Paris – Vuitton, Louvre og Orsay, byernes by venter dig

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Paris kalder på din indre kulturhund

Paris, Frankrigs stolte hovedstad med sine 2.2 mill. indbyggere, ligger i verdens førende turistland, og er kendt over hele verden som “byernes by”. Det er ikke dårlig branding, og det lover en masse, som Paris kan holde langt det meste af. Du kan finde mere imponerende byer med flere meget høje huse, større byer som Tokyo, og mindre, og mere charmerende byer, også i Frankrig, men ikke en by, der er som Paris – fuld af romantik, kultur og gastronomi og et internationalt look og outlook.

Opera, Paris Streets and old buildings

Opera, Paris Streets and old buildings

Uanset sæson er der et hav af ting at se og opleve i Paris og i området omkring byen. Oplev byens historie arrondissement for arrondissement og lad arkitekturen guide dig; gå af Haussmans store boulevarder, til du når Seinens breder eller gå hånd-i-hånd med en, du holder af langs den romantiske Canal Saint-Martin med de mange sluser og broer. Og glem ikke, at Paris er omgivet af slotte, skove og kulturelle seværdigheder, som parisere selv elsker at besøge i weekenden.  Og meget lækre golfbaner tæt på Paris, hvor man spillede verdens største golfturnering Ryder Cup i 2019.

Franske slotte, spændende slotsferie i Frankrig

Besøg for eksempel de storslåede slotte Versailles og Fontainbleau eller børnenes favorit Disneyland Paris. Det sidste er da børnekultur, der vil noget.

Franske slotte, spændende slotsferie i Frankrig

Disneyland Paris – en magisk familieferie

Louis Vuitton museum - Paris exterior

Louis Vuitton museum – Paris

Paris er et uimodståeligt møde med kunst, arkitektur og design

Mød kunsten på det ultra-moderne Fondation Louis Vuitton eller fordyb dig i renæssance på Louvre – eller hvad med Grand Palais, Palais Tokyo eller Orsay museet, Paris’ gamle banegård? bygningerne i byen kan fortælle mange historier og eventyr, og museerne kan prale af en endeløs række af de største kunstnere og kunstværker – både historiske og moderne.

Louvre Paris

Louvre Paris

Musik og Haut couture i Paris

Er du mere til musik? Så kan byernes by forføre dig både på dansegulvet og i koncertsalen. Her finder du nemlig musik for enhver smag. Og trænger du til at få piftet garderoben op, så er Paris det helt rigtig sted at shoppe. Byen er nemlig også kendt som Haute Couturens vugge. Besøg Champs Élysées eller Rue st. Honoré, små designerbutikker eller store shoppingcentre som Galeries Lafayette. Er budgettet stramt? Så slå til, når der  i januar og juni holdes store udsalg. Besøg et af de mange loppemarkeder eller tag uden for byen til en af de store outlets. Og når sulten melder sig, så er hjælpen nær. Forkæl dig selv med croissanter fra den lokale bager, køb lækre oste og charcuteri fra markedet ved Les Halles, prøv dagens ret på den hyggelige bistro eller få dit livs måltid på en Michelin-restaurant. Uanset hvem du er og hvornår du kommer, vil Paris altid være byernes by! Her får du nogle af vores bedste tips til, hvad du skal opleve i byen og  île-de-France – regionen som omgiver byernes by.

Fransk mad, det bliver næppe meget bedre

En tur gennem fransk mad fra Escoffier til udskældte fois gras og lækre, simple egnsretter og lidt vin som bonus.

Fransk mad små 40 retter, opskrifter, baggrund, historie

Visit France

Fransk vin og de store franske vindistrikter kalder på en vinrejse

 

Skirejser i Frankrig

Traveltalk dækker alle væsentlige ski rejsemål i Frankrig, som du også kan købe direkte her på sitet: Læs og blive inspireret.

Val d’Isere, hvis skiferien skal være en lang fest

Val Thorens

Tignes i Frankrig er for dig, der kræver masser af skiløb

La Rosière leverer en skiferie med fransk charme og italiensk varme

Er du til rejser og weekend ture til storbyer som Paris og London?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser.

Frankrigs Turistråd

Rejser til Frankrig

Rejser til Frankrig fra Paris til Biarritz

Frankrigs Turistråd

Feriebolig investering på Cotes d’Azur

Feriebolig investering på Cotes d’Azur

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler