Rejser til Zanzibar, den magiske ø i Tanzania

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Zanzibar, de helt hvide strande og Afrikas mystik

Rejser til Zanzibar?  Alene ordet klinger af en blanding af historie,  mystik og moderne luksus. Kridhvide strande strømmer sammen med palmer ind i tankerne som det, der er indeholdt i “Zanzibar”. Her kan du læse om feriemulighederne på Zanzibar. Hvem kan du rejse med? Hvad skal du se? Hvor kunne du tænke dig at bo?
Så hvad er Zanzibar for en størrelse?
Og formår den afrikanske ø at leve op til det ry, den har fået som et yderst attraktivt rejsemål for alle slags rejsende?

Hvor ligger Zanzibar?

Øen er en del af Tanzania, og ligger ved Afrikas østkyst mod det indiske ocean.  Se kortet herunder.

Kn du rejse til Zanzibar lige nu? Se kortet over verdens Corona situation. Vi fastholder at vise Corona tal og stats. De ændrer sig jo ofte

Safari i Tanzania

https://www.traveltalk.dk/afrika/tanzania/

Safari i Tanzania byder på det vilde liv

Hvorfor skal du rejse til Zanzibar?

Zanzibar er øen, der kan tiltrække de fleste. Først og fremmest er øen kendt for at være tæt pakket med sandstrande i højeste kvalitet med uimodståeligt azurblåt vand. Når du er træt af de kendte rejsemål og vil se noget nyt i sikre rammer, og vil have en luksusoplevelse til fornuftige penge med lysende blåt hav og masser af sol og exotiske oplevelser og den lækreste mad, så er det måske Zanzibar, der kalder.

Rejser til Zanzibar, kvinder henter dagens mad

Rejser til Zanzibar, kvinder henter lige dagens mad

Zanzibars nordkyst er stedet du finder de lækre resorts

Kysten på den nordlige del af øen er hovedsageligt besat af store, flotte resorts med et arsenal af strandstole og parasoller klar til de strandglade gæster. De store hoteller akkompagneres af fine restauranter, der typisk holder sig tæt til standen, så man end ikke ved sine måltider skal snydes for udsigten over havet. Sammen med det lækre klima, der hører til området, er der ikke meget at klage over, hvis man har som mål at slippe væk fra hverdagens stress og jag, og samtlige billeder fra området viser en natur, der er svær at hamle op med.

Rejser til Zanzibar, Tanzania, Afrika, resort on a beach

Rejser til Zanzibar, Tanzania, Afrika, resort direkte på stranden, finder du få andre steder

På opdagelse i Stone Town på rejser til Zanzibar

Hvis tilværelsen på den nordlige del af øen alligevel ikke kan slukke hele tørsten efter oplevelser, er næste skridt på rejsen at besøge det kulturelle centrum på Zanzibar, Stone Town. Rejsen kan fx tages med daladala – den lokale bus, hvor man kan komme helt tæt på de lokalbefolkningen – og tilbagelægge gode distancer for en god pris. Den kører for resten også til Zanzibars lufthavn.

Rejser til Zanzibar. Stone Town. Stone Town is the old part of Zanzibar City, the capital of Zanzibar, Tanzania. D

Rejser til Zanzibar. Stone Town. Zanzibar City, the capital of Zanzibar, Tanzania.

Stone Town bør man se på Zanzibar ferien

Stone Town er hovedbyen på Zanzibar, og et absolut must-see for de fleste turister. Den romantiske tanke om at lade sig fare vild i byens spændende gader bliver helt ufrivilligt realiseret her i byen, hvor gaderne er så små og skæve, at det til at starte med slet ikke er til at finde hoved og hale i dem. Det er heldigvis ikke en kæmpestor by, så det er overkommeligt at fare vild til fods, og der er aldrig rigtig langt hjem igen. Faktisk er det ganske oplagt at gå byen tynd til at starte med; udover de orienteringsmæssige fordele det vil bringe, når man kender byen til fods, åbner det også op for en finurlig detalje ved byen. Stone Town er nemlig kendt for sine helt utrolige døre. Mange af bygningerne er udstyret med døre, der har smukke udskæringer i træet, både med symbolske billeder eller religiøse skrifter. Det kan virke som en ubetydelig detalje, men disse døre er med til at skabe den specielle atmosfære og blanding af kulturer, der finder sted i de helt små og snørklede gader.

Traditional meals of Zanzibar. Breakfast, food

Traditionel mad fra  Zanzibar. Blæksprutter, grillet fisk og seafood med lækker salat. Dagen er igang!

Mad fra Zanzibar

Netop kulturen er meget speciel på Zanzibar. Det er en sammensmeltning af østafrikansk, arabisk, indisk, persisk og forskellig europæisk kultur, som også afspejler sig i hele øens historie, dens arkitektur og ikke mindst i madlavningen. Der findes restauranter i alle prisklasser, og der er mad i høj kvalitet fra enhver kultur til overkommelige priser. Traditionel Swahili mad kan flere steder i byen nydes med tilhørende live-musik, hvilket er en oplevelse hver gang.

Fisk og skaldyr er selvfølgelig en af de specialiteter der hører til, når man lever og spiser på en ø. Og det er næsten påkrævet at man prøver seafood-markedet i Forodhani-parken, hvor der hver aften serveres dagens fangst i alle tænkelige former ved siden af boderne, der sælger friskpresset sukkerrørssaft. Turister og lokale strømmer til parken for at deltage i festlighederne, og det tilføjer kun til den gode stemning.

Måske du også vil se vor store inspirations artikel om afrikansk mad fra nord til syd?

Afrikansk mad, over 25 madforslag og opskrifter fra 20 afrikanske lande

House of Wonders er Stone Towns museum for Zanzibars kultur

For at man ikke spiser ferien væk, er der også kulturelle institutioner, der bevidner den fascinerende historie, der knytter sig til øen. The House of Wonders er Stone Towns største bygning og huser et museum om Zanzibars og swahili kultur. The Old Fort er byens ældste bygning og har været brugt som forsvar mod angreb fra portugiserne og siden som fængsel. Begge bygninger ligger tæt ved Forodhani-parken sammen med flere andre seværdigheder.

A farmer s hand presenting a fresh nutmeg fruit in zanzibar

Zanzibar. Frisk muskatnød klar til forarbejdning.

Zanzibar er the Spice Island, alle dine smagsløg kommer i spil

Zanzibar er internationalt kendt som the Spice Island på grund af de mange krydderier, der vokser i den frugtbare jord på øen, og som der gennem historien har været handlet med. De såkaldte “spice tours” er meget populære og giver et indblik i, hvordan man dyrker alle de krydderier, vi kender fra vores køkken, og hvordan de ser ud før de er klar til brug. Det er her man oplever at gå gennem en sky af duften af frisk vanilje mens man hører lokale, der synger mens de kravler i træerne, for at advare om, at her kan der falde kokosnødder ned. Turene arrangeres ofte med en god hjemmelavet frokost til de deltagende, som nydes når man er færdig med at være på opdagelse i plantagerne. Det hele toppes med masser af de klassiske replikker, der er kendt fra Disneyfilmen om Løvernes Konge, som citeres på originalsproget Swahili.

Zanzibar er en ø, der kan rumme de fleste! Der er hoteller og mad i enhver prisklasse, og oplevelserne kan tilfredsstille de fleste rejsendes behov. Den lokale daladala gør, at selv transport rundt på øen bliver muligt på det stramme budget, der kendetegner backpackere, og i den anden ende af skalaen kan man slippe helt væk fra den travle virkelighed på et resort i det nordlige. Den hype, der hører til navnet Zanzibar er absolut berettiget.

Læs mere om fantastiske Tanzania

 

Tanzania savanne

Tanzania savanne

Rejser til Zanzibar

Rejs til Zanzibar med Spies

Rejs til Zanzibar med TUI

Rejs til Zanzibar med Profil Rejser

Bestil din flybiletter og hotel til Zanzibar, størst udvalg

Afrikanske rejseeventyr venter

Mere sol & strand

Rejser til Caribien

Rejser til Caribien

Rejser til Sydafrika, det eventyrligt store og smukke land

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

 

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler