Bæredygtig vinterferie i Østrig

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Er bæredygtig vinterferie i Østrig mulig? Mindre er ofte mere, og østrigerne har bevaret deres oprindelige værdier ved at skabe bæredygtige skiområder, hvor harmoni med naturen er i fokus. Denne artikel giver råd om, hvordan du selv kan gøre din skiferie i Østrig mere miljøvenlig. Så kan vi alle tage på ski mange år endnu.

Rejs med tog til Østrig

En bæredygtig måde at komme til din skidestination i Østrig er ved at tage toget. Ja toget er det nye sort eller rettere det nye grønne. Snälltåget tilbyder bekvemme muligheder for at stige ombord i Malmø, København, Odense eller Kolding og nyde en afslappende rejse til din destination i Østrig. Du kan også tage nat- eller dagstog fra Hamborg til Innsbruck med det østrigske togselskab ÖBB og derfra tage et lokalt tog eller en bus.

Snälltoget, Sommerferie med tog til Østrig

Tog til Østrig

Rejsebureauer tilbyder togmuligheder

Danski, kåret som Danmarks bedste skirejsebureau, og Nortlander, Danmarks førende Alpine skirejsebureau, giver dig muligheden for at rejse med tog til din vinterdestination i Østrig. Du kan også vælge at flyve eller køre selv, men toget giver dig en miljøvenlig og hyggelig rejseoplevelse.

Danski – kåret til Danmarks bedste skirejsebureau

Danski har siden 1981 udvalgt de bedste og mest snesikre skidestinationer i Østrig. Mange års erfaring gav pote, og i 2022 blev Danski kåret til Danmarks bedste skirejsebureau. Danski er sociale skiferier til ung som gammel, til dem der rejser alene, til familier, vennepar og skigæster der gerne vil møde andre skigæster. Det er egne hoteller, snowy børneklub, dygtige og søde skiguider og specialture – det er skiløbere, der arrangerer skiferier til skiløbere.

Ski area Ischgl

Ski area Ischgl

Danski anbefaler ikke uventet egne hoteller; Primo Hotels, som er 9 hyggelige hoteller i Østrig. Det er den familiære stemning med søde danske hotelchefer, dansk personale og den lækre nærende mad, som kendetegner vores hoteller. Din familie, dine børn, bedsteforældre eller venner og kæreste – alle er velkomne på vores Primo Hotels. Det er her, hvor du kender de andre, når du tager hjem fra ferien. Det er nærhed og den særlige hjemlige stemning. Se vores Primo Hotels her.

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Danski tilbyder et stort flyprogram til Østrig, Italien eller Frankrig – både hvis du vil rejse i den sædvanlige hel uge – eller hvis du vil på den ekstra miniskiferie med gutterne/veninderne/kæresten eller teenageren. Danski tilbyder miniskiferier med fly til Østrig. Her kan du naturligvis også altid køre selv, hvis du ønsker. Har du endnu ikke prøvet en skiferie med nattoget – så kan det anbefales. Specielt som familie, da ferien allerede starter når I stiger ombord, hvor I kan sidde, ligge (om natten) og gå rundt. Det giver altså god mulighed for at nyde turen og slappe af hele vejen til destinationen.

Danski

Danski

Nortlander – Danmarks førende Alpine skirejsebureau

Nortlander har siden 1990 arrangeret skirejser til Alperne, og er et af de største og bedste skirejsebureauer i Danmark. Der er fokus på større højtbeliggende skisportssteder, det største udvalg af hoteller, lejligheder og chalet’er og det største transportprogram med bus, kør-selv, fly eller tog. Nortlander er alt det bedste ved skiferien og lidt til. Det er for skiløberen og afterskiløberen, det er for vennerne, firmaet eller kæresteparret.

Nortlander tilbyder rejser til Østrig, Frankrig og Italien, og har udvalgt de 26 bedste skidestinationer og største skiområder i Alperne. De fleste af destinationerne ligger højt, hvilket medfører god snesikkerhed og mange gode piste kilometer til benene – også sent på sæsonen. En skirejse med Nortlander inkluderer en stemning og en følelse af dén lille detalje, der giver den samlede oplevelse et lille bitte nyk opad på lækkerheden.

Skifahren in Gastein

Skifahren in Gastein

Nortlander og Danski giver mulighed for at rejse mere miljøvenligt og superhyggeligt på skiferie. Stig ombord på skitoget fredag, sæt jer til rette i jeres siddekupé som om natten laves om til liggepladser. I kan besøge restaurantvognen og bestille morgenmad. Dagen efter er i fremme i Østrig, hvor Nortlander har sørget for transfer helt ud til jeres destination.

Nortlander

Nortlander

Måske top 10 bæredygtige skiområder

1. Lech Zürs – Arlberg

Vorarlbergerne har i årevis lagt stor vægt på harmoni mellem mennesket og naturen. Derfor kommer 80% af den nødvendige strøm fra vedvarende energikilder, og således spares hele 22.000 tons CO₂. Kommunen Lech bruger desuden heller ikke fyrværkeri og sikrer bæredygtig mobilitet ved brug af el-cykler og elbiler.

Arlberg – verdens femte største sammenhængende skiområde

Arlberg – verdens femte største sammenhængende skiområde

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Lech Zürs – Arlberg

2. Wildkogel–Neukirchen/​Bramberg

Allerede siden 2010 har skiområdet Wildkogel kunnet dække 75% af sit strømbehov via solenergi. Europas højest beliggende solcelleanlæg ligger her i 2.100 m højde. Som medlem af sammenslutningen “Alpine Pearls” har Wildkogel-området dedikeret sig til bæredygtig ferie og har gjort det nemt at rejse til/fra hele området med tog og bus samt den gratis skibus.

3. Schmittenhöhe – Zell am See

Gletscherbahnen Kaprun AG har som den første virksomhed i Østrig fået en ISO-certificering for bæredygtighed. Liftene drives via solenergi, og administrationsbygningen opfylder alle krav til et lavenergihus. Resursebesparende dækning med kunstig sne, pistekøretøjer, der kører på biogas og ladestation til elkøretøjer ved dalstationen – Schmittenhöhe scorer højt på miljøvenlighed.

Zell am See

Zell am See & Gletcheren Kitzsteinhorn

4. Bad Gastein/​Bad Hofgastein–Schlossalm/​Angertal/​Stubnerkogel

Strømmen til Gasteiner Bergbahnen kommer fra vandkraft. Vandreservoirer gemmer på smeltevandet, pisterne bliver til bjergenge om sommeren, og der plantes ny skov. Togstationen ligger lige ved siden af pisten, og du kan købe en favorabel kombibillet til tog og skilift hos ÖBB.

Bad Gastein

Bad Gastein

5. Rauriser Hochalmbahnen – Rauris

Skiområdet Rauris producerer strøm på sit eget vandkraftværk, og dermed går skiområdets CO2-balance i nul. Der er desuden gratis skibusser.

Bæredygtig vinterferie i Østrig

Rauris

6. Ischgl/​Samnaun – Silvretta Arena

Ischgl/Paznaun har siden 2019 været Alpernes største klimaneutrale skiområde. Affaldssortering, skibusser, solenergi- og varmegenvinding og fredede vildtområder i skiområdet er bare nogle eksempler på bæredygtigheden her. Silvrettaseilbahn AG har i samarbejde med Climate Partner og Vitalpin udtænkt et underfundigt bæredygtighedskoncept.

Ischgl, en pragtfuld ski-weekend i et af Østrigs bedste skiområder

Ischgl, en pragtfuld ski-weekend i et af Østrigs bedste skiområder

7. Kitzbühel/​Kirchberg – KitzSki

Bergbahn AG Kitzbühel ved, hvor der kan spares CO2: Hahnenkamm-liftens dalstation starter bogstavlig talt på togstationen. Derudover er der KitzSki-ekspresbussen fra München, Holzkirchen og Rosenheim samt tog fra Rosenheim. Du kører gratis med, hvis du har skitøj på! På stedet kører el-skibusser dig ud til din yndlingspiste.

Kitzbüheler Alpen, et klassisk skiområde med alt for den kræsne skiløber

Kitzbüheler Alpen, et klassisk skiområde med alt for den kræsne skiløber

8. SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental

Liftene i Brixental kører på solenergi. Smeltet sne og regnvand bruges til at fremstille kunstig sne, hvorved pisterne kan dækkes med sne på miljøvenlig vis. Skibusser og ladestationer til elkøretøjer hjælper også til en bedre CO2-balance, og i skiområdets skihytter serveres mad, som er baseret på regionale råvarer.

Brixental

Brixental – et rent vintereventyr

9. Kitzsteinhorn/​Maiskogel–Kaprun

Kitzsteinhorn trækker energi fra vandkraft og solceller. Der er fredede vildt- og naturzoner, og pisterne gendannes løbende til naturområder. Liftselskabet har allerede fået en del priser for naturbeskyttelse og energieffektivitet.

10. See i Tirol

Snekanonanlægget i See går i en ny retning, når det gælder bæredygtighed. Udover at blive brugt til at dække pisterne med sne, bliver anlægget nemlig også brugt til at skabe strøm via vandkraft. Dermed producerer liftene tilsammen 4 gange så meget energi, som de selv bruger.

St. Johann i Tirol, fra skiferie til bjergvandring

St. Johann i Tirol, fra skiferie til bjergvandring

Hvis du ønsker en miljøvenlig skiferie i Østrig, er der flere muligheder for at bidrage til bæredygtighed, fra transportvalg til valg af bæredygtige destinationer. Samtidig kan du nyde de smukke østrigske bjerge og gøre din skiferie mere ansvarlig for miljøet.

Mere om Østrig rejser

Vinterferie i Østrig

Café kultur i Østrig

Gravel biking i Østrig

Sommerferie til Østrig med tog

Gå til Østrigs Turistbureau

Nyeste Rejseartikler