Colosseum, et af verdens 7 vidundere midt i Rom

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Colosseum, gladiatorernes arena midt i Rom

Colosseum er et at de mest ikoniske og historiske seværdigheder i Italien og et af verdens 7 vidundere. Et levn fra Romerrigets storhedstid og set i alt fra historiebøger og TV til Hollywood film så som Ridley Scotts mesterværk Gladiator og Bruce Lee – Way Of The Dragon. Et helt unikt amphitheater, som er rigt på dramatisk historie.

Her er den store rejseintro til Italien

Om Colosseum som amfiteater

Colosseum er et arkitektonisk imponerede bygningværk, hvor man virkelige kan mærke den romerske historie. Når man besøger amfiteateret kan man forestille sig brølet fra tilskuerne, mens den drabelige underholdning, ganske vist på liv og død, udspillede sig. Et center for talrige blodige gladiatorkampe og, for mangel af et bedre ord, “opfindsomme” kampe med dyr, som ville have både menneskerettigheds- og dyrevelfærdsorganisationer oppe i det røde felt i dag. Colosseum havde i sin tid plads til flere end mange af vores tids moderne fodboldstadioner og har været et center for dramatisk underholdning i Rom og det romerske rige.

Kort historie:

60.000 jødiske slaver tog del i at opførelsen af dette for sin tid ufatteligt store amfiteater. De påbegyndte byggeriet i år 72 under den romerske kejser Vespasian. Selve Colosseum var færdigbygget omkring år 800 og havde en kapacitet på ca. 50.000 siddende tilskuere samt ca. 5000 stående.

Colosseum er en del af de 7 verdens vidundere, kender du de andre seks?

Verdens syv vidundere, de mest ikoniske af alle rejser

Det var det største amfiteater i det romerske rige. Hvor mange af de andre amfiteatre var gravede ind i bjerge eller bakkesider var og er Colosseum en fritstående bygning. Det hed oprindeligt Det Flaviske Amphitheater, men er senere hen opkaldt efter den den store kolos som stod på pladsen foran. Det skulle efter sigende have været en statue af en romersk kejser. Colosseum er oprindeligt bygget på et marsklandskab og er og bliver ikke mindre som et arkitektonisk og bygningsmæssigt vidunder. Det måler imponerende 188 meter x 156 meter og er ca. 50 meter højt. Selv om ⅔ af Colosseum over de mange år er gået til grunde, står resten stadig som et spændende stykke romersk historie. Det estimeres, at over 400.000 mennesker og over 1 million dyr måtte lade livet i de blodige kampe for at underholde de blodtørstige tilskuere.

Colosseum, Rom, Italien nat

Colosseum smukt oplyst hele den romerske nat

Sådan kommer du ind i Colosseum

For at besøge og gå rundt i Colosseum, skal man betale adgang. Dette gør man ved at købe en billet, som også giver adgang til det Romersk Forum samt Palatiner Højen. En af Roms 7 høje. To steder som førstegangs turister i Rom også skal se. Åbningstider er ca. 8.30 til en time før solnedgang. Da åbningstiderne er varierende, anbefales det at tjekke denne hjemmeside for præcise tider. Man kan bestille billetter online så man undgår at de store køer. Disse bliver leveret via email. Du kan bestille billetter her.

Man kan også få adgang til en anden side af Colosseum via specielle billetter eller guidet tur. Dette hedder den underjordiske tur. Man skal gennem den adgang, som gladiatorerne selv brugte for mange år siden. På denne tur kan man udforske de tunneler og gange, hvor man gjorde klar til kamp, samt opbevarede løver, tigre og andre dyr brugt i forestillingerne. Man skal købe specielle billetter for få adgang til denne udvidede oplevelse eller koordinere med en af de mange tour guides. Guides og ture kan også findes foran Colosseum. Det anbefales dog, at du booker billetter hjemmefra til den underjordiske tur via denne hjemmeside.

Vær forberedt på at der er et sikkerhedstjek ved indgangen. Tasker og rygsække vil blive tjekket, samt der må ikke medbringes drikkevarer. Vand er dog undtaget. Meget store tasker er helt forbudte at medbringe på området. Denne kø kan være lang ved højsæson samt højtider, så planlæg lidt ekstra tid til dette. Colosseum er nemlig besøgt at over 4 millioner mennesker om året.

Du kan bestille billetter her til en rundtur i Colosseum.

Colosseum

Colosseum by night

Her ligger Colosseum:

Du kan tage metroen til Colosseum som har sit eget stop der hedder Colosseo. Hvis du tager med bus eller bil kan du se adressen herunder samt kort.

Colosseum
Piazza del Colosseo 1
00184 Roma RM
Italy

Vil  du læse mere om Rom ? 

Kender du historien om Fontana di Trevi i Rom ? Ellers få hele den fantastiske historie her,  op til og med den store renovering for nylig. Trevi fontænen har aldrig været smukkere.

Er du til storbyrejser?

Læs mere om Storbyrejser generelt til bla. Paris

Rejsen til Napoli

Rejsen til Napoli

Hvad man skal se i London på en week-end?

Hvad man skal se i London på en week-end?

Barcelona

Warszawa

Beijing og mange flere

Rejs til Italien med Alitalia, ved du hvad navnet betyder?

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler