På krydstogt med Hurtigruten: fra Cadiz til Tromsø

Scroll

Krydstogt i Europa begynder på en måde med de store opdagelsesrejsende som Nansen, Amundsen, Shackleton, Scott, Nordenskiöld og Cagni. Mange store polarforskere kom fra Europa, hvor der er stor mangfoldighed i klima, kultur og mennesker på kysten.  Denne opdagelsesrejse i vort eget Europa er et krydstogt og en sørejse på et meget anderledes niveau.

På Krydstogt i Europa med  Hurtigruten langs hele Atlanterhavskysten

Oplev næsten hele Atlanterhavskysten. Hurtigrutens sydligste havn er Cadiz i Spanien, og den nordligste havn på den europæiske sørejse er Tromsø, porten til Arktis. Her finder man de vigtigste historiske steder på den nordlige halvkugle og den norske kysts skjulte perler. Og et uforglemmeligt anderledes krydstogt.

UNESCOs verdensarven på krydstogt i Europa

I Sydeuropa besøger vi steder, der er på UNESCOs verdensarvliste – bl.a. gamle spanske og portugisiske havne. Gamle kirker og slotte vidner om stærke feudale traditioner, der styrede livet i Europa, indtil nationalstaterne blev skabt i den sene middelalder. Fransk og britisk kultur blandes i Den Engelske Kanal, mens vi i på krydstogtets mange stops som i havnene i Tyskland, Benelux-landene og i de baltiske lande ser en blanding af by- og landsamfund.

Kultur- og naturforskelle

Med Hurtigruten kan man vælge forårs-ekspeditioner langs Atlanterhavskystenpå det fantastiske krydstogt i Europa  og langs den norske kyst samt krydstogt fra Bergen til Casablanca i Marokko, fra Casablanca til Fortaleza i Brasilien og fra Fortaleza til Montevideo i Uruguay. På Atlanterhavskyst-turene er der unikke kulturelle oplevelser. Mærk atmosfæren i gamle hovedstæder som Lissabon, de karakteristiske traditionelle spanske havne, jet-set-livet på De britiske Kanaløer og bylivet i Amsterdam. Mod nord på opdagelsesrejsen besøger vi norske kystsamfund, der ellers ignoreres af de store krydstogtskibe. Her møder man de lokale, smager deres mad og lytter til deres historier. Man kan opleve små øer og rigt dyreliv fra en kajak eller om bord på en fiskers båd.

Læs mere om krydstogter her 

Antarktis med Hurtigruten – bliv din egen opdagelsesrejsende

Populære rejseartikler