Cornwall kalder

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Cornwall og det smukke, Sydvest England kalder.

Cornwall er for mange danskere kommet tættere på med den nye direkte forbindelse til Cornwall med SAS fra Kastrup.

Cornwall ligger i det sydvestlige England. (Se kortet nedenfor).

Cornwall er et grevskab. I det 20. århundrede har der været en genopblomstring af det lokale keltiske sprog “kornisk”. Truro er hovedbyen i Cornwall, England. Byen har 21.555 indbyggere. Byen er kendt for sit slot og sin domkirke. Den historiske hovedstad er Bodmin. Cornwall rummer hele 3.563 km² inklusive Isles of Scilly, der befinder sig 45 km fra kysten.

Isles of Scilly, old harbor and waterfront of Saint Mary - Hugh town. British summer resort, Cornwall, England, Britain.

Isles of Scilly, old harbor and waterfront of Saint Mary – Hugh town. British summer resort, Cornwall, England, Britain.

Cornwall´s imponerende kyst

Beliggende i den ret fjerne vestlige del af Storbritannien på en halvø, der vælter ind i det store Atlanterhav. Cornwall er næsten fuldstændigt omgivet af havet med en storslået kystlinie. I alt er kystlinen tæt på næsten 510 km. Cornwall rummer også Storbritanniens mest sydlige højland, The Lizard og en af ​​Storbritanniens vestligste punkter, Land’s End, mens et par miles væk fra kysten og endnu længere vest ligger en øgruppe, Scilly.

Hvad er så specielt med det?

Der er mange ting, Cornwall er elsket for: den dramatiske kystlinje med sine charmerende fiskerihavne, de spektakulære strande og den bølgende Atlanterhavs surf, der giver en naturlig legeplads for en række vandsportsaktiviteter; og selvfølgelig Cornish pasty og te med fløde.

Forvent det uventede

Men der er også mange ting, der kan overraske dig. F.eks. i det storladne Bodmin Moor med sit panorama af stor himmel, fascinerende forhistoriske levn, flotte vandrestier og mere end dets rimelige andel af lokale legender.

Kunstscenen

Der er også levende kunstscene, der findes i hovedsagelig i West Cornwall, inspireret af det naturligt fantastiske landskab.

Verdensklasse mad scene

Mere for nylig er Cornwall blevet kendt som en imponerende fødevare scene til rivaliserende London; Cornwall har nu et væld af prisvindende lokale fødevareproducenter og stjernekokke, der sætter regionen imponerende på gourmetkortet.

Historie og kultur

Området har også en interessant keltisk historie baseret på områdets rødder; dens keltiske korniske kultur; folkets varme og venlighed; og det korniske sprog, der kan ses i landsbyens navne. Sproget bliver i disse år ligesom genopdaget og værnet om. Man er bevidst on sin historie.

The seaside village of St Ives in Cornwall

Et enormt varieret landskab, også i det fjerneste vest

Tag en tur rundt i West Cornwall, og du vil opdage et enormt varieret landskab. I den fjerne vest, hvor havet bliver turkis i solen, er sandet kridhvidt og det dagslyset er undertiden blændende lyst. Landet er prydet af en arv af bronzealder store sten med indskrifter, granit gravkamre, keltiske kryds og hellige brønde.

Det industrielle hjerteområde

I det gamle industrielle hjerteland er landskabet, der for nylig blev tildelt verdensarvsstatus, præget af de fascinerende rester af en minedrift, der illustrerer sydvest Englands enorme bidrag til den industrielle revolution med museer og mile af rekreative vandre ruter.

Kystlinjen

Cornwall’s maritime arv er aldrig langt væk, her hvor lokale fiskere lander deres daglige fangst af fersk fisk og skaldyr og høje skibe, luggers og store sejlskibe (ketches)  folder deres sejl i Cornish brisen.

Det naturlige miljø, der anerkendes nationalt  ved at 1/6 af af regionen er naturbeskyttet med  tolv naturområder  “Cornwall-områder med enestående naturskønhed” (Area of outstanding natural beauty). Der er også adgang til  den spektakulære sydvestlige kyststi, der giver vandrere  miles af overkommelige kortere gåture eller mere udfordrende vandreture.

Mod nord

I nord strækker en fejning af enorme gyldne sandbugter langs kysten, der ofte pummeles af gigantiske atlanterhavsruller. Langt berømt for sine perfekte surfeforhold, er kystlinjen et knudepunkt til alle former for ekstreme sportsgrene fra coasteering til zapcat racing og dykning til klatring.

Det sydligeste Cornwall

Og den vidunderlige sydlige del er fyldt  med floder, de grønne flodmundinger, fiskerbyer, strande, havne og smukke haver, der blomstrer i Cornwalls milde klima.

 

Rejs til Cornwell med danske rejsearrangører

 

SAS direkte til Cornwall

FDM

Gislev

 

Rejsetips til England

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler