Manila, det næste væksteventyr i Sydøstasien

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Manila, en metropolis med store kontraster

Manila i Filippinerne er hjem for mindst 16 -20 millioner mennesker og er kendt for sine kontraster mellem rig og fattig fra luksushoteller og kæmpe indkøbscentre i en skala, vi slet ikke kender  herfra, til ubærlig fattigdom. Det er kontrasternes by. Men også en by med et enormt vækstpotentiale. Her bygges, som ville man skabe det næste Singapore – i morgen. Det mest spektakulære er the Fort. En helt ny bydel baseret i historiske omgivelser. Det perfekte sted at bo på besøg i Manila.

intramuras manila fillippinerne

Intramuras Manila fillippinerne

Intramuros – et stykke historie midt i Manila

Intramuros betyder “inden for murene”. Det er helt bogstaveligt ment, da det er den gamle spændende bydel omkranset af en forsvarsmur. Nu er den kun et charmerende indslag i bybilledet.

Golf Club-Intramuros Manilla, FilippinerneOmrådets arkitektur vidner om, at denne nu kæmpe metropolis og Filippinerne i over 300 år var en spansk koloni.  I området finder du bl.a. Fort Santiago, der har bevaret sine gamle fangekældre, tunneler og rum til ammunition. Fortet er bygget af de spanske koloniherrer. Det har været et vigtigt forsvarsværk og spillet en stor rolle i Filippinernes historie. Filippinernes store nationalhelt, José Rizal, var fange her og blev henrettet i 1896. Han var den mest fremtrædende fortaler for reformer under den spanske kolonitid. Under 2. Verdenskrig erobrede japanerne fortet og brugte det som fængsel.

Manila nattefoto

Manilas smukke skyline,  natfoto

I den gamle bydel finder du også San Agustin-kirken og Manila Katedral, der er blevet genopbygget mange gange, senest efter 2. Verdenskrig. Her finder du bl.a. smukke glasmosaikker.  Byen rummer det hele fra 100 vis af års spansk indflydelse til en mini USA lignende skyscraper fremtid.

The Fort udfordrer Singapore lidt eller meget

The Fort er både gammelt og nyt, masse historie og så en bydel der bare buldrer derud af med topmoderne lejligheder og masser af malls og business. Hvad ligner det lidt i Asien? En mini version Singapore. Alle de asiatiske større byer rykker med en kraft og en vilje, som vi ikke ser så meget herhjemme. På visse måder godt det samme, på andre måder fascinerende at se, hvad byvækst også kan være. Og the Fort er et mønster eksempel herpå.

Rigtig god arkitektur Det er meget sikkert at færdes der, masser af cafeer og restauranter, grønne områder osv.

jeepneys i Rizal park , Manila. Filippinerne

Jeepneys krydsning mellem jeeps og busser  i Rizal park.

Bonifacio Global City, den fremtidige reference på Filippinerne

Bonifacio Global City (også kendt som Fortet eller BGC) er et finans- og livsstilsdistrikt i Taguig, Metro Manila, Filippinerne. Det ligger 11 km (6,8 mi) syd-øst for centrum af Manila. Distriktet oplevede kommerciel vækst efter salget af militær jord af Bases Conversion and Development Authority. Hele distriktet var tidligere en del af den største filippinske hærs lejr. Det er en slags mini-Singapore, uden at være overhovedet lille. Det er ambitiøst, grønt, sikkert og det perfekte sted at bo i Manila under din ferie.

BGCs udvikling er gennemtrængt af historie: Mellem 1902 og 1946, da Filippinerne fik uafhængighed, blev området kendt som Fort William McKinley. Det blev senere omdøbt til Fort Bonifacio efter Andres Bonifacio, en nationalhelt, der kom fra Taguig.

Nu trives BGC som et pulserende byområde, der fremmer en moderne livsstil med sin farverige blanding af kontorer, boliger, skoler, kulturelle områder, restauranter, butikker og wellness-steder.

fort bonifacio modern financial and business district of metro manila in the philippines

Fort Bonifacio moderne finans og business distrikt, Metro Manila, the Philippines

Hvor skal man bo godt i Manila

Hvis du vil bo i god stil, sikkert og roligt, anbefaler vi Shangri-La i the Fort.

Metro Manila er en dynamisk metropol, der sætter sit præg på den moderne scene, og Bonifacio Global City (BGC) i Taguig, hvor Shangri-La ved fortet, Manila ligger, er et livsstilsdistrikt i verdensklasse.

Canton Road Kowloon room Shangri-La the Fort

Dynamisk luksus i hjertet af byen ved Shangri-La

Shangri-La ved fortet er placeret midt i hjertet af det dynamiske Metro Manila. Hotellets 576 moderne værelser og suiter udstråler luksus med et væld af karakteristiske design elementer med lokale filippinske accenter og en vidunderlig udsigt over byen, der kan  nydes dag og nat. Udforsk en række innovative køkkener fra hele verden på Shangri-La ved fortet, Manila, med eklektiske spisekoncepter fra klassisk kantonesisk til Sydamerikas livlige madsmag.

Hotellet væver en overbevisende blanding af unikke lokale oplevelser og upåklagelig Shangri-La gæstfrihed.
576 værelser og suiter og 97 servicerede lejligheder.
9 restauranter og barer.

Boracay er et rent trope paradis

Boracay er et rent trope paradis

Er du til rejser og weekend ture til storbyer?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Start med Singapore?

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler