Temarejser

 - Krydstogter

Krydstogter er den ultimative måde at opleve verden på

Krydstogter er et relativt nyt begreb. Det at sejle som en snegl med hus på ryg kun for pleasure er en nyere ferieform i kraftig vækst.  I de gode gamle dage kunne man sejle fra Europa til “hvor som helst”med et kommercielt skib, der medbragte varer eller som primært transport. F.eks. til New York eller til Sydspanien for at komme videre til Afrika. Det var situationen så sent som i  det 20. århundrede, men tiderne skifter, men du kan stadig booke  en kahyt på et kommercielt fragtskib for en helt anderledes transport på havet, hvor sjælen er med hele vejen.  Og der er stadig en del direkte ruter, der ikke er bukket under for flytransportens dominans.

krydstogter krydstogter

Krydstogter kan lidt det hele: Frisk luft, motion, nye venner, lækker mad, nye indtryk

Enhver der har prøvet et krydstogt vil nok skrive under på, at mixet af behagelig transport, daglige nye oplevelser, nye venner og  frisk havluft udgør en afhængighedsskabende cocktail. Nogle gør krydstogter til en livsstil, og bor bogstavelig talt på et krydstogskib.  De siger det er billigt, der er fantastisk mad og natklub hver aften. Der er shows, optræden, sport, ja  et utroligt rigt og underholdende rejseliv. Der er tilmed god medical care, hospitalet er 100 meter væk, tandlægen det samme, og der er en masse nye venner, du kan hygge dig med. Party on!

Andre vælger at flyve til f.eks. Miami og så se det meste af Caribien på een uforglemmelig tur eller flyver til Polynesien for den ultimative island hopping experience eller til Rom og derfra besøger  de udvalgte og fantastiske byer langs Middelhavet i 3-4 lande på en uge eller 2.

Amazon Cruise

Amazon flod Cruise

Alternative krydstogter som flodtur på gigantfloden Amazon?

Endelig er der en række fantastiske og mere usædvanlige turmuligheder. Vi tager bare et par stykker: Amazonfloden på lille lux  floddamper ? De norske fjorde, som Hurtigruten er specialister i inklusive Sydpolen med afgang fra Buenos Aires eller den for danskere  så populære  fest af en tur til Oslo og tilbage igen med DFDS. Den flotteste måde at ankomme til Oslo på i skærgården, og så har du haft en fest fra a-z både frem og tilbage. Og kommer lige så flot tilbage!

Intet slår at se et rejsemål tone frem i horisonten og langsomt tage form, mens du står ved rælingen af et skib. Spørg Troels Kløvedal, og forventningen til at gå i land for det næste eventyr vokser og vokser.

Det er den oplevelse og den dybt tilfredsstillende fornemmelse, traveltalk.dk vil fokusere på i denne del af vor rejseportal.

Vi bringer meget mere cruising og krydstogter i 2017. Happy sailing!

Se også Hurtigruten.dk her

Hurtigruten, trollfjorden Norge

Hurtigruten, trollfjorden Norge

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se, om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Krydstogter

Krydstogt på Nilen fra Luxor til Aswan t/r

Krydstogt på Nilen er en klassisk rejse igennem et betagende kulturlandskab
Krydstogt på Nilen er en fantastisk måde at opleve denne en af verdens største og vigtigste floder for Afrika, der krydser gennem mange afrikanske lande fra Uganda og op.
Nilen dannes af to floder, der samles i Khartoum i Sudan.  Mindst 65% af Nilens vand kommer fra Den Blå Nil, som udspringer ved Tanasøen i Etiopien. Resten kommer fra Den Hvide Nil, der udspringer fra Victoriasøen i Uganda, om end denne sø næres af flere andre floder, som nogle medregner til Den Hvide Nil.
Det er en rejseform, vi kender fra film…

Krydstogt i Florida til "ingen penge"

Krydstogt fra Florida til smukke Bahamas.
Et krydstogt i Florida blev svaret på vore bønner om en billig ferie i Florida! Men der var lige nogle overvejelser. Her er historien.
Efter at have været i Florida for at studere var det tiltrængt med en uges anderledes ferie, inden jeg igen skulle hjem til Danmark. Min veninde og jeg gik straks i gang med at finde ud af de forskellige muligheder, og da vi begge var studerende, måtte det ikke være for dyrt. Der gik dog ikke lang tid, før vi faldt over diverse muligheder for et krydstogt fra Florida.
Florida…

Trinidad & Tobago, to dejlige rejsemål i Caribien

Trinidad & Tobago ligger centralt placeret i Caribien med perfekt klima og strande så langt øjet rækker. Og så tilmed med en fantastisk skøn natur i baglandet med uspoleret regnskov og et rigt dyreliv. Men det er  drømmestrandene og det 25-30 grader varmt badevand,  også under vor lange vintertid, der trækker turisterne til – fra nær og fjern.
Sydamerikas 3. rigeste land kun 11 km fra Venezuela
Her har vi et mere og mere populært rejsemål, også på en rejse, der inkluderer andre af Sydamerikas lande. Landet med de to øer ligger ved det nordlige hjørne af Sydamerika, kun 11 km…

Krydstogter i Caribien? Det moderne krydstogt er fuld af aktiviteter

Krydstogter i Caribien er den perfekte intro til de fantastiske øer
Royal Carribbean  leverer krydstogter, der i dag er så meget anderledes end fortidens “vi dovner på dækket hele dagen og så spiser vi os runde 3 gange om dagen, og så skal vi i baren efter 21:00, så skal vi sove, og så skal vi, ja du gættede det. ”
En kongelig Royal Carribbean oplevelse
Royal Caribbean har de største mest luksuriøse skibe, men der er meget  mere at sige herom, end at det er yderst komfortabel transport: Mange yngre mennesker vælger netop krydstogtet for den mængde af aktivitet,  der er…

Krydstogt i Middelhavet: Fra Italien til Spanien uden at løfte en finger

Krydstogt i Middelhavet er en ren buffet af smukke oplevelser
 
Der er mange måder at bruge krydstogter på fra ren afslapning til ren adventure rejse. En tredie mulighed er på den mest bekvemme måde at se så meget af  f.eks. Middelhavets rejsemål som muligt. Og lige en tilføjelse. Der er masser af tid i land på et krydstogt, så du får virkelig et indtryk af i dette tilfælde Middelhavskultur i flere lande.
På et krydstogt i Mddelhavet er der alle tiders mulighed for at komme væk fra hverdagen. Langt ude på havet med kun horisontlinjen som fixpunkt er det svært ikke…

Cruising New Zealand

Tag på et New Zealand krydstogt ? Kan man det? Ja klart. Læs hvordan det kunne opleves her.
Er du frisk på et New Zealand krydstogt? Udmærket! En af de mest attraktive måder at rejse på er som bekendt at sejle. Du har god tid, ingen stress, mærker saltvandet med alle sanser, ser rejsemålet blive større og større i horisonten i takt med at forventningen til at møde de nye rejseoplevelser vokser.
Med nutidens krydstogter er det et væld af muligheder. Her serverer Traveltalk nogle udvalgte ideer til krydstogt rejsemål, som alle kan nås med Princess, en af verdens førende cruiselines.

På krydstogt med Hurtigruten: fra Cadiz til Tromsø

Krydstogt i Europa begynder på en måde med de store opdagelsesrejsende som Nansen, Amundsen, Shackleton, Scott, Nordenskiöld og Cagni. Mange store polarforskere kom fra Europa, hvor der er stor mangfoldighed i klima, kultur og mennesker på kysten.  Denne opdagelsesrejse i vort eget Europa er et krydstogt og en sørejse på et meget anderledes niveau.

På Krydstogt i Europa med  Hurtigruten langs hele Atlanterhavskysten
Oplev næsten hele Atlanterhavskysten. Hurtigrutens sydligste havn er Cadiz i Spanien, og den nordligste havn på den europæiske sørejse er Tromsø, porten til Arktis. Her finder man de vigtigste historiske steder på den nordlige halvkugle og den norske…

Hurtigruten i Nordatlanten møder charmerende søpapegøjer

Fra rælingen på Hurtigruten ser du den smukke søpapegøje i fri leg
Hurtigruten kan give dig helt anderledes oplevelser, der sætter sig på nethinden.
Vil du f.eks. opleve Nordatlantens fantastiske dyr i havet på land og i luften? Så er en tur med Hurtigruten det rette valg.
“Søpapegøje”(fratercula arctica), havets klovn, eller “lunden” kan takke sit karakteristiske udseende, herunder en sort krone og ryg, grå kindpletter, hvid underkrop, rødt og sort næb og orange ben for sine mange kælenavne. Søpapegøjen har en særlig plads i den norske etymologi. Det har endda sin egen festival – Lundefestivalen på Røst, en lille ø ved…

Muslinger, krabber og rensdyr menu til søs på M/S Lofoten langs Norges kyst

M/S Lofoten leverer på alle sanser
Med M/S Lofoten og Hurtigruten og det gode skib M/S Lofoten  kan du opleve den norske kystlinie og bukke under for dine indre kulinariske cravings på een gang. Skibet er et af Hurtigrutens ældste og mest bekvemme med fantastisk panoramadæk og lige så enestående restaurant. Ganske enestående  måde at rejse på.
Hvad med en menu af de friskeste lokale råvarer som:
Kammuslinger med blomkål, fløde og krydrede pølser. Muslingerne er håndplukket af dykkere ud for Helgeland og leveret til skibet, mens de er i live. Eller måske har du lyst til krabber, ekstra mørt højreb af…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK