Rejser til Transsylvanien – klar til at møde Dracula?

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til Transsylvanien inviterer på en helt anderledes slotsferie. Dracula er vært.

Rejser til Transsylvanien tager dig faktisk til Rumænien, og Transylvanien kender vi mest fra “uhyggelige” vampyr film. Måske er Polanski’s The Fearless Vampire Killers, or Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck fra 1967 den mest berømte og kultdannende vampyrfim af alle.

Transylvanien-The-Fearles-svampire-killers

Noget så relativt sjældent som en horror komedie. Du ved: Gys og grin, men mest det første. Du nærer næppe nogen specielt udviklet lyst til at overnatte i et stort fugtigt og iskoldt slot og blive suget for alt blod efter midnat af Count Dracula, eller gør du?. Men muligheden er der måske for at donere til den transsylvanske “blodbank”.  Den information kalder vi alternativ rejseinspiration 🙂

Rejser til Transsylvanien. Transylvanien, Rumænien. Karpaternes bjerge og de pittoreske middelalderbyers slotte og borge

Rejser til Transsylvanien. Transylvanien, Rumænien. Karpaternes bjerge og de pittoreske middelalderbyers slotte og borge

Mærkeligt nok er det ikke det, der sker på rejser i Transsylvanien for det meste. Der er  smukke, blide landskaber mellem Karpaternes bjerge i midten af Rumænien, fyldt af  pittoreske middelalderbyer overstrøet med borge og slotte, som sukker på en doughnut, men Transsylvanien er uigenkaldeligt kendt for myten og vandrelegenden om Grev Dracula, der opnåede verdensberømmelse med den britiske forfatter Bram Stokers rædselsberetning om den tørstige og lettere afvigende vampyr, så måske møder du ham eller er heldig blot at have en fantastisk ferie! Det siger statistikken klart du får. Myten har i al fald ikke skadet turismen i Transsylvanien.
Transsylvanien har en række historiske UNESCO heritage mindesmærker.

Rejser til Transsylvanien,  landsby

Rejser til Transsylvanien,  landsby

Den tyske kulturarv er klart synlig i form af utroligt velbevarede byer og kirker fra middelalderen. Se bla. Sibiu, tidligere Europæisk Kulturby; Medias i Transsylvaniens vindistrikt og ”Karpaternes perle”, Sinaia med mulighed for rundvisning på byens overdådige kongeslot. Andre seværdigheder er Sighisoara, fødeby for prins Vlad III – med tilnavnet Dracula – og Dracula-slottet i Bran.
Du kan faktisk (næsten)  helt trygt både overnatte på et slot med (næsten) vampyr garanti eller holde din næste firma konference eller jeres sølvbryllup eller din svigermors runde fødselsdag i Transsylvanien. Tænk alene på modtagelsen af invitationen. Du tør godt.

transylvanien

Rejser til Transsylvanien

Fakta om Transsylvanien

Transsylvanien er et vigtigt historisk område i Rumænien nord og vest for Karpaterne.
Areal: 102.834 km²
Befolkningstal: 6,789 millioner
Største by: Cluj-Napoca

Besøg Transsylvanien

Rumænien som rejseland

Se intro til Rumænien som rejseland på traveltalk.

Vitus Rejser til Rumænien

Vitus Rejser leverer rejse til Rumænien inklusive Transsylvanien: “Tag med Vitus Rejser og dansktalende rejseleder på rundrejse eller flodkrydstogt til det skønne Rumænien. Landet byder på et væld af spændende oplevelser. Dracula, befæstede kirker, smuk natur, kaos og kontraster.”

Rejs til Transsylvanien med Albatros rejser

Hold øje med evt nye rejser til Transylvanien.

Det officielle rumænske website og læs mere om Transsylvanien og om det smukke land Rumænien med de høje sneklædte bjerge, den dejlige vin, de små landsbyer, de udstrakte jagtområder og Bucharest.

Book din rejse 

Du kan booke dine rejser via vore partnere med et klik på Dks mest overskuelige rejse søgemaskine.

Flere adventure rejser?

Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Læs mere om  adventure rejser

På vinrejse til Moldova ?

https://www.traveltalk.dk/rejse-til-armenien/

Sjældne hulebyer i Georgien

Rejseforslag til slotsferie i Europa

20 Slotte i Tyskland, du burde besøge

Slotte i England. Se mere end 15 historiske slotte, du kan besøge

 

Franske slotte, spændende slotsferie i Frankrig

Berømte slotte i Skotland

Slotte i Italien

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler