Hurtigruten i Nordatlanten møder charmerende søpapegøjer

Hurtigruten, en helt anden form for cruise i Nordatlanten

Hurtigruten i Nordatlanten, er crusing på hjemmebane for det adventure orienterede rederi.  Hurtigruten kan give dig helt anderledes oplevelser, der sætter sig på nethinden.

Puffin with beak full of eelsPuffin with beak full of eels

Oplev Nordatlantens utrolige dyreliv fra din deckchair

Vil du f.eks. opleve Nordatlantens fantastiske dyr i havet på land og i luften? Så er en tur med Hurtigruten det rette valg.
“Søpapegøje”(fratercula arctica), havets klovn, eller “lunden” kan takke sit karakteristiske udseende, herunder en sort krone og ryg, grå kindpletter, hvid underkrop, rødt og sort næb og orange ben for sine mange kælenavne. Søpapegøjen har en særlig plads i den norske etymologi. Det har endda sin egen festival – Lundefestivalen på Røst, en lille ø ved spidsen af øgruppen Lofoten, der tilhører Norge. Røst er tæt på den klippetop, der har Norges største lunde-koloni. I tidligere tider var indsamling af æg en vigtig del af livet og traditionerne på kysten. Søpapegøjen, der tilhører alkefamilien, er en sårbar art. Den tilbringer efterår og vinter på åbent hav, derefter hvert forår vender tilbage til kystklinter, hvor den yngler i store kolonier med titusindvis af fugle. Hvert par kun lægger et æg, der udruges på seks uger. Efter yderligere seks uger er ungen fuldt opfostret, for det meste på hele fisk, og er flyvefærdig. Den vender ikke tilbage til kysten det år. Søpapegøjen yngler foruden i denne del af Nord Norge også i på Færøerne, på Svalbard, Island, Grønland, Newfoundland, på De Britiske Øer og enkelte andre steder. Den lever af fisk og har ingen landbaserede fjender i ynglekolonierne på klipperne. Deres eneste bekymring er angreb på ungerne fra måger og kjover.

Rejs eventyret i møde med norske Hurtigruten, en helt anderledes rejseform.

Krydstogter og cruises verden rundt

Besøg smukke og store Norge

På krydstogt med Hurtigruten: fra Cadiz til Tromsø

Rejser i Norge fra Lofoten til Oslo

Rejser i Norge fra Lofoten til Oslo

Trollstigen til Norges top

Trollstigen til Norges top

Atlanterhavsvejen i Norge – 8 broer på 30 minutter og verdens smukkeste vej?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler