Golf i Dubai, en nem guide til de fornemme baner

Golf i Dubai nær sand og hav.

Golf i Dubai er en stor ting. Emiraternes eminente baner er der flest af i Dubai, her ved den arabiske golfbugt.

Det er konge golfbaner i Dubai. Der er også store baner andre steder i verden, men der er taget højde for det hele hernede i Dubai. Du får en royal service, fra du kommer til forlader klubhuset. Det er totaloplevelsen, der gør forskellen.

Hvilke baner skal du spille i Dubai? Dem alle sammen, men det koster jo lidt basseører at spille på første klasse, så vi tænkte, vi ville plukke en golf buket i  oasen i Dubai.

Green-fees er i den dyrere ende, så er det sagt, men rejser du i en grupperejse, så er der håb. Fra ca. 900 kr. – til 2200 kr. “fra gaden” (2021), men  gennem rejsebureauer, golf booing hjemmefra eller lokale golf hotel bookinger kan du finde det billigere.

Dubai golf map

Dubai golf map

Vi kan identificere mindst 16  golfbaner i Dubai. Flere golflubber i Dubai har mere end en golfbane. Desuden er der golf i Ajman, 25 km derfra. så mulighederne for at spille golf i Dubai er rigelige.

Dubai Creek Golf Course and Yacht Club. United Arab Emirates

Dubai Creek Golf Course and Yacht Club. United Arab Emirates

Dubai Creek Golf and Yacht Club

Dette er muligvis den første golfbane af overlegen kvalitet i Dubai. Og stadig en seriøs god golfbane, der bliver bedre år for år, som en velholdt golfbane burde blive.

Designet af European Golf Design & Thomas Bjorn, kaptajn for Ryder Cup i 2018 og før det en rutineret og vindende Tour-spiller.

Golfbanen blev bygget i 1993. Dubai Golf & Yacht Club tilbyder en 18-hullers golfbane, samt en 9-hullers, par 3-bane, som bestemt også burde spille måske den første dag, for at stille ind på alt dette golf perfektion. Banen ligger blot et par minutters kørsel fra Dubai International Lufthavn og er overraskende rolig under hensyntagen til byens beliggenhed.

Golf World Magazine udnævnte denne golfbane til en af ​​verdens “Top Must-Play golfbaner”. Golfbanen måler 6.937 yards. Dette fremragende vedligeholdte golfbane  har fairways, spækket med dadelpalmer og palmer generelt, samt adskillige kunstige søer.

Signatur golfhuller er  17. og 18., som begge har en bæk, der løber hele fairwayens længde. Disse huller vil udfordre selv de  dygtigste golfspillere.

Faciliteterne inkluderer et golfakademi, der administreres af et team af kvalificerede, top PGA-fagfolk, en pro shop og et motionscenter. Der er også seks restauranter at vælge imellem, herunder den populære Boardwalk Restaurant, Cielo Sky Lounge og den ikoniske lounge ved vandet, QD’s.

Dubai Creek

Emirates Majlis golf mesterskabsbanen

Ingen golf i Dubai unden mindst en af de to Emirates mesterskabsbaner Majlis og the Wadi.
Majlis-banen, som de fleste golfspillere kender fra TV og Race to Dubai.  har et særdeles positivt omdømme verden over med et golfbane layout, der fra bagerste tee-off udfordrer for selv de bedste golfspillere. Banen rummer hundreder af oprindelige arter af flora og fauna, smukt suppleret med ondulerende fairways og syv ferskvands- og saltvandssøer. I Greenfee koster den ca. det samme som Valderama i Spanien, altså over 2000 kr., men den skal bare prøves, nu du har golfkøllerne med til Dubai.

Emirates golf club, Majlis, Dubai

Emirates golf club, Majlis, Dubai

Majlis, den første græsbane i Mellemøsten, fik sit navn fra det arabiske ord for ‘mødested’. Et af de mest fremtrædende træk på banen er selve Majlis-bygningen placeret mellem 8. og 9. hul og et Dubai-vartegn siden 1988.

Mindre end en måned efter åbningen blev den vigtigste regionale golfturnering – Pan-Arab – afviklet på den nyligt navngivne Majlis-bane. Klubbens internationale anerkendelse blev bekræftet i 1989 med sin første European Tour-begivenhed, Dubai Desert Classic. Fireogtyve år senere når denne turnering hundreder af millioner af tv-skærme rundt om i verden, og de fleste af verdens bedste spillere, inklusive Tiger Woods og Ernie Els, har deltaget i det, der er en af ​​de europæiske PGA-turneringer, der er top.

Det mest udfordrende hul på banen er sandsynligvis par 4, dogleg 8. Slagindeks 3 (3 sværest af de 19 huller)  og spiller hele 434 yards. Det har den usædvanlige forskel fra de andre golfhuller ved at spille op ad bakke og kræver et langt, godt styret drev for at overlade et rimeligt andet slag mod en  lille bølgende green, hvor det potentielle og frygtede 3-putt altid er en trussel.

Dubai Golf Emirates Golf club

Dubai Golf Emirates Golf Club

Emirates Golf Club,  The Wadi

Emirates Golf Klubs anden mesterskabsgolfbane, som åbnede i 1996, fik navnet ‘The Wadi’, hentet fra det arabiske ord for ‘dal’. Banedesignet i 2005 af golflegenden og den seks-gange Golf Tour vinder Nick Faldo, nu en meget kendt golf kommentator bla. Kombinationen giver et fantastisk visuelt design med nuancer og udfordringer på mesterskabsbanen, hvilket giver besøgende en usædvanligt fornøjelig golfoplevelse. En naturlig wadi (dalsænkning), der løber længden af banen, kommer i spil på flere huller uden at blive klassificeret som en hazard, og sammen med Faldos varemærke tees og bunkers kombineres wadien med det naturligt blidt bølgende terræn for at skabe en unik golfoplevelse.

Par-72 har banen vist sig at være så populær som sin forgænger, den gamle bane fra før 2005 og lokker spillere til den smukke, lange bane på 7.052 meter dag eller nat takket være integrerede LED-lyskastere over hele banen.

Så du kan vælge at spille en sen aften i den behagelige aften/natte temperatur.

Se golf i Dubai her hul for hul her:

Mere golf i Dubai på vej i 2021.

Prøv også de fine golfbaner i Ajman, 25 km fra Dubai.

Oplev Dubai

Golf i Ajman kan nemt kombineres med golfturen til Dubai

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler