Cuba libre, et mageløst eventyr

Scroll

Cuba, få lande har mere eventyr at byde på

Cuba har meget at byde på for den besøgende. Få steder, hvis noget i Caribien, har så meget at fortælle, så meget at vise og så meget at nyde for den rejsende. Romantiske hoteller, fremragende strande, vintage amerikanske biler Listen er lang.
Ikke underligt at dette var det foretrukne sted for den berømte amerikanske forfatter Ernest Hemingway. Han måtte trækkes mere eller mindre ud af landet af de amerikanske myndigheder, da situationen mellem USA og Cuba strammede til i 60´erne. Han var så knyttet til stedet, men hans hus, hans barer, og selv hans båd La Finca, er der stadig og der passes på minderne, for cubanerne elskede ham også.

Havanna

Havanna, old timers Amerikaner biler er der stadig, måske med en anden motor, men de ser godt ud

Old Havana

Havana blev grundlagt og bygget af spanierne i 1519 i Havana-bugten. Det blev et stoppested for de skattebelagte spanske galleoner på krydstogt mellem den nye verden og den gamle verden.

Byen blev brændt til jorden af ​​en fransk pirat i 1555 de Sores, men genopbygget og forstærket og forsvaret af de spanske tropper i årene efter.
Byen blev genopført bygget i barok og neoklassisk stil. Mange bygninger er så igen blevet ødelagt i sidste halvdel af det 20. århundrede, men et antal blev genoprettede. De smalle gader i Old Havana indeholder mange klassiske bygninger, der tegner sig for måske en tredjedel af de ca. 3.000 bygninger, der findes i Old Havana. Det er den gamle bydel dannet fra havnen, det officielle centrum og Plaza de Armas. Den cubanske regering har gjort et stort arbejde for at bevare det gamle Havana.

At se i Old Havana

Allerede i 1982 blev La Habana Vieja indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste af mange gode grunde. Det har så meget charme, historie og liv. Det var et naturligt valg, at cubanerne tog meget alvorligt: ​​De holder meget af La Habana Vieja.

  • La Cabaña fæstning
  • Castillo del Morro, som også er en mindre, men seværdig fæstning
  • Catedral de San Cristóbal
  • National Capitol, inspireret af Pantheon i Rom, som Capitol Hill i Washington
  • Plaza de Armas, et meget charmerende torv
  • Plaza de la Catedral
  • Vinales ned
  • Che Guevara Mausoleum

 

Cuba, Plaza de la Catedral

Cuba, Plaza de la Catedral

Hemingway´s elskede Havana

Ernest Hemingway var den første berømte amerikanske kunstner og forfatter til at bosætte sig i Havana, og da det blev for farligt at være der i 1959-60, måtte de amerikanske myndigheder næsten trække ham ud for at redde ham. Der er en række interessante ting at se i Havana vedrørende ham og anden kone Marthas 20 år i Cuba. Hans Finca/hjem, med mange af de originale møbler og indretning, jagt trofæer, hans båd og personlige genstande kan ses i dag. Når Hemingway ikke fiskede eller rejste, skrev han sin nu verdensberømte litteratur fra sit cubanske hjem. Han besøgte også resten af verden og holdt øje med verdens tilstand,  som en akut observatør og engageret journalist.

Cuba-Finca-Vingia-Hemingway´s-båd

Cuba-Finca-Vingia, Hemingway´s berømte båd

Besøg Cuba

Besøg Caribien

Kort oversigt

Book din rejse her

Populære rejsemål