Rejser til Wales, rejsetips fra sneklædte bjerge til topstrande i the UK

Rejser til Wales, et ægte rejseeventyr i det vestlige UK.

Rejser til Wales, som vi har skrevet om før især Nord Wales, handler  bla.  om 1479 km  smuk kystlinje med strande, klipper og klitter langs Wales Coast Path, som præsenterer det bedste af forskellige kystområder landets. Oplev alt fra forblæste strande og klitter strittende med lokale dyreliv til maleriske fiskerbyer og travle badebyer. Se gråsæler og marsvin ud for Anglesey kyst, søpapegøjer og andre søfugle i Pembrokeshire. Se Storbritanniens største bestand af øresvin i de naturskønne omgivelser i Cardigan Bay. Wales Coast Path har skabt en række  korte og længere walking ruter, herunder med temaer som mindfulness, kulturelle og familievenlige udflugter, så der er noget for enhver besøgende at opleve.

Snowdonian bjerge, Wales Rejser til Wales

Snowdonian bjerge, Wales Rejser til Wales

Wales fik en plads i National Geographic Top 25 steder at besøge i 2020 pga. The Wales Way , en samling af tre forskellige touring ruter, der krydser landet. Ruterne tager mange faktorer med:  Landets forskelligartede landskaber, historie, kultur og attraktioner. Den 300 kilometer lange kambriske Way væver sig  fra nord til syd efter “rygraden i Wales”, mens Coastal Way følger meget af vestkysten. Endelig passerer North Wales Way spor en gammel handelsrute langs nordkysten til Anglesey, kystbyer, storslåede slotte og dyrelivets tilflugtssteder.

Rejser til Wales med prisbelønnede og godkendte strande i the UK

Wales har også mange prisbelønnede strande at udforske – 40 fik Blå Flag status i 2019, hvilket betyder at der er flere Blå Flag strande per mile af kysten end noget andet sted i Storbritannien. Green Coast Awards blev givet til 18 strande, anerkender de skjulte perler langs kysten, der mangler den understøttende infrastruktur, mens yderligere 40 opnået Seaside Award som et tegn på gode faciliteter og vandkvalitet. De sand Barafundle , Rhossili Bay og Llanddwyn alle featured blandt TripAdvisor s Top 10 britiske strande også, som stemte for af tusindvis af rejsende.

For at få en ægte smag af uberørt natur, så  ledes du til en af Wales’ tre nationalparker – Snowdonia , Brecon Beacons og Pembrokeshire Coast. Ud over deres landskabelig skønhed, er både Snowdonia og Brecon Beacons kendt for stjernekiggeri og kendt for at have de såkaldte  totalt mørke himmel områder, hvoraf der er kun 15 lokationer globalt.

Snowdon Mountain Railway

Oplev de forrevne landskaber i Snowdonia med en tur på den historiske Snowdon Mountain Railway , genåbningen i marts 2020 til toppen af Mount Snowdon. Zoom tværs Penrhyn Slate Quarry om Storbritanniens hurtigste zipline, Hastighed 2 , eller fare vild i den magiske af Portmeirion . Alternativt prøve de nyeste sammenblandede påPenderyn Distillery , læne sig tilbage og slappe af om bord på Brecon Mountain Railway , eller vandre op Pen y Fan for en smag af Brecon Beacons.

Wales og de 600 slotte og borge

Som  hjem til 600 slotte, er det umuligt at tale om de walisiske udendørs oplevelser uden at nævne Wales´ historiske monumenter. Fra de imponerende UNESCO World Heritage Sites i Caernarfon , Beaumaris , Conwy og Harlech , til ruinerne af Raglan og skæve tårn i Caerphilly , har hvert slot har sin egen historie at fortælle.

Extreme sports i Wales

Wales har noget med extreme sports, endurance og climbing. Det er de rigtig gode til. Vi har allerede skrevet om adventure sport i Wales, men der er meget mere: Fra 23-24 maj 2020 vil Wales vært for de første Nitro World Games , der afholdes uden for USA, der lover en højoktan visning af action sports. Cardiffs stadion vil modtage verdens premium atleter i BMX, Skate, FMX og Scooter head to head i  en to-dages festival, der tilbyder et brag  af spændende sports events. Forvent Freestyle Motocross, Skate Vert, BMX Triple Hit, BMX Bedste Trick og Scooter, som det prestigefyldte stadion er omdannet til – et eventyrland for adrenalin junkier.

Quest Wales er tilbage. Er du på?

Quest Wales vender tilbage til den rolige landsby Betws-y-Coed i hjertet af Snowdonia i juni, der tilbyder konkurrenterne mulighed for at køre, cykle og kajak gennem nogle af landets mest naturskønne landskaber. Med tre ruter -23 km Challenge, 38 km Sport og 50 km Expert – der er noget for alle niveauer af fitness og evner. Finder sted den 20. juni 2020 er kajakker leveres og cykler kan lejes for dem, der ønsker at give det en go. Alternativt kan de, der ikke ønsker at deltage altid flok til regionen for at tage i tilfælde spektakulære kulisse.

Adrenaline Indoors i Wales i 2020

Efter lanceringen of Adrenaline Indoors på Adventure Parc Snowdonia i 2019, er spillestedet klar til at byde velkommen til en ny Hilton Garden Inn hotel i 2020. Set at forbedre livsstil og eventyr destination, vil udviklingen omfatte et væld af gæstfrihed faciliteter, samt en indendørs og udendørs velvære spa. Adrenaline Indendørs allerede har en række klatrevægge og zip linjer, at Storbritanniens eneste kicker flyvning dias, en menneskeskabt grotte system og en antenne angreb kursus, samt en lang række andre aktiviteter få hjerte til at pumpe. Et alternativ er Surf Snowdonia , webstedets i-jord surf lagune, hvor besøgende kan lære at surfe på nybegynder bølger eller perfektionere deres færdigheder på avancerede farvande.

Er du til rigtig pub crawling?

Opkaldt Wales’ Dining Pub of the Year i den seneste god Pub Guide, Tyren i Beaumaris bruger lokalt fremskaffede ingredienser i sin brasserie at skabe en liflig fødevarer menu, der indeholder Welsh oksefilet, vildt, filet af kulmule, Anglesey lam cutlets og vilde svampe pappardelle . Fundet tæt på byens historiske slot, fra det 15. århundrede kro charmerende bar er også udstyret med en brølende log brand. Alternativt fald i til The Good Pub Guide ‘s land Pub of the Year, Harpen på Old Radnor, en gammel walisisk langhus kro ligger på en bakketop i Powys. Sample cask-conditioned real ales mod en baggrund af gamle skifer gulve og eg bjælker, før venturing udendørs for at opdage slående udsigt og et væld af aktiviteter fra rally kørsel til fiskeri.

The Fagans National Museum for Wales

Efter for nylig afsluttet den største omstilling i sin historie, St Fagans Nationale Historiske Museum har et væld af nye gallerier og værksteder, der er indstillet til at omdanne den besøgende oplevelse. Tildelt Art Fund Museum of the Year i 2019, det giver gæsterne mulighed for at dykke ned i arv og kultur i Wales, udforske livet på landet fra de tidligste mennesker til i dag gennem en række historiske og arkæologiske samlinger.

Welsh DNA destilleret og solgt som lækker Gin

South Wales’ første fuldskala gin destilleri er indstillet til at åbne sine døre i januar 2020 lovende ture, smagsprøver og en gin skole. Hensol Slot Distillery, beliggende lige udenfor Cardiff i den maleriske landskab i Vale of Glamorgan, vil skabe små batch håndværk gin fra sin hjem i kælderen af de 17 th -århundrede Hensol Slot. Besøgende kan lære processerne bag gin skabelse og har en gå på at gøre deres egne. Beliggende i hjertet af det nordlige Wales landskab, Aber Falls Distillery lancerer også et nyt besøgscenter og restaurant i 2020, tilføjer til sin eksisterende sæt af ture, masterclasses og lab erfaringer. Destilleriet første parti af whisky vil være tilgængelig fra 2020.

Bo in en vindmølle, der også er et kunstmusem i Wales

Twr y Felin , en restaureret vindmølle og landets første samtidskunst hotel, mixes eksklusive ophold med unikke oplevelser. Beliggende i den lille by St. Davids i Pembrokeshire, er 20 nye værelser indstillet til at åbne i 2020, der tilbyder luksus og pragt i tillæg til fouragering eventyr og dyreliv pauser i det omkringliggende landskab. En årstider tilpasset menu i sin Blas Restauranten har retter, der afspejler regionen og dens produkter, der giver en autentisk smag af walisisk kultur. Som en del af Retreats gruppen, kan de besøgende også nyde luksuriøse ophold i de dramatiske omgivelser i Roch Castle og Penrhiw Priory hoteller. I Abergavenny, den Angel Hotel tilbud gruppens fouragering ture, vinsmagning og bagning erfaringer i tillæg til sine ophold, som sikrer gæsterne nyde en ægte smag af walisisk landskabet.

Så nåede vi endelig til maden i Wales, wow

Nyd en fejring af havet i slutningen af juni på Pembrokeshire fisk Week , et sæt af mere end 250 lækre begivenheder, der finder sted på tværs af amtet. Sideløbende tema vandreture og fouragering, forventer fødevaremarkeder og demonstrationer, som udstillingsvindue regionens lækre skaldyr og rige maritime kulturarv. Et andet højdepunkt i Storbritanniens mad kalender er Abergavenny Food Festival , som overtager den walisiske by Den 19-20 September. Besøgende kan guffe i smagsprøver og en menu med masterclasses fra førende kokke, mens du nyder en sund dosis af gadegøgl.

Rejs til Wales

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler