Boracay er et rent trope paradis

Boracay er blandt Asiens smukkeste tropeøer.

Boracay i Filippinerne scorer hvert år meget højt i kvalificerede sammenligninger af de ultimative, rejseværdige tropeøer. Hvorfor så  utroligt  højt, der er jo  ret mange tropeøer med hvide strande og + 25 grader året rundt? Se vor egen video om Boracay her.

Ja en god start på svaret er at finde i  denne video om Boracay. Og så lige vide, at turen til Boracay kan gøres med kun et stop undervejs fra de fleste lande. Men de seneste år har krævet en stor indsats for at finde tilbage til øens oprindelig DNA. Mere om det under introen her.

Hvor ligger Boracay?

Boracay er kun 7 km lang og  ligger 315 km syd for Filippinernes hovedstad, Manilla. Se kortet nedenfor. Boracay ligger derfor 1 time fra Manila i Filippinerne, som er et af de hurtigst voksende rejsemål i Asien. CNN udråbte januar  i 2018 Boracay til at være det måske mest tillokkende rejsemål i Filippinerne. Og dem er der mange af.

Det er mængden af perfekte kridthvide strande, der trækker besøgende fra Europa, USA og Australien og en række krydstogtsskibe – også sammenholdt med, at øen har særdeles velfungerende hoteller, restauranter og infrastruktur og en meget overkommelig størrelse. Prisniveauet er også ret så acceptabelt med vore øjne.

Hvor varmt er der i Boracay lige nu?

Størstedelen af året er dagstemperaturen tæt på 30 grader. Her er temperaturen lige nu i Boracay:

Hvor varmt er der på Boracay lige nu?

Boracay Filippinerne: Højt i top 10

Er du til det fede natteliv? Det nye Boracay er lidt anderledes

Nattelivet er stadig veludviklet, og du kan få lækker mad og snacks hele døgnet. Men du kan ikke feste natten igennem på stranden og lave bål. Du kan faktisk heller ikke nyde alkohol på stranden. Du må finde en bar, en natklub eller dit hotel.

Det her er heller ikke en primitiv opdagelsesrejse. Det er en omhyggelig defineret ferieoplevelse, hvor der er låg på hvor mange turister, der kan være om dagen, hvordan man passer på naturen sammen osv. Det er et skifte i den type besøgende, man henvender sig til. Det er ikke længere en konkurrence med f.eks. Thailand om den vildeste fest 7 dage i træk uanset prisen, øen betaler bagefter. Nu er der balance i tingene.

Det er heller ikke en Robinson Crusoe rejse. Den opdagelsesrejse oplevelse kan du sagtens få andre steder i Filippinerne. Der er 7.000 øer i alt, og kun de færreste er opdagede som turistmål. Flere nye  “paradis-ø” rejsemål er under udvikling. Der skal en vis infrastruktur til, før der investeres, men Filippinerne har fanget pointen, at der skal passes på naturen og kloden. “Sustainable” er kodeordet.

White Beach på Boracay, den meste berømte strand på øen

White Beach på Boracay er en af flere fantastiske strande, der bringer tropeøen op i superligaen, og Boracay er ofte på listerne i top, når vi taler sammenligninger af de bedste strande i verden i Caribien,  Stillehavet, Middelhavet osv.

White Beach er den bedst kendte strand på Boracay og cirka 4 kilometer lang. I 2015 blev den kåret som den bedste strand i Asien af TripAdvisor. Det er den foretrukne strand på den lille ø. På stranden finder du det hele: hoteller, resorts, restauranter, souvenir shops og en naturligvis en masse uimodståelige barer. White Beach består af tre områder fra de dyreste til de billigste hoteller, men også her er der mest fred og ro. Vandet er turkisblåt, og folk leger dagen lang i det tempererede vand, mens de forsøger at lære at skimboarde og blive stående på surfbrættet i bølgen. Paraw-både er  en farverig del af kulissen, og farvede flag vifter i vinden ved sejlsportsudbyderne.

