor ligger få kilometer nord for Siem Reap og huser templerne, som UNESCO har udpeget til at være en del af verdens kulturelle arv. Stort set samtlige hoteller i Siem Reap vil tilbyde guidede ture til templerne, men man kan også vælge selv at tage turen på en knallert. Uanset fremgangsmåde er det nødvendigt at planlægge sin tid og udvælge de templer man vil se – for der er mange templer, og de er spredt på et stort område. Det er dog indsatsen værd, når man ser de storslåede templer.

Tomb Raider templet Ta Prohm i Cambodia

I templerne har man stor frihed til selv at udforske de fjerneste afkroge og mærkeligste rum man, kan finde frem til. Ta Prohm-templet, som er kendt for sin optræden i klassikeren Tomb Raider, er som en stor labyrint af overbegroede ruiner, med enorme træer og imponerende rodsystemer, der vokser på templets ældgamle mure. Man kan blive helt væk i denne verden af stilhed og kontraster, hvor små snørklede mønstre afløses af enorme figurer og smuk natur. En stille summen og duften af røgelse henfører én til en anden tid og kultur, og synet af de orangeklædte munke, der stilfærdigt lister rundt bidrager til den magi, man oplever her.

Som en smuk og idyllisk afslutning på sin dag kan man nyde solnedgangen fra toppen af et af de høje templer som Baphuon-templet. For de morgenfriske kan det også anbefales at betragte solen stå op over det største religiøse monument – ikke blot i Angkor, men i verden: Angkor Wat.

siem-reap-2

Der er et væld af andre fantastiske templer, som man ikke bør snyde sig selv for. Den sværeste opgave man skal tage sig af er netop prioriteringen, da det kræver en ambitiøs og entusiastisk rejsende at nå hele vejen rundt på de tre dage, som man typisk køber adgang til. Siem Reap er udstyret med en lille lufthavn, så man ikke behøver at bekymre sig om transport til og fra hovedstaden i landet. Vejen er altså i højeste grad banet for en eventyrlig tur til Cambodja.

Du kan også læse om Phom Pen, hovedstaden og landets bevægende historie og hvordan hovedstaden ser ud idag.

Nyeste Rejseartikler