Rejsen går til Rom, den evige stad

Rejsen går til Rom, Europas antikke vidunder af en by

Hvad skal man se i Rom? Der bogstavelig talt 1000 ting at se og gøre. Her har vi samlet nogle af Roms største seværdigheder. Men vi fortæller snart mere om Rom, da det er en vidunderlig by, uudtømmelig på oplevelser.

Rejsen går til Rom ikke så sjældent endda. Rom er en af verdens mest besøgte byer. På en uge kan du sagtens nå at se de væsentligste seværdigheder og få et godt indtryk af en by, der hver dag bliver besøgt af 4 millioner mennesker.  En stor fordel af at du kan gå rundt og se det meste eller benytte den fine metro.

View of Rome from Castel Sant'Angelo, Italy.

View of Rome from Castel Sant’Angelo, Italy.

De mest interessante og klassiske seværdigheder i Rom

Det betyder så også, at du bør tilpasse dit besøg i Rom med årstiderne og besøgstallet. Personligt elsker jeg Rom om vinteren. Og undgår August hvor det kan blive uhyrligt varmt, og der er fyldt godt op ved bordene i restauranterne, og du skal stå på tæer for at se Fontana di Trevi. Verdens mest berømte springvand.
Rom er en by med en rig historie, der kan ses i dens mange gamle velholdte historiske bygninger og ruiner. Hvis du besøger Rom for første gang, er her nogle af de must-see seværdigheder. Så hvis du er førstegangsbruger i Rom eller bare vil friske op, er denne artikel dedikeret til dig.

Øverst på listen over, hvad man bør se i Rom er Colosseum

Hvis du besøger Rom, er en af ​​de must-see seværdigheder Colosseum. Dette massive amfiteater blev bygget i det 1. århundrede e.Kr. og kunne rumme op til 80.000 mennesker. Altså en del større en Parken i København.Det blev brugt til offentlige begivenheder såsom gladiatorkampe, dyrejagter og henrettelser. I dag er det et populært turistmål og et symbol på Roms rige historie. Find en guidet tur for største udbytte. Ja, så er du rigtig turist, jeg ved det godt, men du får set de mest interesante ting uden at skulle planlægge alt selv.

Colosseum, et af verdens 7 vidundere midt i Rom

 

Colosseum er et ovalt amfiteater i centrum af byen Rom, Italien, lige øst for Forum Romanum. Det er det største antikke amfiteater nogensinde

Colosseum er et ovalt amfiteater i centrum af byen Rom, Italien, lige øst for Forum Romanum. Det er det største antikke amfiteater nogensinde

Vatikanstaten er en oplevelse, når rejsen går til Rom

Vatikanstaten er et af de mest populære turistmål i Rom. Det er hjemsted for nogle af de mest berømte turistattraktioner i verden, herunder Vatikanmuseerne, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel. Vatikanstaten er også et godt sted at lære om Roms historie og kultur. Vi har lavet en hel artikel om Vatikanstaten.

Vatikanet, Hvad skal du se i verdens mindste bystat?

Hvad skal man se i Vatikanet

Rejsen går til Rom: Vatikanet, ofte overset, men en hel dags italiensk og katolsk kunst og historie

Rejsen går til Rom: Vatikanet, ofte overset, men en hel dags italiensk og katolsk kunst og historie

Det sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er et af de mest ikoniske steder at se, når man besøger Rom. Loftet er et kunstværk i sig selv, og kapellet er også hjemsted for nogle af Michelangelos mest berømte malerier. Hvis du er interesseret i kunst eller historie, er Det Sixtinske Kapel en helt oplagt mulighed.

Rejsen går til Rom og det Sixtinske kapel, Her freskoer

Rejsen går til Rom og det Sixtinske kapel, Her freskoer

Forum Romanum

Forum Romanum var centrum for det offentlige liv i det antikke Rom. Det var et stort åbent rum omgivet af vigtige regeringsbygninger og templer. Forummet blev brugt til offentlige taler, straffesager og andre begivenheder. I dag er Forum Romanum et populært turistmål. Besøgende kan udforske ruinerne af gamle regeringsbygninger og templer. Det er som at gå rundt i noget af Europas absolut vigtigste kulturhistorie. Med en god guide kan man nemt forestille sig de romerske politikere og kejsere.

The Roman Forum, Italian Foro Romano in Rome, Italy

Italiensk:  Foro Romano i Rom, Italien

Pantheon, fra tempel til kirke

Hvis du besøger Rom, er Pantheon et must-see. Dette gamle tempel er en af ​​de bedst bevarede romerske bygninger i verden. Pantheon blev oprindeligt bygget som et tempel for alle guderne i det antikke Rom. I dag er det en kirke (Sancta Maria ad Martyres) og en turistattraktion. Det er gratis at komme ind i Pantheon, og det er åbent dagligt fra 9:00 til 18:00.

Pantheon, hvad man kan se i Rom, Italien

Pantheon, hvad man kan se i Rom, Italien

Trevi-fontænen eller på italiensk Fontana di Trevi i Rom

Verdens mest berømte springvand har vi skrevet hele historien om her i en separat artikel. Lige over for Pantheon i hjertet af det antikke Rom. Det er selve hjertet i det klassiske Rom.

Se vor udførlige artikel om Fontana di Trevi

Trevi Fontænen. Berømt springvand i Rom.

Trevi fontænen aften, (Fontana di Trevi), Rom, Italien

Trevi fontænen aften, (Fontana di Trevi), Rom, Italien

Den spanske Trappe i Rom

Den Spanske Trappe er en imponerende trappe designet i 1723 af Francesco De Sanctis og finansieret af en fransk diplomat Stefano Gueffier. Den blev bygget for at forbinde den spanske Bourbon-ambassade og Trinità dei Monti-kirken, begge placeret ovenover – til Den Hellige Stol og den spanske plads nedenfor. Tip: Gå helt op og kort til venstre. Her ligger en af min favorit frokost restaunrater. Som at sidde i en privat have i ro og fred med dejlig mad.

Hvis du leder efter et sted at slappe af og se på folk i Rom, er Den Spanske Trappe det perfekte sted. Trappen ligger på Piazza di Spagna og er et populært samlingssted for både turister og lokale. På en varm dag vil du finde folk, der solbader på trappen eller nyder en gelato fra en af de nærliggende caféer. Den Spanske Trappe er også et godt sted at tage billeder, hvor det smukke springvand i bunden fungerer som en perfekt kulisse.

Hvis du leder efter et sted at slappe af og se på folk i Rom, er Den Spanske Trappe det perfekte sted. Trappen ligger på Piazza di Spagna og er et populært samlingssted for både turister og lokale. På en varm dag vil du finde folk, der solbader på trappen eller nyder en gelato fra en af de nærliggende caféer. Den Spanske Trappe er også et godt sted at tage billeder, hvor det smukke springvand i bunden fungerer som en perfekt kulisse.

Hvis du leder efter et sted at slappe af og se på folk i Rom, er Den Spanske Trappe det perfekte sted. Trappen ligger på Piazza di Spagna og er et populært samlingssted for både turister og lokale. På en varm dag vil du finde folk, der solbader på trappen eller nyder en gelato fra en af de nærliggende caféer. Den Spanske Trappe er også et godt sted at tage billeder, hvor det smukke springvand i bunden fungerer som en perfekt kulisse.Fra toppen har du den mest pragfulde udsigt over Rom. Og lige neden for nogle af Roms mest berømte designer og brand stores, som Armani og Dolce Garbana. Og en berømt helt afslappet vinbar, min favorit i Rom.

Den spanske trappe og et godt forslag til love in Rome

Den spanske trappe og et godt forslag til love in Rome

Billedet herover er bare en god ide.

Hadrians Mausoleum

Hadrians mausoleum, nu kendt som Castel Sant’Angelo, er en tårnhøj cylindrisk bygning i Parco Adriano, Rom.

Castel Sant Angelo, og Hadrian´s mausoleum Rom

Det blev bestilt af den romerske kejser Hadrian som et mausoleum for ham selv og hans familie. Bygningen blev senere brugt af paverne som fæstning og slot. Det er nu et museum. Den imponerende bygning var engang den højeste bygning i Rom.

Kom tættere på Roms seværdigheder

Vi skriver mere i dybden om udvalgte seværdigheder i Rom her.

Colosseum: Denne ikoniske struktur blev bygget for over 2.000 år siden og er en af ​​de mest genkendelige bygninger i verden. Det er et must-see, når du besøger Rom.

Vatikanet: Vatikanet er hjemsted for nogle af de mest berømte kunst i verden, herunder Det Sixtinske Kapel. Det er også sæde for den katolske kirke, hvilket gør det til et populært rejsemål for religiøse pilgrimme.

Trevi-fontænen: Denne smukke springvand er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Rom. Sørg for at kaste en mønt i springvandet – det siges at bringe held og lykke!

Piazza Navona: Denne maleriske plads er hjemsted for Berninis Fountain of the Four Rivers. Det er et fantastisk sted at se på mennesker og nyde en gelato på en varm dag.

Pinse i Rom?

Hvad er pinse og hvor fejres pinsen?

Italiensk mad fra Trento til Sardinien

Der er utallige andre attraktioner, der er værd at se i Rom. Dette er blot nogle få af højdepunkterne, som du ikke vil gå glip af under dit besøg.

Sådan kommer du rundt i Rom

Der er et par måder at komme rundt i Rom. Du kan enten tage bussen, gå eller tage en taxa. Hvis du vil se alle seværdighederne, anbefaler jeg at tage bussen. Det er billigt og nemt at bruge. Der er også mange forskellige ruter, du kan tage. Men hvis du vil spare penge, er gåture en god mulighed. Du kan se mange af seværdighederne ved at gå, og det er en fantastisk måde at få noget motion på. Hvis du har travlt, er det den bedste mulighed at tage en taxa. Taxaer er hurtige og bekvemme, men de er også dyrere.

Hvornår skal man besøge Rom

Hvis du overvejer at besøge Rom, spekulerer du måske på, hvornår det er bedst at tage hen. Svaret afhænger virkelig af, hvad du vil se og gøre, mens du er der. Her er et par ting, du skal huske på, når du beslutter dig for, hvornår du skal besøge Rom:

Vejret: Rom kan være ret varmt om sommeren, med temperaturer, der ofte når over 30 grader celsius. Hvis du ikke kan lide varmen, er det bedst at besøge i forårs- eller efterårsmånederne, når vejret er moderat varmt og behageligt.

Rejsen går til Italien

Vi har masser af sjov og relevant rejseinformation til Italien. Her er et pluk:

Rejsen til alle Italiens 20 regioner

Amalfi kysten

Rejsen til Napoli

Italiens lækre vine og regioner

Matera

Basilicata

Apulien

Skiferie i de italienske alper og Dolomitterne

Der er mange flere, så check ind!

 

 

Nyeste Rejseartikler