Den gyldne bro i Danang, et enestående kunstværk i Vietnam

Den gyldne bro i Danang, Vietnam

Den gyldne bro i Danang er et mesterværk. Et par kæmpe hænder løfter Den Gyldne Bro, der er “let som skyer” op i luften over Vietnams Trường Sơn-bjergene i ca. 1400 meters højde.

Den fantastiske struktur kommer fra træerne i Thien Thai haven i Ba Na Hills. Det er som gammelt og totalt moderne på samme tid. Løftet og sikkert holdt af historien. Kæmpe hænder guider dig forsigtigt og får dig til at føle dig tryg, mens du går “i himlen”. Sæt mere end 1.400 meter over havets overflade, broen indeholder otte spændvidder og strækker sig 150 m lang. Dens grønne hænder er blevet gjort til at se “gamle” ud, som om de har været der i århundreder. Det må de have været.

Golden-bridge-ba-na-hills-vietnam, Lobelia Chrysanthemums

Golden-bridge-ba-na-hills-vietnam, Lobelia Chrysanthemums

Lobelia Chrysanthemums er plantet langs broens gitterede sider, som lilla broderier. Broen åbnede i juni 2018 og er angiveligt en del af et projekt på 2 mia. $ For at imødekomme turister i området.

Fakta om den gyldne bro i Danang

Den Gyldne Bro (vietnamesisk: Cầu Vàng) er en 150 meter lang (490 ft) fodgængerbro og kunstudsagn i Bà Nà Hills resort nær Da Nang, Vietnam. Det er grundlæggende designet til at forbinde svævebanestationen med haverne (undgå en stejl hældning) og give en naturskøn udsigt og turistattraktion. Så dette fantastiske stykke arkitektur og kunst har også et meget jordnært formål.

Broen sløjfer næsten tilbage til sig selv og har to kæmpe hænder, konstrueret af glasfiber og trådnet, designet til at virke som kæmpe stenhænder, der understøtter strukturen. Indtrykket er overvældende og overbevisende. Dette er en meget kreativ og veludført løsning.

The Golden Bridge, supported by two giant hands, in Vietnam

Klienten til projektet var Sun Group. Broen blev designet af TA Landscape Architecture (under Ho Chi Minh City University of Architecture) med base i Ho Chi Minh City. Virksomhedens grundlægger, Vu Viet Anh, var projektets hoveddesigner, med Tran Quang Hung som bro-designer og Nguyen Quang Huu Tuan som broens designchef. Byggeriet begyndte i juli 2017 og blev afsluttet i april 2018. Broen åbnede i juni 2018. Og nu kan du besøge, når som helst, du er i Vietnam.

Link to the architects behind the wildly creative Golden Bridge 

Go to Vietnam, inspiration

https://www.traveltalk.travel/vietnamese-food-from-hanoi-to-saigon/

Vietnamesisk autentisk mad

https://www.traveltalk.travel/the-dark-cave-in-vietnam/

Dark cave i Vietnam

Intro til rejser til Vietnam

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler