Rejser til Dubai, et extravagant sanse bombardement

Scroll

Rejser til Dubai appellerer til alle sanser. Det er et bombardement af indtryk hver gang du kommer til hyper byen. Det handler meget om at demonstrere, hvad man formår: Superlativernes by kunne man sige: Størst, hurtigst og ikke mindst højest er den målestok, der er lagt ud for nye tiltag. Som allerede i lufthavnen er tydeligt: Måske verdens største lufthavn målt på m2 og nummer 3 i verden med tæt på 90 millioner passagerer. Sådan scenen er sat.

Du kan nemt blive afhængig af det skyhøje niveau. Dubai byder på tæt på alt, hvad man kan ønske sig på en god ferie. En overflod af formidable luksushoteller, himmelstræbende højhuse, hvide sandstrande, enorme shopping-centre og gourmetrestauranter i verdensklasse.

Hvad enten du søger sol og strandhygge, romantik og tosomhed, eventyr og storslået natur eller shopping og byliv, opfylder Dubai og Emiraterne alle dine ønsker og mere til.

 

Emiraternes Manhattan

Dubai er den arabiske kloning af Las Vegas og Manhattan – blot tilsat lækker strand! På surrealistisk vis kan du på én og samme ferie shoppe amok i enorme shoppingcentre, tabe kæben over himmelstræbende bygninger og storstilet arkitektur, bo på luksuriøse hoteller med udsøgte restauranter, tage på eventyr i ørkenen og flade ud fra den intense storbyatmosfære i en liggestol på en af Dubais skønne strande. Tilmed ligger Dubai kun 6½ times flyvetur fra København.

Dubai indkøbscenter, verdens største

Rejser til Dubai lægger op til den rene Shop-amok

… i Dubai Mall, der med sine 41.000 kvadratmeter er et af verdens største shopping-centre. Her kan du finde alt – dyrt som billigt. Selv om du ikke er shoppegal, er centret en oplevelse værd, fordi det foruden de fantastiske tøjbutikker også har et kæmpe springvand, et overvældende akvarium og en madafdeling, der kan tilfredsstille selv de mest kvalitetsbevidste livsnydere.

Ski Dubai in Mall of the Emirates, Dubai United Arab Emirates

Ski Dubai i Mall of the Emirates, Dubai United Arab Emirates

Stå på ski indendørs i Dubai

… indendørs i Ski Dubai, en kæmpe indendørs piste med stolelift, snowpark, hop og træer midt i Mall of the Emirates. To timer inklusiv tøj og udstyr koster cirka 300 kroner.

Rejser til Dubai, Restaurant Zuma

Rejser til Dubai, Restaurant Zuma

Spis middag på japanske Zuma i Dubai

… den japanske fusionsrestaurant Zuma i The Financial District. Indretningen er cool og stilet, kvaliteten er gennemgående høj, og der kan drikke forrygende drinks i baren inden eller efter middagen. Priserne er som på en god sushirestaurant i Danmark.

Forkæl dig selv i Dubai, Royal Hamam Spa?

– med en Royal Hamam Spa på The One and Only Royal Mirage i Jumeirah-området, hvor sheikherne bor. Det koster cirka 550 kroner for cirka halvanden times behandling. Se video her:

Dubai video

Dubai video intro

Tag på sightseeing i Dubai

… og besøg eksempelvis den flotte Jumeirah-moske med de to minareter – et flot eksempel på moderne, islamisk arkitektur. Et hurtigt stop ved Burj al Arab, Burj Khalifa og Zabeel-paladset, der huser den herskende familie, er obligatorisk. I Bastakiya-distriktet, der viser byen, som den så ud i gamle dage med smalle gader og høje vindtårne, kan du besøge Dubai Museum, der holder til i det 180 år gamle Al Fahidi-fort. Er du på udkig efter spændende og billige krydderier og nødder samt guldsmykker til fordelagtige priser, må du ikke glemme at lægge vejen forbi krydderi- og guld-souken ved Dubai Creek.

Rejser til Dubai. Burj Al Arab hotel

Rejser til Dubai. Burj Al Arab hotel

Burj-al-Arab, Dubai´s imponerende vartegn

Burj al Arab eller Sejlet, som den ikoniske bygning kaldes i daglig tale, er det mest eksklusive hotel i Dubai og et af Dubais kendetegn. Hotellet er meget dyrt og privat, og du kan ikke komme derind, med mindre du har en reservation. Middag på Burj kommer hurtigt op på et par tusinde kroner, men der er alternativer. Du kan for eksempel reservere plads til Afternoon Sky Tea til 600 kroner per person eller drinks på Skyview Bar med et minimumforbrug på 300 kroner per person.

Rejser til Dubai. Golf på Creek Golf Course?

Rejser til Dubai. Golf på Creek Golf Course?

Rejser til Dubai er også golf på Dubai Creek Golf Course og andre fine baner

Sandbunkers var der nok af i forvejen, men det er lykkedes at forvandlet ørkensandet til nogle særdeles velplejede golfbaner, der rangerer højt på listen over bedste golfbaner anywhere. Forvent at du kommer til at betale for fornøjelsen, og at du skal ramme en dag uden for sommervarmen, som nemt når 40-45 grader. Men det er for den dedikerede golfspiller et must at spille en runde eller to her.

Golf i Dubai, en nem guide til de fornemme baner

Rejser til Dubai og Ajman på Traveltalk

Ajman, Dubais lillebror, super lækker lang strand og lux hoteller

Rejs til Dubai med TUI

TUI skriver sekv om Dubai som rejsemål:
“I Dubai findes alt man kan ønske sig til en solferie med meget indhold. Fine strande, imponerende hoteller og perfekt shopping. Ultramoderne skyskrabere blandes med en flig af Orienten. Det solsikre klima og flyvetiden på kun seks timer er andre detaljer der gør, at du også kan rejse til Dubai på miniferie over en weekend eller en uge.”

Rejser med TUI

Rejs til Dubai med Spies

Spies er stærkt  engageret i rejser til Dubai: 
“Når du rejser med Spies, kan du vælge imellem seks rejsemål: Bur DubaiDeiraDowntown DubaiJumeirah Beach og Jebel Ali. Er det strandliv, du søger, er det nemmest at tage til de offentlige strande langs Jumeirah Beach, hvor du kan vælge at bo i femstjernet luksus. Vil du bo lige så godt, men blot lidt billigere, skal du vælge et hotel i Downtown Dubai, hvor du også finder verdens højeste bygning, Burj Kalifa, samt verdens største shoppingcenter. Midt i alt det hypermoderne finder du desuden steder, som fører tankerne hen på Tusind og én nat, ikke mindst hvis du tager med på ørkensafari.”

Rejs til Dubai med Spies

Med Atlantis Rejser til Dubai

Rejse til Dubai med Atlantis Rejser

Læs mere om at rejse til Mellemøsten

Overvejer du en rejse til Mellemøsten?  Find rejseinspiration og få rejsetips til Mellemøsten

Du kan rejse med mange danske rejsebureauer. Et af dem er Atlantis Rejser

Læs mere om Storbyferie på Traveltalk

Se Traveltalk´s Temarejser afsnit om Storbyferie

Operaen i Paris og charmerende gader

Operaen i Paris og charmerende gader

 

 

Kort oversigt

Populære rejseartikler