Ernest Hemingway, vi rejser i hans fodspor

Ernest Hemingway, berømt forfatter, rejste mere end de fleste

Ernest Hemingway var en amerikansk forfatter og journalist, der er kendt for sin særegne skrivestil og eventyrlige liv. Han rejste meget i sit liv og fandt inspiration i forskellige steder. Her er nogle bemærkelsesværdige steder, som Hemingway besøgte og skrev om:

Norditalien: Friuli, Pinato og Lignano

I hjertet af Friuli blomstrede et dybt kærlighedsforhold mellem den berømte amerikanske forfatter, Ernest Hemingway, og denne fortryllende italienske region. Hemingways forbindelse med Friuli var dyb, og den fungerede som en gribende baggrund for hans roste roman, “Farvel til våben”, midt i urolighederne under Første Verdenskrig. Som en ung og modig ambulancechauffør var Hemingway vidne til de rystende scener af lidelse, en oplevelse, der satte et uudsletteligt præg på hans sjæl. Men gennem sin litterære dygtighed forvandlede han disse indtryk til en kraftfuld fortælling, der gav genklang hos læsere verden over, og måske fungerede som hans egen form for terapeutisk frigivelse efter de barske krigsår.

Ernest Hemingway hunting ducks in Friuli

Ernest Hemingway hunting ducks in Friuli

Italien havde en særlig plads i Hemingways hjerte, og han udviklede en kærlighed til den maleriske by Pinato og dens omkringliggende landskaber, der nu er kendt som en elsket feriedestination, inklusive den charmerende Lignano. På Hemingways tid var Lignano kun et lærred af sandstrande, cerulean hav og store forhåbninger om fremtiden. Pinato, der engang var en del af en visionær spiralby, er siden blevet en håndgribelig virkeliggørelse af sine ambitioner og opnået berømmelse. Et gribende fotografi fanger Hemingway i netop dette område, en sko fyldt med sand, der legemliggør de elskede minder, han holdt højt.

Desuden førte Hemingways kærlighed til eventyr ham til de rolige jagtområder i Tagliamento, hvor han forfulgte ænder med iver. Det var i denne periode, at den unge forfatters hjerte blev fanget af skønheden af en 19-årig italiensk pige, en påmindelse om hans egen ungdom. Dette lidenskabelige møde inspirerede Hemingways roman, “Over floden og ind i træerne”, et vidnesbyrd om den dybe virkning af flygtige forbindelser.

Hemingways spor i Friuli

I nutiden kan spor af Hemingways tilstedeværelse stadig findes i hele Friuli. Caféen, han besøgte, står som et levende vidnesbyrd om hans tid i regionen, et sted, hvor han fandt trøst og inspiration. Derudover bærer en smuk park i Lignano hans navn, en elskværdig hyldest, der tilbydes af byen, hvor besøgende kan sole sig i den stemning, der engang rørte Hemingways sjæl.

Friuli, der for evigt er sammenflettet med Ernest Hemingways ånd, bærer et varigt vidnesbyrd om en hengivenhed, han havde for dette smukke hjørne af Italien.

Paris, Frankrig

Hemingway boede i Paris fra 1921 til 1928, hvilket ofte kaldes hans “Paris-år”. Han blev en del af den eksilerede forfatter- og kunstnerfællesskab og skrev meget om sine oplevelser i byen. Bemærkelsesværdige værker inspireret af hans tid i Paris omfatter “Solen går sin gang” og “En festlig og farlig tid”.

The famous restaurant Le Dome, Paris, France. Her mødtes bla. Ernest Hemingway og Picasso ofte

The famous restaurant Le Dome, Paris, France. Her mødtes bla. Ernest Hemingway og Picasso ofte

Pamplona, Spanien

Hemingway rejste til Pamplona og deltog i tyrefægtningen, en festival kendt som San Fermín-festlighederne. Denne oplevelse udgjorde baggrunden for hans roman “Solen går sin gang”, hvor han fangede atmosfæren og følelsen af desillusion blandt den tabte generation.

People run from bulls on street during San Fermin festival in Pamplona, Spain

People run from bulls on street during San Fermin festival in Pamplona, Spain

Key West og Cuba

Hemingway havde et stærkt forhold til Florida Keys, især Key West. Han boede i Key West fra 1928 til 1939 og skrev flere værker i løbet af denne tid, herunder “At have og ikke have”. Hemingway tilbragte også en betydelig tid i Cuba, hvor han ejede et hus ved navn Finca Vigía. Det var i Cuba, at han skrev et af sine mest berømte værker, “Den gamle mand og havet”.

Key West, USA- Ernest Hemingway home in Key West. Beautiful, lime-colored villa in Spanish colonial style with tropical garden around it. Porch and wooden window shades.

Key West, USA- Ernest Hemingway’s home in Key West. Beautiful, lime-colored villa in Spanish colonial style with tropical garden around it. Porch and wooden window shades.

 

Go West, Key West

Go West, Key West

Se Cuba

Rejser til Cuba leverer mageløse eventyr.

Afrika: Kenya, Tanzania, Uganda

Hemingway rejste flere gange til Afrika, primært til Kenya, Tanzania og Uganda. Hans oplevelser i Afrika inspirerede hans novelle “Kilimanjaros sne” og forskellige noveller, hvor han skildrede jagteventyr og Afrikas naturskønhed.

Elephant family in front of Mt. Kilimanjaro, Kenya

Elephant family in front of Mt. Kilimanjaro, Kenya

Se Kenya

Se Tanzania

Se Uganda

Spanien igen

Hemingway havde en stærk tilknytning til Spanien og dets kultur. Han dækkede den spanske borgerkrig som journalist og blev dybt påvirket af konflikten. Hans roman “Klokkerne ringer for dig” foregår under den spanske borgerkrig og afspejler hans personlige oplevelser og observationer.

Almudena katedralen, Madrid, Besøg Spanien

Almudena katedralen, Madrid, Besøg Spanien

Se Spanien

Se Madrid

Ernest Hemingway boede meget forskellige steder i løbet af sit liv.

Her er en simpel tidsplan for hans bopæle fra 1895 til 1961:

1895-1919: Hemingway blev født i Oak Park, Illinois, og tilbragte sine tidlige år der.
1919-1920: Efter at have tjent i Første Verdenskrig boede Hemingway kortvarigt i Toronto, Canada.
1921-1928: Hemingway boede i Paris, Frankrig, i løbet af sine formative år som forfatter.
1928-1939: Han boede i Key West, Florida, og tilbragte en betydelig del af sin tid der.
1939-1940: Hemingway boede midlertidigt i Wyoming, nærmere bestemt i byen Jackson Hole.
1940-1959: Han bosatte sig i Cuba og ejede Finca Vigía nær Havana, hvor han tilbragte det meste af sin tid.
1959-1960: Efter den cubanske revolution forlod Hemingway Cuba og boede i Ketchum, Idaho.
1960-1961: Hemingways sidste bopæl var i Ketchum, Idaho, hvor han tragisk afsluttede sit liv i 1961.

Bemærk, at dette er en generel oversigt, og Hemingway rejste til og opholdt sig i forskellige andre steder i løbet af sit liv, men disse er nogle af de mest betydningsfulde steder, der er forbundet med hans forfatterskab og personlige liv.

Boede Hemingway som helt ung i Italien nord?

Ja, som ung boede Ernest Hemingway i Italien nord. I 1918, under Første Verdenskrig, blev Hemingway indkaldt til tjeneste som ambulancefører for den amerikanske Røde Kors i Italien. Han blev udstationeret i byen Schio i det nordlige Italien, hvor han arbejdede tæt på frontlinjen og deltog i redningsaktioner. Hemingway oplevede her de rædsler og traumer, der senere prægede hans skrivning, herunder i hans roman “A Farewell to Arms”, der fandt sted under krigen og delvist er baseret på hans egne oplevelser. Så ja, Hemingway boede som ung i Italien nord under sin tjeneste som ambulancefører.

Hvor ligger Schio

Schio er en by i den nordlige del af Italien. Den ligger i provinsen Vicenza i regionen Veneto. Schio er beliggende omkring 25 kilometer nord for byen Vicenza og omkring 70 kilometer vest for Venedig.

Nej, Schio ligger ikke i regionen Friuli-Venezia Giulia, som elskede Hemingway også. Det ligger i regionen Veneto, blot i provinsen Vicenza i Veneto. Friuli-Venezia Giulia er en separat region, der ligger længere mod nordøst i Italien og grænser op til Slovenien og Østrig.

Han skrev også om sine oplevelser i Italien i nogle af sine værker, herunder i romanen “A Farewell to Arms”, der delvist fandt sted under Første Verdenskrig i Italien.

I Hemingways fodspor

Friuli i det smukke, nordøstlige Italien

20 bedste rejsemål i Spanien

Paris; Vuitton, Louvre og Orsay, byernes by venter dig

Rejser til Cuba leverer mageløse eventyr.

Key West

Safari i Kenya fra Masai Mara til Laikipia

Rejser til Afrika og 20 nye rejselande

Hemingways forfatterskab

Ernest Hemingway er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige amerikanske forfattere og vandt både Pulitzer- og Nobelprisen1. Nogle af hans mest kendte værker inkluderer “The Old Man and the Sea”, “A Farewell to Arms”, “For Whom the Bell Tolls” og “The Sun Also Rises

Nyeste Rejseartikler