Bulabog Beach Boracay

Bulabog Beach Boracay

Bolabog, den berømte strand for surfing og kiting

Over for White Beach, på den østlige side af Boracay, ligger smukke Bulabog Beach. Bulabog er hotspot for surfing og kiteboarding på grund af de store bølger og kraftige vinde året rundt. Bulabog betragtes som en af Asiens bedste kitesurfing destinationer.

Som altid er det de unge back-packers, der kom først og holdt til på Boracay i årevis. I dag er øen udbygget med moderne luksushoteller, som tilbyder spa- og kurbehandlinger, og der er en lækker golfbane på øen. Der er kommet flere restauranter og barer til, men de mindre og enkle overnatningssteder findes stadig. Den umiddelbare tilbagelænede stemning er der også endnu. Den meste trafik foregår på trehjulede cykler med og uden motor, og nattelivet byder på kolde drinks, musik og ilddans i sandet.

http://www.shangri-la.com/boracay/

http://www.shangri-la.com/boracay/

Boracay er total “chill-out”

For den, der blot vil slappe helt, helt af, er Boracay det perfekte skønne sted. Du kan næppe slikke solskin et bedre sted, og drinks er kun en armslængde væk, men du behøver ikke at være limet til den komfortable beach chair få minutter fra hotellet hele dagen. Du kan dyrke næsten alt, der ender på  “vand”, som sejlsport, wind surfing, snorkeling, diving og jet skiing (mere end 100 meter fra land, og det er fint). Det, der begynder med “golf” leverer Boracay også, med en hyper velplejet kvalitets golfbane.

Boracay, Bluewater golf course and resort

Hvor skal du bo på Boracay?

Der er mange meget gode hoteller i alle prisklasser. Efter den store oprydning af øen i 2018 er der tilføjet nye lækre hoteller og andre er totalt renoverede. Måske en af grundene til, at det var så vigtigt at rydde op på øen, så de nuværende store investeringer  gav mening at udføre. Her er et par hoteller, du vil elske at gæste.

Se tre skarpe bud herunder:

Fairways & Bluewater med egen strand og virkelig kvalificeret golfbane. Et resort som scorer højt i internationale sammenligninger.  Læs videre nedenfor.

Shangri-La’s Boracay Resort and Spa er for dig der er til privat luksus i omgivelser, hvor naturen og økologien er beskyttet. Læs videre nedenfor.

Crimson Resort & Spa er vort bud på et minimalistisk design og et top moderne hotel, der byder på total velvære i moderne rammer. Læs videre nedenfor.

 

Crimson Resort and Spa

Crimson Resort & Spa er et af de nyere luksushoteller på øen, der foreslår en ny tilgang til ø-luksusferie. Hotel resortet refererer til sin meget private beliggenhed som “Station Zero”, der antyder en helt anden oplevelse end hvad de fleste besøgende er vant til, når de kører mod Boracay. Ejendommen har en betagende udsigt og eksklusiv adgang til 3.000 kvadratmeter perfekte kyster og det smukkeste havvand. Crimson blev bygget efter minimalistisk design æstetik, der blender problemfrit ind i øens naturlige landskab.

Dette resort besøges af alle typer rejsende: hvad enten det drejer sig om en stor gruppe, solo-rejsende,  jet-setters eller et par på en romantisk honey moon. Hotellets spa-anlæg er enestående og det må ikke gå glip af, når man er på Crimson. Der er også sjov vandsport og aktiviteter, der kan nydes, mens du er på denne tropiske perle. For dem, der ønsker at feste, er hotellet vært for episke “bubbles partier” hver lørdag med champagne nok til alle.

Crimson resort and Spa

Shangri-La’s Boracay Resort and Spa

Shangri-La’s Boracay Resort and Spa tilbyder en privat luksusoplevelse. Måske en honey-moon eller “vi fejrer noget stort “rejsemål.

Du bliver hentet fra naboøen Caticlan, som er nærmeste lufthavn også. Du venter kort tid i hotellets private lounge, og eventyret begynder med en 20 minutters overfart til Boracay med privat motorbåd. Du ankommer til en øko-park, hvor hotellet ligger. Shangri-La er nemlig mere end et hotel, der er 12 hektar tropisk “have” og egen privat uspoleret strand.

Shangri-la, boracy. treetop villa 21 deck

Shangri-la, Boracay. treetop villa

Shangri-La, Boracay har over 200 værelser, suiter, 4 restauranter, 2 barer, kæmpe pool-område, shopping arkade, og alle andre services, du overhovedet kan drømme om. Det er et ægte officielt 5 stjerne hotel. Man er særdeles øko. bevidste. Man ser ikke plastik krus, og air-con lukker automatisk ned, når du åbner balkondørene. Så du kan tage din gode samvittighed med på opholdet.

Shangri-La. Boracay

Shangri-la, boracy. treetop villa

Shangri-la, Boracy. treetop villa, klassisk elegance og naturmaterialer i en udsøgt luksusramme

Resort Fairways & Bluewater?

Fairways & Bluewater Boracay er netop blevet udvalgt af Condé Nast Johansens, en pålidelig  London-baseret luksus- og livsstilsreferenceguide, som en af ​​de bedste luksusresorts i verden.

På stedet er øens eneste golfbane, en 6524-yard, 18-hullers, par 72 Graham Marsh-designet fairway, der har fungeret som et sted for internationale golfbegivenheder. Fairways & Bluewater Boracay tilbyder også deres egen private hvide sandstrand til bryllupper, romantiske begivenheder eller en rolig svømmetur. Der ligger også et indkøbscenter på tværs af ejendommen. Med sin bekvemme beliggenhed giver ejendommen let adgang til byens must-see destinationer.

Fairways and Bluewater luxury resort, Boracay, Philippines

Fairways and Bluewater luxury resort, Boracay, Philippines

Privat strand, mere end 700 værelser og  al den luksus, du kan drømme om

Fairways & Bluewater Boracay har mere end 700 værelser, der er godt designet og sikrer gæsterne kvalitetskomfort med gratis trådløs internetadgang. Gæsterne kan nyde faciliteter på stedet som private swimmingpools, fitness- og wellness-faciliteter, miljøvenlig transport, et eksklusivt klubhus, to afslappende kurbade og mere end 20 mad- og drikkevarer.
Feriestedet åbnede for nylig We Chill Gastropub, et paradis for folk, der søger et roligt og afslappende sted, der også tilbyder god mad og veludformede drikkevarer. We Chill Gastropub er den seneste tilføjelse til feriestedets voksende liste over mad- og drikkevarer, der inkluderer Kudetah Italiano Ristorante og Tapas Bar, der serverer autentisk italiensk køkken; Hideaway Jacuzzi Bar med det største udendørs jacuzzi i Boracay; Skydeck Bar tilbyder barfavoritter og panoramaudsigt over det betagende Sibuyanhav; Glass Lounge, en tagterrasse med glasbund; Fiesta Patio, en sjov og festlig al fresco zone; Monterey Café, der tilbyder globalt køkken; Laguna Café en asiatisk-italiensk fusionsrestaurant; Veranda Restaurant, der serverer verdensfavoritter og kokkens signaturretter; og La Terraza Bistro, der retter sig mod et middelhavs-asiatisk køkken.

Fairways and Bluewater luxury resort, weddings, Boracay, Philippines

Fairways and Bluewater luxury resort, klar til et lille bryllup? Boracay, Philippines

Fairways & Bluewater Boracay er et idéelt sted for rejsende i Boracay, som efterspørger charme, komfort og bekvemmelighed.

Her er linket til BlueWater Resort and golfclub

 

Aerial view of beautiful bay in tropical Islands with very white sand. Boracay Island, Philippines. Travel,holiday,vacation concept.

Aerial view of the beautiful bay in tropical Islands with very white sand. Boracay Island, Philippines.

Det nye Boracay, en ren fornøjelse

Efter genåbningen i 2018, som er blevet rost fra mange sider, så tog dette par en video af deres oplevelse af det nye Boracay. Ser da meget lækkert og super rent ud!

Et rent tropeparadis kommer ikke af sig selv

Januar 2019:
Med Boracay´s genåbning løfter regeringen også for  en langsigtet plan for at gøre øen til en model for sustainable tourism/bæredygtig turisme og en af de mest prestigefyldte af sin slags i verden. Det er slut med åbent bål på stranden, gambling er forbudt og dermed farvel til casinoer, fyrværkeri til højre og venstre er bandlyst, spontane strandfester er lukket ned. Der er bøder for at smide affald fra sig. Man skal vise en hotelvoucher ved ankomst på Boracay til et godkendt hotel. Antallet af turister er reduceret til 6000/år et år frem.  Det er ikke mange. Der er seriøst strammet op for at få Boracay repositioneret som den utroligt smukke tropeø, den har været og bliver igen. Det er næsten Singapore agtigt med de stramme regler, men det er nødvendigt. Er du til en smuk ferie i et tropeparadis med respekt for miljø og natur, så kom hertil.

Nyt sept 18:
Ifølge Philstar.com fastholder regeringen genåbningen af Boracay for turisme, nu med en dato der hedder 26. oktober 2018. Der er foretaget et kæmpe oprydningsarbejde og ulovlige hoteller og andre bygninger i naturfredede områder er fjernet. Så vi kan se frem til et smukkere og renere Boracay, en ø, der i den grad har fortjent denne gennemgribende øvelse. Det ender måske med at være et skole eksempel på, hvordan rejsemål med en sårbar og unik natur er nødt til at gribe ind  og balancere ligningen mellem naturbeskyttelse og turisme væsentlig bedre i alles interesse.

Juli 18:
Forureningen ramte bogstaveligt talt Boracay på en uventet måde, der i 2018 blev lukket ned i ca. 6 mdr. for at få styr på turismens voksende forurening. Rigtig mange hoteller, restauranter og cafeer og infrastrukturen fulgte ikke de gældende regler, og det var sundhedsfarligt og miljøskadeligt. En usædvanlig hård beslutning over for den lokale turistindustri, men forhåbentlig en god beslutning for alle på sigt. Sidste nyt i juni 18 var, at et begrænset antal hoteller mv får lov at åbne i oktober 18, seneste tal var ca. 100.  og at der er arbejdet virkeligt seriøst på at sikre en højere standard for miljø og forurening til glæde for, fastboende og gæster på øen.

Visit Boracay og andre øko turist rejsemål

https://www.traveltalk.dk/palawan-paradis-o/

Mere om Filippinerne ? Du skal da også lige se Manila

Her er traveltalks introside til afsnittet om Filippinerne. Et godt sted at begynde jagten på rejseinspiration til Filippinerne.

Du starter og ender ret sikkert i det nye Manila, så sæt et par dage af. Byen vokser enormt, og dele af Manila ligner Singapore ret så meget: Rent, sikkert, masse lækre steder at besøge. Manila  har både spansk influeret historie, lækre restauranter og vokser, som var det det nye Singapore, hvilket også er ambitionen. “Give Manila a chance !”

Manila, det næste væksteventyr i Sydøstasien

“Safe Travel” er et tiltag med mere end 100 lande, der har opfyldt nogle kriterier, hvor de kan kalde sig et Travel Safe land med bevågenhed helt op til United Nations.

Og her er vi på Bluewater, et af Filippinernes luksus topresorter, med egen strand og golfbane.

Fairways & Bluewater Resort med egen tropestrand og top golfbane

Filippinerne blev land nr. 100 på Travel safe listen.

Filippinerne med på den attraktive liste over 100 “Safe Travel” rejsemål

 

Find din dykkerferie i hele verden

https://www.traveltalk.dk/palawan-paradis-o/

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Rejser til Filippinerne

Rejser til Filippinerne fra Boracay til Palawan

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler