The Dark Cave i Vietnam: På eventyr med zip lining, kajakker og mørke grotter

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Rejsemal Icon
Arrangører

På vej til The Dark Cave i Vietnam

Usikre på hvad vi egentlig har sagt ja til her i Vietnam, begiver vi os i selskab med et par israelere, vi mødte over morgenmaden, afsted til The Dark Cave i Vietnam, den mørke grotte. Vi har lejet en knallert og kører igennem nationalparken mod grotten, som er den helt store attraktion. Turen rundt i parken er fantastisk smuk. Der er rismarker, så langt øjet rækker, kun afbrudt af klipper der dramatisk skyder op ad jorden. Men det er ikke derfor vi er der lige nu.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

 

vietnam grotte adventure

Vietnam grotte adventure

400 meters ziplining over floden først og så svømmer vi ind i grotten

Vi ankommer og får udleveret vores seler og en hjelm hver. Efter en introduktionsfilm om, hvordan vi kommer sikkert ind i grotten, er vi klar til næste skridt: 400 meters ziplining over floden til grottens åbning. Det går faktisk nemmere end forventet. Vi formår sågar at nyde udsigten og oplevelsen. Svævebanen er overstået og vi skal selv svømme det sidste stykke ind i grotten, inden vi begiver os videre til fods. Den turistvenlige træbro, der fører os helt ind i grotten stopper efter kort tid, og hele gruppen på seks stirrer vantro, da vores guide peger på en revne i væggen, og forklarer at det er her turen starter. Og at det er nu vi skal tænde vores pandelampe. Jeg melder mig frivilligt til at gå forrest ind i det sorte ingenting. Luften bliver hurtigt koldere og klammere, og hjertet hamrer lidt hurtigere, mens vi bevæger os fremad.

vietnam grotter med mudder til livet

Vietnam grotter med mudder til livet

Vi er svævende vægtløse i mudder til brystet, odet kom gradvist:  mere og mere mudder! Først til anklerne, så til knæene og senere helt til brystet. Og pludselig ligger der seks glade turister dybt inde i en grotte i Vietnam og prøver at lære denne nye følelse at kende. Følelsen af, at man bare kan løfte sine ben fra jorden, men kroppen bliver stående. Følelsen af mudderet der lægger sig som en tyk sækkepude rundt om hele kroppen. Følelsen af den bedste stol, man nogensinde kommer til at sidde i, og den mærkelige fornemmelse af, ikke at kunne nå bunden igen, fordi mudderet er så tykt, at det er umuligt, ikke at flyde. Her får man også muligheden for at slukke sin pandelampe og nyde vægtløsheden i absolut mørke.

Team building er at dele en så unik oplevelse

Den bedst tænkelige teambuilding-tur i far-away Vietnam lakker mod enden. På vej ud har vi seks fremmede mennesker fået en klar følelse af fællesskab. Vi griner hver gang én glider i mudderet eller det laver sjove lyde, og vi hjælper hinanden frem. Nu skal vi bare padle tilbage til udgangspunktet i vores kajakker.  Så kan vi nyde de fantastiske udsigter fra scooteren på vejen tilbage til hotellet.

Fakta om the Dark Cave i Nord Vietnam

75 km fra Dong Hoi og 1 times 20 minutters kørsel The Dark Cave er en eventyrlig og actionfyldt oplevelse. Besøg i denne hule inkluderer udnyttet lynlåsforing over en turkis flod, svømning ind i hulens munding (redningsveste inkluderet), gå gennem mørket med kun hovedbrænder på minedriftshjelmen for at belyse vejen, have en mudderkamp i flydende mudderbad dybt i hulen, vaske rent med en svømmetur i søen inde i hulen, og derefter kajaksejlads tilbage over floden for at teste din styrke på den hængende forhindringsbane og åbne zip-line. The Dark Cave er navngivet som sådan, fordi det er en af de få huler, der ikke har fået installeret kunstig belysning. Hulen består for det meste af basalt, foruden kalksten. Basalt er en sort, hård sten; bidrager også til hulens navn. Med denne klippe omkring dig, presser du gennem den smalle og mudrede passage ved kun at bruge dine forlygter til at belyse din sti.

Book din rejse

 

Flyv med Singapore Airlines

Mere rejseinspiration fra Vietnam

Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler