Krydstogt på Nilen fra Luxor til Aswan t/r

Krydstogt på Nilen er en klassisk rejse igennem et betagende kulturlandskab

Krydstogt på Nilen er en fantastisk måde at opleve denne en af verdens største og vigtigste floder for Afrika, der krydser gennem mange afrikanske lande fra Uganda og op.

Nilen dannes af to floder, der samles i Khartoum i Sudan.  Mindst 65% af Nilens vand kommer fra Den Blå Nil, som udspringer ved Tanasøen i Etiopien. Resten kommer fra Den Hvide Nil, der udspringer fra Victoriasøen i Uganda, om end denne sø næres af flere andre floder, som nogle medregner til Den Hvide Nil.

Det er en rejseform, vi kender fra film som Døden på Nilen med den belgiske superdetektiv hercule Poirot. eller fra utallige natur og rejsereportager på tv. Nu kan det blive virkelighed at se den fantastiske  flod! 

Nilen ved Luxor, en levende flod

Det er den mest behagelige måde at flyde gennem et fantastisk landskab og den utrolige kultur Egypten byder på.

Sammen med Atlantis Rejser tilbyder vi et sådan krydstogt på Nilen. Fra Billund direkte med fly til Luxor. 

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Egypten på er ombord på et Nilkrydstogt, som i et adstadigt tempo sejler ned ad Nilen. 

Book krydstog på Nilen på www.traveltalk.dk. Priser er dagligt helt opdaterede og de bedst opnåelige.

Atlantis Rejser skriver om deres krydstogt på Nilen:

Nilen I egypten fra vandet

Fantastisk sceneri langs Nilens bredder

n du studere bønder i lange kjortler, som driver vandbøflerne over markerne, lokale kvinder, der vasker tøj i floden, og landsbyens børn, der hilser med en glad vinken, når båden sejler forbi. Stemningen på et Nilkrydstogt er hyggelig, og her forstår man pludselig, hvad den græske historieskriver Herodot filosoferede over, da han skrev, at Egypten er en gave fra Nilen.

Nilen på krydstogt langs floden

Flydende hotel på Nilen

Krydstogtsskibet er dit flydende hotel, og dermed undgår du at skulle pakke kufferten utallige gange, som man normalt gør på en rundrejse. Kahytterne er små men pæne og har dobbeltseng eller to enkeltsenge, bord og stol, skabsplads og separat bad og toilet, individuel air condition og tv. Kahytterne kan max. rumme 2 voksne + 1 barn til og med 11 år.

Bemærk, at der i perioder kan anvendes andre skibe end de viste – dog med tilsvarende faciliteter og standard.

Kom på spændende udflugter på Nilen

Vores krydstogtsskibe sejler sydpå fra Luxor til Aswan og tilbage igen. Hver aften lægger skibet til kaj, og undervejs stopper vi ved store og små seværdigheder. På krydstogtet skal du købe vores udflugtspakke for at deltage i udflugterne. Dermed kan du nå at se det hele i et roligt tempo, og du får stadig tid til bare at sidde på dækket og nyde det smukke landskab og det fantastiske sceneri, der udspiller sig langs Nilens bredder.

Egypten pyramide

Det meste er betalt hjemmefra

Helpension er inkluderet ombord, og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Tilkøber du udflugtspakken, har du stort set betalt alt hjemmefra. Herudover skal du kun regne med penge til drikkevarer, drikkepenge og evt. souvenirs eller ekstra udflugter. Det er også muligt at tilkøbe All Inclusive, og så indgår drikkevarer.

Book din rejse til Nilen via Luxor

Godt at vide
På alle krydstogter vil der være perioder, hvor skibet lægger til kaj i kortere eller længere tid. I de to større byer, Luxor og Aswan, bliver opholdet på ca. to dage hvert sted. Den aktive sejltid er derfor ikke en hel uge.

På dette Nilkrydstogt er drikkepenge til personalet, buschaufføren osv. en del af oplevelsen, og du bør beregne ca. 250 kr. som gæst i drikkepenge pr. uge.

På båden kan der i kahytterne på nederste dæk forekomme både støj, rysten og diesellugt fra maskinrummet og fra andre skibe, der lægger til ved samme kaj. Vi anbefaler, at du mod et tillæg køber kahyt på et af de to øverste dæk, men det er ikke muligt helt at undgå gener fra maskinerne. Når skibene lægger til, er der ikke nogen udsigt, da skibene lægger til ”i lag” sammen med andre. Transfertid fra lufthavnen i Luxor til båden er ca. 20 min. Transfertid fra lufthavnen i Hurghada til båden er ca. 4 timer.

______________

 

Mere om Nilen, vor reporter fra www.traveltalk.dk mente at der skulle bungy jumpes i floden i Uganda. Det er vel kun ret og rimeligt.

Mere om Egypten

Sharm el Sheikh – dase eller dykke? Sharm er kendt for sit solklima året rundt, for Rødehavet og for høj hotelestandard.  Topsiden på traveltak.dk for Egypten.

Sharm el-Sheikh ved Rødehavet med tæt på solgaranti

Krydstogter verden rundt

Afrika som rejsemål

Mazagan Golf Resort har en dejlig championship golfbane. Det er ren luksus

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler