Rejsen til Antarktis – bliv dit eget livs opdagelsesrejsende

Rejsen til Antarktis er den ultimative opdagelsesrejse

Rejsen til Antarktis er en rigtig kold fornøjelse. Uanset hvor man tidligere har været, og hvad man har set på andre rejser, så er Sydpolen meget anderledes end alt andet. Enormt koldt vand omslutter dette isolerede og enorme kontinent. Så her midt i de store, hvide isklædte landskaber, finder man den mest enestående og betagende natur.

Dyreliv på rejsen til Antarktis? Forbavsende meget

De ærefrygtindgydende landskaber på Sydpolen er stort set uændrede, siden den dag mennesket først fik øje på dem, omend det giver mening at besøge området nu. Det er Jordens koldeste, tørreste, højeste og reneste kontinent. Ingen mennesker, men millioner af pingviner, sæler og fugle bor her. I løbet af austral-sommeren er kysterne spiseplads for tusindvis af hvaler. Man kan også se stimer af pingviner svømme ud på havet for at jage krill, mens torpedo-lignende søleoparder patruljerer kysterne, og man både ser og hører de syngende pukkelhvaler, når de akrobatisk bryder havoverfladen. Siden kapløbet mellem de første store opdagelsesrejsende om at nå Sydpolen, har Antarktis været stedet for de mest eventyrlystne. Nu er menneskelig aktivitet begrænset til turisme og videnskab med forskningsinstitutioner, der måler alt fra Antarktis økosystem til klimaændringer, da området anses som nøglen til at forstå de globale udfordringer.

Miljøvenlig turisme

At sejle i sådanne uberørte områder til Antarktis med Hurtigruten er naturligvis et kæmpe ansvar. Hurtigruten opfylder de højeste krav til sømandskab og miljøvenlig drift. Aktiviteter og omdømme hviler på lang tradition og erfaring med ekspeditioner i polare farvande.

To måder at opleve Antarktis

Med Hurtigruten til Sydpolen kan man vælge en række ekspeditions-sejladser med m/s Midnatsol og det mindre skib m/s Fram. M/s Midnatsol starter og slutter sine ture i Puntas Arenas, så man kan opleve Chiles dybe fjorde, se Patagonias spektakulære landskaber og natur, besøge Kap Horn og derefter se alle højdepunkterne i Antarktis. Med m/s Fram er man på ægte ekspedition. Skibet er lille, så det er den ultimative måde at virkelig udforske Antarktis og komme tæt på ellers ufremkommelige steder. Vi går i land for at se dyreliv og historiske steder tæt på. Der tilbydes udflugter og ture, der udfordrer både mentalt og fysisk.

Læs mere om Hurtigrutens utrolige rejser

Lande nær Sydpolen og Nordpolen

Krydstogter verden rundt

Atlanterhavsvejen i Norge. Er det verdens smukkeste vej?

De 7 kontinenter, eller er der 8?t

De 7 kontinenter, eller er der 8?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler