Trollstigen til Norges top

Trollstigen er Norges mest utrolige bjergvej.

Trollstigen er  en utrolig bjergvej i en udfordrende bjergnatur, og nordmændene er eksperter i at holde vejen fri så meget af året som muligt. Det er ingeniørkunst uden lige. Læs her om, du selv kan køre på Trollstigen?

Trollstigen åbnede i år 2022 den 9. juni klokken 13.00. Det er en betagende strækning af overlegen bjergvej. Og ja du kan sagtens køre derop. Lad os starte i 1. gear:

Trollstigen in Norway

Trollstigen in Norway

Mærk adrenalinsuset i bil eller på (motor)cykel

Vejstrækningen, der snor sig op ad bjerget, er ikke særlig lang, men Den Nationale Turistrute fra Geiranger til bunden af ​​Romsdal dækker et terræn på 100 kilometer. Den tager dig gennem den mægtige natur i Fjord Norge og byder på betagende udsigter, stejle bjergskråninger og høje vandfald.

Oplevelsen bliver ikke ringere af at de høje bjerge har navne som Kongen,  Dronningen, Bispen (“Biskoppen”) Trollveggen (“Troldemuren”), Romsdalshorn og Alnestind. Det er mageløst.

Bridge over Stigfossen waterfall, Trollstigen mountain road, Raum, Vestland, Norway.

Bridge over Stigfossen waterfall, Trollstigen mountain road, Raum, Vestland, Norway.

Trollstigen snor sig gennem ikke mindre end 11 hårnålesving, mens den klatrer op til Stigrøra, 858 meter over havets overflade. En imponerende bro fører vejen over Stigfossen-vandfaldet. Vejen er hugget ind i bjerget og understøttet af stengærder.

Trollstigen udsigtspunkt by Reiulf Ramstad Architects

Trollstigen udsigtspunkt by Reiulf Ramstad Architects

Udsigtspunkter designet af Reiulf Ramstad Architects

Trollstigen-platformen og to udsigtspunkter er designet af Reiulf Ramstad Architects. Fra toppen, godt beskyttet mod elementerne af stål og glas, kan man se hele vejen ned ad bjergsiden. Strukturen er designet, så den smelter sammen med omgivelserne. Nogle dele er hugget ind i klippen, mens andre er bygget på stenmure.

Stierne og trapperne til udsigtspunkterne inviterer den rejsende til at slentre rundt. Den største udsigtsplatform rager ud over en afsats og svæver 200 meter over Trollstigen-vejen, der snor sig op ad den stejle bjergside. Platformen har forskellige udsigtspunkter, der passer til både den dristige og den forsigtige besøgende.

Tour de Trollstigen med 2000 deltagere!

I sommersæsonen passerer 2.000 biler Trollstigveien Plateau, hvilket svarer til en bil hvert tiende sekund. Men du vil ikke kun støde på biler på din rejse op ad Trollstigen.

Flere og flere vælger at se udsigten fra deres cykel. Norwegian Scenic Route Trollstigen byder på en spektakulær cykeloplevelse.

Bestig de 10 procents stigninger ubesværet med en elcykel fra Hotel Aak i Åndalsnes, eller lej en almindelig cykel i midtbyen.

Oppe på Trollstigen-plateauet kan du nyde den betagende udsigt, inden du cruiser ned ad hårnålevejen tilbage til Åndalsnes. Nyd frisk luft og fabelagtig udsigt, mens du træder i vejen!

I centrum af Åndalsnes kan du besøge Norsk Alpincenter. Tag et kig på Norsk Tindesenter. Centret er en fortsættelse af klatrepioneren Arne Randers Heens og hans hustru Bodil Heens arbejde og indsamlinger, og den arv, de efterlod kommunen. Arne Randers Heen var kendt som “Kongen af ​​Romsdalshornet”, da han besteg den berømte top 233 gange. Han klatrede over hele verden og lavede flere første stigninger.

Trollstigen Norway

Trollstigen Norway

Andre norske natur vidundere: Atlanterhavsruten

Se også Atlanterhavsruten. verdens måske mest berømte vejstrækning med 8 broer og tæerne i vand. Se hvorfor.

Atlanterhavsvejen i Norge. Er det verdens smukkeste vej?

Rejser til Norge

Atlanterhavsvejen, måske verdens mest spektakulære vejstræk

Nordlys i Tromsø

Det storladne Vestlandet i Norge

Bergen, den smukke by mod Nord

Oslo som kulturby; Ekebergparken mv

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler