Bonaire verdens første blue destination

Bonaire verdens første blue destination, et ambitiøst mål for en smuk ø.

Bonaire, den lille rene Caribiske ø med kun 20.000 indbyggere, ret tæt på Puerto Rico.  er et progressiv turistmål med hensyn til at skabe en økologisk sund sammenhæng mellem mennesker og natur og en førende  aktør inden for bevarelse af øens naturlige aktiver. Øen er især kendt for sine dykker tilbud, som regnes blandt de bedste i verden.

Bonaire in the Caribbean

Bonaire forpligter sig og tilpasser sig en bæredygtig brug af havets ressourcer til vækst,  job og samtidig passe på havets økosystem.

Bonaire verdens første blue destination har med den selvproklamerede udnævnelse noget at have det i: Bonaire er den første Caribiske ø, der har en marinepark, der har været  beskyttet i hele 40 år. Med beskyttelse af naturen som hjørnesten og fokus på bæredygtighed fokuserer Bonaires økonomiske udviklingsplan på bæredygtig turisme, og 40% af øen bruger ren energi. Bonaires anerkendelse af vigtigheden af ​​sine vand ressourcer strækker sig endda til dens flag, hvor det blå repræsenterer det rene vand. At være en blå destination er i overensstemmelse med Bonaires kultur, historie og arven fra mennesker, der har omfavnet og beskyttet havet for deres levebrød i hundrdevis af år.

bonaire flamingos

Washington Slagbaai National Parks store beskyttede naturområder

“Bonaire verdens første blue destination” kan også fremvise  store beskyttede naturområder. I nord, der optager næsten 25 procent af øens overflade, er Washington Slagbaai National Park, et stor  naturreservat af ørken, kaktus og vulkanske bakker omgivet af saltdamme, afsondrede strande, mangrover, og søer. Her finder man vandrere, mountainbikere, klatrere, fuglekikkere og enhver, der elsker øko-eventyr aktiviteter.

I modsætning hertil domineres den sydlige del af Bonaire af vådere områder: den store lagune i Lac Bay og omfattende saltværker, der tegner sig for næsten 13 procent af øens samlede areal.  Her trives bla flamingoerne i bedste velgående.

Bonaire Blue Destination

Links til Caribien og øko rejsemål

 

Nyeste Rejseartikler